fredag, september 30, 2005

Det kendte Sverige vil være forsvundet

om 40 år.
man skal tage "fremtidsforskere" med et stort gran af salt, men med 23 % fremmede idag´, virker dette mareridts-scenarie ganske sandsynligt. En generation af svenske politikere der gav deres land bort. Til hvad ? Tiden vil vise det. Selvom det allerede ikke ser for godt ud.
ÖVRIGA EUROPA KOMMER att se Norden som det stora naturreservatet i norr
I vissa områden av landet blir detta den enda möjligheten att över huvud taget behålla en befolkning, tror Thomas Lindh.Ökad invandring är nödvändigt för att ta hand om de gamla i framtiden, tror Thomas Lindh.
År 2050 kommer mer än halva Sveriges befolkning att vara invandrare eller andra generationens invandrare. Det tror Thomas Lindh, forskningsledare på Institutet för framtidsstudier i Stockholm.
– Det Sverige som vi känner i dag kommer inte längre att finnas. För att klara att försörja alla våra gamlingar måste vi få in mer folk. Det kommer att bli en omfattande arbetskraftsinvandring, säger han.
Så allt det typiskt svenska, som att äta sill och dricka nubbe, försvinner?
– Alltid kommer det väl att finnas någon som gör det. Men det kommer att vara långt ifrån lika vanligt. Kommer vi inte längre att vara ett land som samlas kring firandet av stora helger? – Kanske blir detsom i USA, där thanksgiving är något som firas av alla möjliga grupper på väldigt olika sätt.
Blir vi inte lika blonda längre?
– Inslaget av blonda, blåögda minskar något.
Invandringen kommer i huvudsak från Mellanöstern och Nordafrika.
Blir Sverige muslimskt?
– Ja, det kommer att bli ett mycket kraftigare muslimskt inslag. Hur blir Sverige i övrigt, ett science fiction-samhälle med väldiga tekniska finesser?– 1950 hade man mycket fantasier om att människor i vår tid skulle flyga till jobbet i sin egen flygmaskin. Den typen av utopier tror jag inte är aktuella. Ekoturism blir stort, övriga Europa kommer att se Norden som det stora naturreservatet i norr. I vissa områden av landet blir detta den enda möjligheten att över huvud taget behålla en befolkning.
Ökar klyftorna mellan fattiga och rika?
– Det finns risk för det. Skillnaderna kommer att öka framför allt mellan de yngre och de äldre. Den stora befolkningen över 65 år kommer att vara en ekonomisk belastning. Detkan hända att vi sjunker tillbaka till Fattighjons-Sverige.
Thomas Lindh• Ålder: år.• Familj: Fru och sex barn.• Bor: Uppsala.• Yrke: Nationalekonom.• Framtidsdröm: Att utvecklingsländerna kommer i kapp oss. Det kommer tyvärr att ta längre tid.
http://www.metro.se/content/acrobat/skane/SEMMA_20050929_A_Metro.pdf side 6

Växjö mordet
uheldigt at komme i vejen for "globaliseringen"

"15-åringen ville mörda".
15-åringen tränade. Tre kvällar i rad överföll han och misshandlade växjöbor.Den fjärde kvällen mördade han den 39-årige växjöbon på Dalbo torg.
Det misstänker polisen som nu ska utreda om 15-åringen ligger bakom ännu fler misshandelsfall. - Det är ingen tvekan om att han ville mörda någon. Han misshandlade personer oprovocerat och våldet blev allt grövre. Det är för jävligt att vi inte kunde stoppa honom innan det blev för sent, säger en polis som arbetat med utredningen.
http://expressen.se/index.jsp?a=444477
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net