lørdag, oktober 29, 2005

Utanförskap

når jeg hører kriminelle og terrorist-wannabees klage over at være fremmed og udenfor, diskrimineret og elendig, kommer jeg altid til at tænke på nogle tyrkiske industriarbejdere, som arbejdede deres bare i laser i Randers i 40 år. De sagde samstemmende til Jyllandsposten for et par år siden: "Jeg har aldrig følt mig dansk" - "dansk er noget man er, ikke noget man bliver". Fremmedfølelsen er et grundvilkår for en immigrant - ikke noget at flæbe over eller blive terrorist af. Kun egen livsduelighed og vilje kan lindre den følelse, ikke nok så megen flæb eller vold.
Kære indvandrere og integrationister: Dét er hvad I er oppe imod.


Mohamed Omar som är född i Sverige hade hellre vuxit upp i ett klansamhälle än i folkhemmet
Mohamed Omar är poet och debuterade med "Tregångare" i år.Eftersom jag tänkte koncentrera mig på invandrarskapets andliga aspekter tycker jag att det vore passande att inleda med några psalmverser. För att komma i rätt stämning. Här är en genomandlig sång av Lina Sandell från 1880-talet.



Jag är en gäst och främling, som mina fäder här.

Mitt hem är ej på jorden,nej, ovan skyn det är.

******
I Iran, Kurdistan eller Arabistan finns det inga svartskallar. Det blir man först när man går över gränsen. Så försök inte att tvinga mig att välja mellan att vara svensk eller invandrare. Det är samma sak.
http://expressen.se/index.jsp?a=460825

Farvelfærd
DEN SÅ KALLADE VÄLFÄRDEN
En cancersjuk ensamstående fyrabarnsmamma vräks* från sin lägenhet efter några sena hyresbetalningar. Jo, så går det till i Sverige, kan man läsa i dagens SvD. *(smides ud)
Hallå! Stopp. Väntanuhär. Var det inte just för att cancersjuka ensamstående fyrabarnsmammor ska kunna leva tryggt som vi byggt upp en generell välfärdsstat som omfattar alla (och kostar därefter)? Är det inte till dem pengarna går som vi betalar i skatt? Var det inte de som skulle skyddas av ”den sociala bostadspolitiken” med dess köer, mygel och kaos för alla andra? Så brukar det i alla fall låta när välfärdsstatens och hyresregleringarnas tillskyndare idkar valretorik.
I verklighetens Sverige skickas de hjälpbehövande ut på gatan. Hyresregleringen gynnar de privilegierade. Och välfärdsstatens varma anhängare ser till att våra skattepengar rullar åt helt andra håll.Fy fan!
Mattias Svensson
http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=asikten&aar=2005&manad=10#201

Välkommen till ditt klassamhälle, Persson.
I morgon inleds socialdemokraternas partikongress i Malmö. Och inför kongressen försöker Göran Persson att sälja in nästa nya reform: den tandvårdsförsäkring socialdemokraterna ska gå till val på nästa år.Några svårigheter att få ombudens stöd för detta kommer partiledaren inte att ha.Men vi har hört denna slagdänga förut.Göran Persson har haft ett decennium på sig att göra något åt sin politiska hjärtefråga: "Jag är fast besluten att se till att vi aldrig kommer tillbaka till ett samhälle där tändernas status blir ett klassmärke igen."
Välkommen till ditt klassamhälle, Persson
http://expressen.se/index.jsp?a=460788

Den danske islamofoni

Islam er fred. Skulle nogen glemme det, tænder man bare for DR - vups, så er den på plads igen :
Fire unge muslimer fra hovedstadsområdet er blevet varetægtsfængslet mistænkt for at have planlagt terroraktioner. Og Danmarks Radio lader naturligvis ikke en sådan lejlighed gå fra sig til at gøre lidt reklame for islam.
Derfor havde Radioavisen indhentet kommentarer fra tre højprofilerede muslimer begyndende med talsmanden for Muslimer i Dialog – det er dem, der holder kønsopdelte møder med terrorfortalere i Den Sorte Diamant – Zubair Butt Hussain. Han mente ikke, at den formodede forbrydelse havde noget med islam at gøre, for islam tillader slet ikke terror. Med andre ord, jo mere muslimsk det danske samfund bliver, des fredeligere bliver det også.
Hertil kunne Radioavisens journalist naturligvis have spurgt, hvordan det er gået til, at tusinder af muslimske aktivister fra Osama bin Laden og nedefter fuldstændig har misforstået deres religion. Men det ville ikke være pænt at spørge på den måde, og derfor gør Radioavisen det heller ikke.
Den næste i rækken af islamiske kommentatorer var Abdul Wahid Pedersen, der mente, at den planlagte ugerning meget vel kunne være retfærdiggjort af den ondsindede omtale, der bliver herboende muslimer til del.
Et tredje synspunkt stod den engelsk-talende bønneleder Abu Laban for. Han sagde, at det hele var noget, som politiet havde fundet på for at genere hans trosfæller.
Som man kan se, har Radioavisen således luftet en række forskellige forklaringer, der har det tilfælles, at sande muslimer ikke kan bebrejdes noget, uanset hvad politiets efterforskning måtte afsløre.
Og skulle det ikke være tilstrækkeligt til at få befolkningen til at falde til ro, er der stadig ubrugte udlægninger. F.eks. at det er amerikanerne eller zionisterne, der står bag. Den slags plejer at gøre et godt indtryk i de lande, som Danmarks Radio normalt orienterer sig imod.
Lars Hedegaard (Groft Sagt)
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net