søndag, december 04, 2005

"I Sverige er der ingen stemmer i fremmedhad"

underforstået, det er der jo i vores populistiske og æstetisk frastødende hjemland, ifølge Politiken. Her er vælgerne fulde af had. Politiken og Seidenfaden skulle skamme sig over at trække en gammel rerspekteret avis ned til pamflet-niveau.
Moderaternas Frederik Reinfeldt besøger Danmark, og Kristina Olsson er på pletten.

En artikel man ved første øjekast tror er opinion. Men icke. Den er redaktionel.
Helt parodisk bliver Kristina Olsson i dette afsnit, der i ramme alvor kalder Folkpartiets halvhjertede sprogkrav i 2002 for "fremmedfjendsk". Reinfeldt ville ikke kunne sige det uden at blive til grin. Politiken kan:

"Den lektie har Moderaterne nemlig lært efter valget i 2002. At gå til valg på fremmedfjendske udtalelser vækker måske glæde hos nogle få, men støder langt flere fra sig."
En ting er at Politiken knus-elsker Reinfeldts halve sandheder, men behøver den sætte sin troværdighed til, ved at digte videre på dem ? En klog mand sagde for år tilbage: "Der sker ikke noget politisk mod indvandringen før middelklassen bliver ramt."
Det blev den så, og der skete noget i Danmark. Det interessante ved Sverige er, at middelklassen er langt hårdere ramt, men det har ikke givet sig politisk udtryk. "Hvorfor" burde Politiken spørge sig selv. Thats the question.


Politiken 4. december 2005
Kandidat. Moderaternes nye partileder Fredrik Reinfeldt vil vippe statsminister Göran Persson af pinden ved Riksdagsvalget i september. Han vil dog ikke bruge indvandringen som valgtema.
**********
Fremmedhad sælger ikke
Mens Reinfeldt i sine unge dage propaganderede for en nyliberal vej, er han som partileder og statsministerkandidat blevet velfærdens forsvarer.»Vi vil også have statsfinansieret skole, sygehuse og ældrepleje, men det handler ikke kun om at satse flere penge, men også at effektivisere og omorganisere«, siger Fredrik Reinfeldt, der vil føre klassisk borgerlig politik. Et svensk skattestop er dog ikke aktuelt.
»Jeg mener, vi må være mere fleksible. Måske vil vi sænke skatten for nogle grupper og hæve skatten for andre. Et skattestop er umuligt«, siger Fredrik Reinfeldt.Han har talt et stykke tid, men endnu ikke nævnt integration, hvilket straks får alle de tilstedeværende danske journalister til at spørge hvorfor?
»I Sverige er indvandrerspørgsmålet ikke et stort partipolitisk slagsmål. Det indgår selvfølgelig i de tre temaer, og jeg har nævnt det, når vi taler om behovet for flere arbejdspladser, og når vi taler om at stå uden for samfundet«, svarer Fredrik Reinfeldt.»
Problemer med dårlige skoler og et dårligt fungerende arbejdsmarked rammer mennesker fra andre lande langt hårdere, end det er tilfældet blandt indfødte svenskere. Men det er altså systemet, der er noget galt med. Det nytter ikke noget at isolere spørgsmålet og gøre de enkelte indvandrere til et problem«, siger han.
Den lektie har Moderaterne nemlig lært efter valget i 2002. At gå til valg på fremmedfjendske udtalelser vækker måske glæde hos nogle få, men støder langt flere fra sig.
»Svenskerne så, hvordan det gik, da vi fik det fremmedfjendske Ny Demokrati ind i Riksdagen i starten af 90'erne. Derfor har alle riksdagspartier besluttet sig for ikke at åbne op for den slags retorik. Det ville nemlig skabe en ubehagelig tone i samfundsdebatten, og det vil jeg ikke være med til«, siger Fredrik Reinfeldt.Han brugte ikke sit besøg i Danmark på at diskutere den danske integrationspolitik med sine partifæller her i landet. Møderne handlede mere om, hvordan man regerer sammen efter et valg, og om hvordan Danmark håndterer terrorisme.
Og der er ingen grund til at tro, at den borgerlige Fredrik Reinfeldt vil følge fællerne Venstre og de konservatives eksempel ved det svenske valg næste år:
»Det er nærmest utænkeligt, at vi skulle indføre en 24-års regel i Sverige. Men det viser bare, at vi på dette punkt har helt forskellige kulturer i vores to lande«, siger Fredrik Reinfeldt.
kristina.olsson@pol.dk

