lørdag, oktober 08, 2005

Isenkram til en mindre krig

formentlig på Lernacken
(Øresundsbroen)

Tullens jättekap
2 Kalasjnikov automatkarbiner.7 fulla magasin till Kalasjnikov.1 kulsprutepistol.1 ljuddämpare till kpist.1 magasin till kpist.5 enkilos trotylklumpar.13 handgranater.8 magasin till automatvapnen.1 sabotagetändare.10 kilo amfetamin.2 kilo hasch.
- Det är oerhört allvarligt när vapen kommer in i landet. Enda användningsområdet är i grov kriminalitet, säger kammaråklagare Aino Alhem.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=449019

På feltarbejde
"Blond i förorten"
hvad skal man betale sine akademikere for, hvis iikke de kan gyde lidt olie på vandene = virkeligheden. SR P 1:

"För några veckor sedan blev det kravaller i förorten Ronna i Södertälje efter att några invandrarkillar provocerat en flicka med svensk bakgrund, och det är lätt att tänka sig att ungdomarnas identitet i mångt och mycket bygger på etniciteten. Men, säger Maria Bäckman, det finns andra saker som är viktigare för de här ungdomarna, och att växa upp som blond tjej i förorten kan ge en unik kompetens inför framtiden."

http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=1302&artikel=702782

Ægte multikulturel er monokulturel
Hauge kender sine Radikale lus, antagelig fra Århus Universitet. Ved prøvevalg på universiteter er det Radikale Parti - Gud bedre det - det største.
Af HANS HAUGE
DER FINDES vel to fløje i dansk og europæisk politik. På den ene side har vi multikulturalisterne. De siger, at samfundet allerede er multikulturelt, og de går derfor ind for at bevare samfundet, som det er. Måske vil et lille radikalt mindretal af dem gøre samfundet endnu mere multikulturelt, end det er. På den anden side er der en stor gruppe, der er imod, at samfundet er blevet multikulturelt, og de vil igen gøre det monokulturelt. De kaldes ofte nationalister og vil tilbage til nationalstaten. Der findes sådan set ikke noget tredje standpunkt. Det er enten eller.
Dog er multikulturalismen ikke, hvad den har været. Meget tyder på, at Storbritannien er på vej væk fra at opfatte sig som multikulturelt.I Holland og Tyskland tyder noget på, at man er ved at vende tilbage til det monokulturelle, og Frankrig har vel aldrig reelt haft det multikulturelle som ideal.
Kun i Sverige og Norge synes ideen levende. Eller en idé er det næppe, snarere er det en virkelighed. Forskellen mellem de to grupper er ikke kun politisk, men også moralsk. Det er klart bedre at være multikulturel end national.
Det er altså mere etisk at acceptere tingene, som de er, end at drømme om noget fortidigt.
Og så kommer jeg til et paradoks. Det er nemlig sådan, at multikulturalister i virkeligheden er det modsatte: De er monokulturalister. De har et statisk syn på kultur, og de vil forhindre, at kulturer ændrer sig. De siger naturligvis det modsatte, men det er underordnet, hvad de siger og mener. Det afgørende er, hvad de gør.
Multikulturalisme er ikke en mening, men en handling. For at vise det, skal jeg genfortælle en lille episode fra en bog om filosofiske problemer........................
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3309906

"Svårt lära känna svenskar"
jeg er ikke den rette til at udtale mig. Danskere er - af af og til uransagelige grunde - populære i Sverige:
Är svenskar individualistiska, tystlåtna och svåra att komma in på livet? Eller är det bara en fördom? Efter trettiotre år i Sverige har Komninos Chaideftos fortfarande inga svenska vänner, men det beror mest på honom själv, tror han.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=470530&previousRenderType=6

Teacher told to drop Star of David
A municipally employed teacher in Kristiansand has been prevented from wearing a Star of David around his neck. Kristiansand Adult Education Center, where the man works, ruled that the Jewish symbol could be deemed a provocation towards the many Muslim students at the school, Norwegian Broadcasting (NRK) reports.
http://www.aftenposten.no/english/local/article724262.ece

Har du en kamel for meget
tar P 1 en pause fra den løbende islam-info og hjælper dig af med den:

Koplevs Køkken serverer kamel i firkanter á la Syrien.
Syrisk kamelgryde
Til 12 personer
2,5 kg kamelkød skåret i tern
2 kg modne tomater skåret i tern
2 kg zuccinier skåret i tern
1 kg løg hakket
1 kg gulerøder skåret i skiver
10 citroner/lime skåret i både
10 fed finthakket hvidløg
50 g.spidskommen
1 lille chili
salt
Løgene/hvidløgene blankes i olie, kødet brunes på en panden og begge dele kommes i en tykbundet gryde sammen med en håndfuld salt. Tomaternerne tilsættes sammen med citronerne og det hele koger 2 timer, så tilsættes gulerødder og en time senere kommes zuccinerne i og koges med de sidste 5 minutter.
Retten smages til med evt.mere saltog serveres i gryden med ris og et godt stykkebrød til at suge den sidste væde op med.

http://www.dr.dk/p1/vita/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net