fredag, oktober 28, 2005

Sørlander: Integrationsproblemet og det politiske ansvar


foto © webmaster
Af Kai Sørlander, filosof og forfatter, Brønshøj
Den aktuelle indvandringspolitik er et nyt eksempel på, hvorledes en politisk elite - hjulpet af et modepræget kulturliv - kan føre udviklingen på afveje som følge af en fejlagtig og uigennemtænkt tolkning af virkeligheden, skriver dagens kronikør.
De fleste af de gamle lande i Europa har store problemer med integrationen af indvandrere og flygtninge fra lande uden for Europa. De fremmede har ofte vanskeligt ved at komme ind på arbejdsmarkedet - med undtagelse af særlige brancher. De bor for manges vedkommende i særskilte områder, hvor de hovedsagelig omgås hinanden.
Resultatet er, at der skabes parallelsamfund, som ikke deler erfaring med det omgivende samfund, men via fjernsyn og internet står i nærmere forbindelse med oprindelseslandet.
Det er en udvikling, som også kendetegner Danmark, og som vi er nødt til at forholde os til politisk.
**********
Hvem har så ret? Hvilken forudsætning er den rigtige? Skyldes integrationsproblemerne befolkningens fordomme og fremmedhad?
Eller skyldes de naturlige og uskyldige præferencer, som kun kan bekæmpes gennem en totalitær overvågningsstat?
Selvom verden ikke er sort-hvid, så synes svaret nogenlunde klart. Det er den anden tolkning, som indeholder den dybeste erkendelse.
Da står vi her med et nyt eksempel på, hvorledes en politisk elite - hjulpet af et modepræget kulturliv - kan føre udviklingen på afveje som følge af en fejlagtig og uigennemtænkt tolkning af virkeligheden.
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3348916

Sveriges "nej" til islam
Uden slør
Linda Henriksen, Weekendavisen
Islam. Svenskerne siger nej. Ikke allesammen, naturligvis, men rigtig mange siger nej til slør, nej til moskeer og nej til, at islams værdier kan forenes med Sveriges.
Arne Hardis
DET ser ikke alt for godt ud med det svenske multikulturelle samfund. Faktisk ser det næsten katastrofalt ud. Mens myndigheder og et næsten unisont politisk system forsvarer den multikulturelle samfundsmodel, er svenskerne skeptiske. Og deres skepsis samler sig om islam.Det viser den første svenske undersøgelse af befolkningens holdning til islam, som blev offentliggjort af Integrationsverket i denne uge. Islam- undersøgelsen er en del af en større undersøgelse, Integrationsbarometer 2004 - En rapport om allmänhetens inställning till integration, mångfald och diskriminering 2003 och 2004, og den er udarbejdet af forskningsleder José Alberto Diaz.
fungerende länk:
http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051028/SAMFUND/510270362

Junilistan tar väljare bland socialdemokrater
Göran Persson kommer till s-kongressen i Malmö med hård motvind i ansiktet. I Sydsvenskans senaste väljarbarometer går socialdemokraterna kraftigt bakåt – vore det val i dag skulle färre än var tredje svensk rösta på partiet. Många av de tappade väljarna tänker istället rösta på Junilistan.
http://sydsvenskan.se/sverige/article124720.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net