torsdag, december 15, 2005

Hvem har forstået kulturkampen ?

Kronik: Af Kasper Støvring, ph.d.-stipendiat, forfatter, København
Hvem har forstået, at de presserende konflikter i de vesteuropæiske samfund er kulturelle? Hvem har for alvor forstået, at vi står i en veritabel kulturkamp? Ikke særligt mange.
I hvert fald tør man ikke sige det. Derfor er social ingeniørkunst, dialog, pædagogik og moralske appeller til større tolerance heller ikke en sikker vej til at hæmme polariseringen af de europæiske samfund, skriver kronikøren.
Vesteuropæere har levet så længe i en fredelig verden, at vi naivt tror, at alle konflikter kan løses med social ingeniørkunst. At yde positiv særbehandling eller give særrettigheder til kulturelle grupper er med sikkerhed en blindvej.
- Den eneste farbare vej er at integrere indvandrere fra fremmede kulturer i de vestlige landes nationale kulturer. Problemet er, at en kultur ikke er så plastisk, at man efter forgodtbefindende kan modellere den om efter vores høje demokratiske idealer.
*******
Af alle disse grunde er det afgørende, at vi bevarer den etablerede fælles kultur og integrerer indvandrerne i denne kultur. Det er simpelthen betingelsen for at bevare de vundne liberale og sociale goder. Hvad enten disse goder er de personlige friheder, de demokratiske rettigheder eller den materielle velstand.
********
Men modstanderne har intet historisk belæg for deres synspunkt. For erfaringer viser, at stabile samfund med høj grad af tillid bygger på national samhørighed, og nationalitet er netop et resultat af social og kulturel integration.
Derfor står de vesteuropæiske nationer i dag midt i en ægte kulturkamp.

http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3443138

Støvrings hjemmeside
http://stoevring.kabelnettet.net/


Immigrant Rape Wave in Sweden
ByFjordman December 15, 2005
Swedish girls Malin and Amanda were on their way to a party on New Year's Eve when they were assaulted, raped and beaten half to death by four Somali immigrants. Sweden's largest newspaper has presented the perpetrators as "two men from Sweden, one from Finland and one from Somalia", a testimony as to how bad the informal censorship is in stories related to immigration in Sweden.
Similar incidents are reported with shocking frequency, to the point where some observers fear that law and order is completely breaking down in the country. The number of rape charges in Sweden has tripled in just above twenty years. Rape cases involving children under the age of 15 are six - 6 - times as common today as they were a generation ago. Most other kinds of violent crime have rapidly increased, too. Instability is spreading to most urban and suburban areas.......................................
http://frontpagemagazine.com/Articles/Printable.asp?ID=20552


Utrikes födda mest sjuka
Personer från Mellanöstern, Nordafrika och Turkiet har 75 procent högre sjukskrivning än inrikes födda i Sverige.
Totalt är sjukfrånvaron 31 procent högre för utrikes födda, enligt en rapport som offentliggörs i dag. Det är inte rimligt med så stora skillnader, skriver generaldirektör Curt Malmborg och åtta utredare vid Försäkringskassan.
http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_11304812.asp#kommentera

BRÅ Rapporten
Jan Milld præsenterer allerede et præliminært overblik:
Faktabanken: Brårapport 2005 - olika grupper
Faktabanken: Brårapport 2005 - olika brottstyper (1)
Faktabanken: Brårapport 2005 - olika brottstyper (2)

Opdeling af idioter
Selv om det efterhånden er nogle år siden, Sovjetunionen gik neden om og hjem, holder Dansk Journalistforbund stadig fast i nogle af principperne fra dengang.
Under en ophidset meningsudveksling mellem Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose og Kate Bluhme, der repræsenterede forbundet ved et diskussionsmøde om Muhammed-tegningerne i lørdags, kom det frem, at DJ opdeler sine medlemmer i idioter og ikke-idioter, og at idiotgruppen efter leninistisk forbillede underopdeles i nyttige og unyttige idioter.
Blandt de nyttige idioter er de 12 tegnere, der har fået enden på komedie. De har ifølge Kate Bluhme ikke kunnet overskue, hvad Jyllands-Posten ville have dem med til. Det er vistnok også årsagen til, at forbundets fagblad Journalisten ikke har omtalt profet-sagen, selv om de tegnende idioter er organiseret i Dansk Journalistforbund.Godt nok oplyste Kate Bluhme efter mødet, at hendes betragtninger om idioterne stod for egen regning, og at hun i dette tilfælde ikke havde talt på DJs vegne.
Men mon ikke de organiserede journalister for fremtiden alligevel gør klogest i lige at tjekke med forbundet, inden de roder sig ud i flere kontroversielle sager?Heldigvis er der en masse personer, organisationer, lande og bevægelser, man sagtens kan kritisere og forhåne uden at få forbundet på nakken, f.eks. USA, Bush, Blair, Israel, de borgerlige partier, Jesus, julemanden, Danmark, gamle hvide mænd, Hjemmeværnet osv. Faktisk er ytringsfriheden så omfattende, at der ikke er noget at bekymre sig om, bare man ikke er en idiot.
Lars Hedegaard
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net