fredag, oktober 28, 2005

Jespersen og Pittelkows nye bog i DR- Deadline

TORSDAG: De lykkelige danskere
Danskerne har verdensrekord i lykke og tillid til hinanden, og afstanden mellem politikere og befolkning er mindre end i andre lande. Forklaringen er: en usædvanlig stærk sammenhængskraft i det danske samfund. Det mener i hvert fald Karen Jespersen og Ralf Pittelkow. De har sammen skrevet bogen ”De lykkelige danskere”, hvor de også giver bud på, hvordan der bør tages hånd de svage grupper i samfundet. Mød tidligere socialminister Karen Jespersen og politisk kommentator Ralf Pittelkow i Deadline. video begynder min 13:10
http://makeashorterlink.com/?U10D21F0C
http://www.dr.dk/dr2/deadline2230/torsdag.htm (torsdag)

Wolodarski om dansk arbejdsmarked
Danskarna - fexibla så in i Norden
Signerat
Peter Wolodarski
I Danmark har löntagarna ett mycket svagt anställningsskydd. Det finns ingen lag om turordning. Ingen skyldighet att betala avgångsvederlag. Ingen förpliktelse att ha uppsägningstider som är längre än två månader.Ändå visar mätningar att danskarna känner sig mycket trygga på arbetsmarknaden. När OECD i slutet av 90-talet frågade medborgare i hela den rika världen om deras jobb var "säkert", svarade 70 procent tydligt nej. I Danmark var motsvarande andel bara 44 procent, vilket placerar landet högt upp i trygghetsligan, ovanför Sverige.Detta är den danska paradoxen: trots att skyddet för de anställda är svagt på papperet, känner inte människor osäkerhet om jobben.
*********
Den som fortfarande tror att Sverige har världens bästa arbetsrätt gör klokt i att titta närmare på det danska exemplet. Det går att vara både nordbo och flexibel - och dessutom framgångsrik.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=480123&previousRenderType=2
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net