onsdag, november 30, 2005

Bra att skolan speglar Sverige ?

efterhånden er vi derhenne hvor man snarere må sige: Det er sgu synd for skolen. Her er den konforme retorik som Carlbom analyserer nedenfor:
Mitt i verkligheten står de, skolledarna Ann-Mari Nystedt och Per Nilsson. För Stadshagsskolan har det fria valet av grundskola inneburit att jobbet blivit en balansakt. Och den har antagit utmaningen. På fullt allvar.
Hon är rektor, han är biträdande. Bådas almanackor är plågsamt fulltecknade och tiden vill aldrig räcka till. Ändå är det som Per Nilsson säger: Stadshagsskolan är en liten skola, 300 elever, och det ger dem en unik möjlighet att jobba nära eleverna, se deras behov, styrkor och svagheter.
Under de fem år som skolan funnits har villkoren för verksamheten förändras påtagligt. Utgångsläget var inte det bästa.
Skolan placerades vid Stadshagen, i stället för i Kungsholmens mer "centrala" delar, som många föräldrar hade hoppats på. Protesterna lät inte vänta på sig. När det stod klart att lokalerna inte var särskilt ändamålsenliga blev det etter värre. Effekten kom som ett brev på posten: många elever valde andra skolor och därmed blev Stadshagssskolan beroende av att ta emot elever från andra stadsdelar för att klara ekonomin.
I dag har ungefär en fjärdedel av eleverna utländsk bakgrund - "en perfekt blandning, en bra spegelbild av Sverige och en spännande utmaning" beskriver de båda skolledarna situationen. Det låter bra, och är det säkert också. Men det finns mer att säga.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=495425&maNo=-1

Når selv den pæne erhversmand Asger Aamund siger det, så er det ved at være mainstream. Ikke fordi han er særlig tungnem. Han er bare så ........respektabel.




Politiserende NGO ér

på min folkekirkes messehagel. Jeg husker da forkvinde Irene Khan tordnede imod den helt nødvendige invasion af Afghanistan. Enhver kan forvisse sig om hvordan Amnesty ellers politiserer på deres hjemmeside. Blandt andet bryder Danmark og Sverige hvert år mod et par mennekserettigheder eller ti. Har de ikke vigtigere ting at tage sig til? Forsvind fra min kirke, tak! Folkekirken har ingen geopolitiske meninger.

Vollsmose Kirke fejrede sine første 30 år
Fyens Stiftstidende , november 2005
VOLLSMOSE: På årets første søndag i advent fejrede Vollsmose Kirke 30 års fødselsdag ved at give sig selv gaver i form af en ny salmebog, et nyt kors og en ny messehagel.
Til den velbesøgte festgudstjeneste iklædte domprovst Christian Dickmeiss sig som den første den nye messehagel, der bærer Amnesty Internationals logo - et brændende lys bag pigtråd.
Og netop dét billede passer perfekt til Vollsmose Kirke, mener sognepræst Torben Hangaard, som har været præst i kirken i 20 år.
- Friheden er vigtig, og Amnestys symbol betyder, at selv om du bliver spærret inde åndeligt eller fysisk, så er der håbets lys. Det skinner for dig. Vi har mange mennesker her, der er blevet mishandlet og behandlet dårligt i vores sogn. Men de kan altid komme til Vollsmose Kirke og få håbets lys, siger Torben Hangaard, der havde bidraget til fødselsdagsgudstjenesten med en salmebog, han selv har skrevet teksterne til.
Tre af salmerne blev flot sunget af kirkekoret, der meget typisk for kirken består af kristne, buddhister og muslimer.


DF kræver yderligere stop for indvandring
Dansk Folkeparti kræver yderligere stop for indvandring for at deltage i en kommende velfærdsreform, skriver Børsen.
- Det er kun være naturligt, at en kommende velfærdsreform også betyder en opstramning i indvandringen. Det vil vi holde statsministeren fast på, siger Peter Skaarup, som er retspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti.
Integrationsminister Rikke Hvilshøj er åben over for en eventuel opstramning.
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2005/11/30/233017.htm

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net