søndag, oktober 02, 2005

Lær Ramadan af Sydsvenskan

lesson one for børn og konvertitter og kuffar:
Största misstaget är att tänka på mat
På tisdag klockan 5.32 börjar ramadan – den muslimska fastemånaden.– Det står klart och tydligt i den heliga boken, koranen, att jag ska fasta under den här månaden och då gör jag det, punkt slut, säger Mohammad Assi, en av Malmös cirka 40 000 muslimer.
********
Ett nybörjarfel som många gör är att de tänker på mat, säger Mohammad Assi. Själv tänker han i stället mer aktivt på dem som svälter och som har det tufft i livet. Dessutom frågar han sig själv vad han som människa har för uppgift i livet. –Ska jag bara äta, dricka, sova och ha familj? Det är inget liv. Man måste samarbeta med andra och hjälpa andra som har det svårt. En viktig del under fastemånaden är att skänka pengar till dem som är fattiga. Alla muslimska familjer ska ge 60 kronor per person. Är kvinnan gravid ska detta räknas som två personer. För familjen Assi, som består av två vuxna och tre barn, blir det totalt 300 kronor. De kan välja om de vill skänka pengarna till någon stiftelse eller till någon släkting som har det svårt.

När man kommer in i tonåren eller puberteten så börjar man fasta. Det innebär att redan i tolv-trettonårsåldern så börjar man fasta. Men det är inget som är spikat i sten, säger Mohammad Assi. –
Man ska börja när kroppen är mogen för det. Gravida och sjuka behöver heller inte fasta. Är man exempelvis sjuk en vecka under ramadan får man ta igen den veckan efter fastemånaden.
http://sydsvenskan.se/malmo/article121677.ece

Kønsadskilt møde på Det Kgl. Bibliotek
er Diamanten ikke lige præcis det forkerte sted at indføre moskéregler i ?
http://www.kb.dk/kultur/diamant/index.htm
fra http://www.filtrat.dk
Muslimer afholder kønsadskildt offentligt møde i dansk ejet bygning
Forleden afholdt den islamiske forening med det misvisende navn 'Muslimer i Dialog' et møde om terrorisme.
Debatarrangement på Det Kongelige Bibliotek Plakat
Det viser sig nu at tilskuerne til mødet skulle sidde kønsadskilt, som til møder hos Hizb-Ut-Tahrir. Det skriver Lars Erslev Andersen i et læserbrev i dagens Jyllands Posten.
MANDAG aften havde foreningen "Muslimer i Dialog" inviteret til dialog om terrorisme i Dronningesalen i Den Sorte Diamant. Interessen var stor, og flere hundrede fortrinsvis unge muslimer troppede op. I dagens anledning var salen, et offentligt dansk rum, blevet inddelt i rækker, der var forbeholdt kvinder og andre rækker forbeholdt mænd. Scenen var sat.
Sverigedemokrat nekas bli arbetsplats- och skyddsombud
det absurde er blevet det normale. Sagnes svarer til den om bla. Richard Jomshof og Allan Jönsson, som Karen Jespersen beskrev i i februar artikel, "Har Sverige ytringsfrihed"? (se arkiv her februar 2005.)

http://www.sd-kuriren.info/
Kerstin Söderholm blev av sina arbetskamrater vald till arbetsplats- och skyddsombud på gruppboendet Solliden i Torsby. Nu har hon blivit uppringd av Anna-Karin Gustafsson på Kommunalarbetarförbundet, som klargjorde att Kommunal inte vill ha henne som ombud. Anledningen är att hon är medlem i Sverigedemokraterna.
Förtrycket av dem som vill engagera sig politiskt, som en motvikt till de politiskt korrekta partierna, blir allt hårdare i Sverige. Är man inte socialdemokrat, eller tillhör något av övriga likriktade partier, anses man vara obekväm och måste tystas. Det är märkligt att Sveriges största parti anser sig ha befogenheter som strider mot all form av folkstyre
.Runar Filper, ordförande för Sverigedemokraterna Värmland, kommenterar: - Ordet demokrati har mist sin egentliga innebörd. Nu är det endast en formulering i ett nyspråk, med betydelsen att vara politiskt korrekt, som syftar till att gagna visionerna om ett nytt norm- och traditionslöst Sverige.- De som mest gapar om tolerans, förståelse och demokrati, är de som minst lever upp till dessa ideal. Det har nu bevisats gång på gång, då vi sverigedemokrater ständigt diskrimineras, avslutar Filper.
Hvorfor i alverden..........
skriver og redigerer Louise Frevert ikke sin egen hjemmeside selv ? Det spørgsmål forblev ubesvaret i aftenens Deadline. Nogen andre der har rabiate, pensionerede søofficerer til at skrive for sig ? I et par døgn bombede hun DF tilbage til lansbytossernes tid - før 1995. Læs Pittelkow og Meir Carlsen - der bhandler det mere udførligt.


http://louisefrevert.dk
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net