De syv socialdemokratier
Politikens svenske spindoktor kunne erkyndige sig om lidt detaljer i svensk politik, ved at læse her. Smedjans (Timbro) s pæne liberale, er heller ikke meget for at snakke indvandring, men de har dog visse pointer som er mere informative end dem fra Rådhuspladsen:
Mitten är nådd
av Mattias Svensson, liberal debattör
Valet nästa år har länge sett ut att bli en internuppgörelse bland socialdemokratiska fraktioner. En socialdemokrati som regerat i evigheter har på sistone radikaliserats och föreslår nya statsutgifter och nya regleringar på snart sagt varje område.
Stora program för samhällsomställning förbereds för närvarande på exempelvis miljö-, energi och kosthållningsområdet. Myndigheter och offentlighet har alltmer ogenerat befolkats av personer med rätt partibok och tilldelats miljarder för att bedriva politisk propaganda. 1990-talets bekännelse till sunda statsfinanser, oberoende riksbank och bättre villkor för företagande var alltid en läpparnas bekännelse, och är nu inte ens det.
En anledning till socialdemokratins radikalisering är att oppositionen i det närmaste upphört. Moderaterna har övergett varje någorlunda frihetlig ståndpunkt. Det forna skattesänkarpartiet vill nu bara ha lite sänkta skatter på marginalen, och då främst som ett fördelningspolitiskt instrument. Partiledningen har backat om avreglerad arbets- och hyresmarknad, friare TV, avskaffade landsting och vikten av att kunna välja bland konkurrerande skolor och bjuder i stället över regeringen i bidrag till allt från kommuner och lärare till kultur.
Folkpartiet har åter resignerat till att bli den stora välfärdsstatens försvarare, intill sista decimalen i varje ersättningssystem. Kristdemokraterna valde en ny ordförande och med tanke på att han hade skatt på fet mat som en av sina profilfrågor ska vi vara glada att profileringen misslyckats. Centern har glimtat till, men den frihetliga retoriken behöver fortfarande följas upp med en grundligare omprövning av partiets faktiska politik. På sistone har istället rena kuferier som socialisering av bredbandsnätet och en påtvingad minskning av olje- och bensinanvändning seglat upp som centerpartistiska profilfrågor.
http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=1371

eller her :
Svenska nomenklaturans privilegier
av Stefan Hedlund , professor i öststatsforskning vid Institutionen för Östeuropastudier vid Uppsala universitet
Den svenska socialdemokratin är inne i en svår period. Det är inte nog med att den borgerliga oppositionen tycks ha bestämt sig för att på allvar söka ta över makten. Betydligt värre är att partiet på senare tid varit föremål för en helt ny typ av kritik, en kritik som genom att den har rört vid partiets egentliga livsnerv dess framtoning som representant för arbetarklassen rimligen också borde uppfattas som oroväckande.Det har rört sig om skildringar, även i den partitrogna pressen, av hur partiledaren i skarp kontrast till gamla asketiska partiledarideal har börjat ge tydliga prov på sin egen förtjusning över att leva det goda livet. Det har rört sig om en finansminister som till synes helt ogenerat tar för sig av statens resurser, om en justitieminister som tycks ha svårt att förstå innebörden av begreppet ansvar , och om en utnämningspolitik vars allmänna syfte har varit att låta partitrogna undersåtar hamna i positioner där även de kan ta för sig av det allmänna ................
http://www.smedjan.com/frame/databas/comment/makecomment.asp?artikelid=1175

Fejrer han jul ?
Nu er de berusede i Politikens kantine igen. Fy, Bolther!
Kender du denne mand?
Denne arabisk-udseende mand begik fredag røveri mod Danske Bank i København
Af bolther -
Manden på billedet fik som ekstragevinst taget det perfekte julekort, da han fredag sikrede sig penge til julegaverne ved et røveri mod Den Danske Bank i Njalsgade 32 i København.Klokken 12.30 kom han ind i banken med en seddel, hvor der stod, at dette er et røveri og fik udleverede 36.300 kroner. Den arabisk-udseende mand stak derefter af og politiets sidste spor af ham ender ved Christiania. Bankrøveren beskrives som 175 cm høj, smalt ansigt med mundskæg. Han var iklædt en grøn jakke med sort krave, lyse joggingbukser og en hvid hue.
http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=323906

Integrationen er en narresut
Et udsævanligt skarpt læserbrev for Berlingske Tidende at være. (Her i huset plejer vi nu at kalde den for "et fatamorgana"). Det mærkes at avisen har skiftet debatredaktør.
For kort tid siden blev nogle unge danskere i Langeskov på Fyn idømt straffe for at have generet en somalisk familie samme sted. Det blev kaldt racistisk vold, men nu kunne jeg godt tænke mig at vide, om det også gælder den anden vej!I de sidste mange år har det været en næsten daglig foreteelse, at sagesløse danskere er blevet overfaldet af andengenerationsindvandrere, som i hovedsagen kommer fra det muslimske miljø.
Et par eksempler: I lang tid huserede en bande i Fælledparken og overfaldt alle, der kom forbi. Det finder stadigvæk sted; det er ikke mere end et par dage siden, at en 13-årig dansk dreng fik frastjålet sin mobiltelefon af fire indvandrerlabaner. En lørdag aften blev en yngre dansker overfaldet i Randers og slået til lirekassemand, og selv ved højlys dag på Østerbrogade forsøgte nogle indvandrere at røve et yngre dansk par. I december sidste år måtte min søn og svigerdatter tage vores barnebarn ud af den skole, han gik i, på grund af trusler på livet fra muslimske jævnaldrende. I den forbindelse optrådte både skoleinspektør og klasselærer som de største kujoner.
Og desværre står det ikke bedre til i regering og folketing eller for den sags skyld på Københavns Rådhus, hvor man nu har fået et rødt flertal.Vi bliver kort og godt trukket rundt i manegen ved næsen. I disse dage kan man bl.a. høre og læse om muslimske kvinder, som finder på alle mulige undskyldninger for at slippe for at komme ud på arbejdsmarkedet.
Integrationen er en narresut, når det drejer sig om muslimerne. Lad os se det i øjnene: Vi er ikke længere herre i eget hus. Afslutningsvis vil jeg gerne sige, at jeg på nærmeste hold er i familie med to muslimer.
Frank Horn , Østerbrogade ,2100 København Ø
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net