mandag, oktober 31, 2005

Hirsi Ali: Fogh Andersen - et forebillede

Islam-kritiker: Provokationen er nødvendig
Den hollandske politiker Ayaan Hirsi Ali, der lever under konstante dødstrusler fra islamister, kalder statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) afvisning af 11 ambassadørers krav om kritik af pressen for "ægte statsmandsskab".
Europæiske ledere burde offentligt erklære deres støtte til den danske statsminister, Anders Fogh Rasmussen (V), i hans afvisning af 11 ambassadører fra muslimske lande, som protesterede over en række Muhammed-tegninger i Morgenavisen Jyllands-Posten, siger medlem af det hollandske parlament, Ayaan Hirsi Ali.
*******
»Den danske statsministers svar til ambassadørerne bør være et eksempel for alle andre europæiske ledere. Statsministeren fortæller klart og tydeligt muslimerne, at ytringsfriheden er afgørende for et frit samfund, og at en statsminister i et frit samfund hverken kan eller vil regulere, hvad aviser gør og ikke gør. Og at han gør en særlig pointe ud af at forklare dette til ambassadøren fra Tyrkiet - der søger optagelse i EU - er udtryk for ægte statsmandsskab,« siger Ali.
*******
»Det er nødvendigt at provokere muslimernes forhold til Muhammed, for ellers får man aldrig skabt en nødvendig dialog med muslimer om det helt centrale spørgsmål: Mener I virkelig, at profeten Muhammed er fuldstændig ufejlbarlig, og at enhver muslim i Europa i 2005 skal følge præcis den levevis, profeten havde for 1.400 år siden, sådan som islam foreskriver det? Provokationen er nødvendig for at vække debatten,« siger Hirsi Ali.
http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3354336/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net