tirsdag, november 29, 2005

"Danmark blev multietnisk i 1953"

ifølge dr. Norsk. Ret så søgt synspunkt. Som vi dog blev oversvømmet af horder af kulturfremmede grønlændere. Hvad det ikke kostede chasen i Elefantøl og skolerne i sælspæk og kønsadskilt kajakundervisning.* Hvorfor ikke i 1880 til 1914, da 10.000 svenskere indvandrede. Hvor blev alle de Smålændinge forresten af efter at de havde fået starthjlælp modersmålsundervisning, krisecentre og anden etnisk førstehjælp?
Dr. Norsk forsker i rum-og flyvermedicin. Skriver han fra sin trykbeholder - eller rentud fra det ydre rum?
Det taler til Poul Schlüters fordel at han fik de Konservastive til at fungere som en slagkraftig enhed i 10 år. (Berl. idag)

(*Grøndland bebos af 50.000 mennesker - 1/10 del af indvandringen til Danmark fra 3 .verdenslande.)



Dönermark* - Danmark i 20 år
Artikelserie om Danmark i 2o år - afspejlet i sproget og i de offentlige samtale-emner. Et meget sigende portræt af Weekendavisen, og noget af en udfordring for oversætteren - den uforfærdede Räknenissen:
Förvandlingen.
På bara tjugo år har Danmark förändrats på grund av ett enda fenomen: invandringen.
Weekendavisen kommer under de kommande veckorna visa på skillnaden på det gamla och det nya Danmark. Från biffsandwich [liknande hamburgare] till dönerkebab. Från Hell’s Angels till Black Cobra. Från Arne till Ali. Från 16 000 invandrarelever till 60 000.Dönermark [Gringomark]
Av Henrik Winther och Pernille StensgaardNR 42, 21 - 27 oktober
1985: Drottningen:»Nu är tiderna litet sämre än när många av dem (gästarbetarna) kom hit, och det drabbar hårdare de som inte sedan generationer är invävda i den danska vardagen och därför har svårare att ställa om sig. Sen kommer vi med vår »danska humor« och små dumsmarta anmärkningar, sen möter vi dem med kyla, och sen är det inte långt till trakasserier och grövre metoder, det kan vi inte vara betjänta av.«

Insändare:»Drottningen bidrar till att framkalla ett främlingshat när hon talar om att vanliga människor borde skämmas över sin attityd mot flyktingar. Tänk bara på alla bostadsproblem.
Svend Tröst Hansen Buddingevej 180, Söborg
Befolkningen: 5. 111 .108.
Personer av utländskt ursprung: 163 926.....................................
word dok.
http://files.upl.silentwhisper.net/upload4/Donermark.doc
* Döner - kendes fra tyrkisk Dönerkebab, hvad det betyder på tyrkisk ved jeg ikke. Min orbog er blevet væk.
Kvinder bruger Koranen imod jobtilbud
meget alsidig bog. Måske man skulle læse den en dag.........................
Kommuner accepterer, at indvandrerkvinder afviser job med henvisning til deres religion, konkluderer undersøgelse. Kvin-derne skal miste offentlig forsørgelse, siger integrations-minister
Af Morten Rasmussen
Kan man som muslimsk kvinde afvise et job som kassedame, fordi man ikke vil sælge flæskesteg og jule-øl? Og kan man som ansat på et plejehjem kræve, at man ikke vil vaske de mandlige beboere?Ifølge loven kan man ikke, men det sker ikke desto mindre flere steder i landet, siger en ny undersøgelse.
I undersøgelsen "Interesser og holdninger til arbejde – Fokus på indvandrerkvinder og beskæftigelse", som konsulentfirmaet LG Insight netop har udført for Integrationsministeriet, er 60 tyrkiske kvinder og 15 tyrkiske mænd blevet interview-et om kvinders rolle på arbejdsmarkedet.
Ifølge konsulent Lars Larsen, der står bag undersøgelsen, bruger nogle af kvinderne netop religionen som et argument for at sige nej til bestemte job.
http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/artikel:aid=273144

"Umgås inte med svenskar sa mamma"

"Kultur är bara yta" skrev hildebrandt i AB. Hvilken "yta".......:

Det svenska upplevdes som skrämmande, hotfullt, omöjligt att förstå sig på. – Mamma fattade ingenting. Hon kunde inte språket, det har hon fortfarande inte lärt sig, och hon varnade mig för att bli som svenskarna, säger Ahmed. – Min mamma sa ständigt:
”Umgås inte med svenskarna, bete dig inte som de. Utbilda dig och plugga hårt, men du får inte bli som svenskarna.”
Många tror att svenskarna är totalt omoraliska, att de byter partner varje dag och har helt fria sexuella relationer utan något som helst ansvar, säger Ahmed. I dessa kretsar är disko ”haram”, syndigt, alkohol likaså. Och eftersom svenskar dricker och är omoraliska riskerar man att bli likadan om man umgås med dem.
Och det är här Abdullahi och Ahmed börjar måla konflikten, svårigheten med att komma till ett land så olikt det urspungliga.– Hela tiden varnas man för att umgås med svenskarna och riskera bli som de, säger Abdullahi.
Under de senaste åren har jag hört den ena historien efter den andra från unga svenskar med invandrarbakgrund som berättar hur föräldrarna önskar att de ska hållas isolerade från majoritetssamhället. De är svenska medborgare som inte är fria att välja sina liv, som inte åtnjuter mänskliga fri- och rättigheter. Som bokstavligen hålls instängda i hemmet.Det handlar om barn som tvingas gifta sig med främlingar, som skickas på koranskolor som inte är skolor i vår mening och barn som dumpas i föräldrarnas hemland för att de vägrat anpassa sig till traditionen. Samhället ser ofta mellan fingrarna, trots att det är minderåriga som råkar illa ut. ”Det är väl deras kultur”, tycks man resonera.– Myndigheter är rädda att lägga sig i andra kulturers angelägenheter. Det är som om de är rädda att bli kallade rasister, säger Abdullahi. Han har bittra erfarenheter av de sociala myndigheternas tafatthet.
http://www.svd.se/dynamiskt/idag/did_11139586.asp

Pakistansk tungetale
eller er det bare Urdu ? Farcen på Rådhuset synes først lige begyndt:
Ven med alle
Levebrødspolitikeren af både Guds og Allahs nåde, Wallait Khan, er en til det yderste fleksibel politiker. Han taler ikke blot med to tunger på to forskellige sprog. Han er også i stand til både at varetage det danske demokratis interesser som 2. næstformand i Borgerrepræsentationen og samtidig være bedste ven med Hizb ut-Tahrir, der har omstyrtningen af det danske demokrati som hovedmål. At det er denne mand, Ritt Bjerregaard har bestukket med 125.000 kr. for at få konstitueringen på Rådhuset til at hænge sammen, er egentlig ikke specielt overraskende. Men at de Radikale på Rådhuset nu gør indsigelser mod det absurde koncept, er overraskende – men også ganske velkomment.
Det er værd at huske på, at baggrunden for Wallait Khans fornemme opstigen i hierarkiet på Rådhuset kun havde én eneste funktion: at hindre at den konservative Mogens Lønborg fik en borgmesterpost.
Måske begynder selv Ritt Bjerregaard at fornemme, at prisen allerede er temmelig høj. Groft sagt vil dog ikke afvise, at Wallait Khan kan blive en betydningsfuld brik i overborgmesterens store integrationsbestræbelser. Måske er han ligefrem udset til at tage brodden af Hizb ut-Tahrir. Man kan aldrig lodde dybden i Ritt Bjerregaards politiske bestræbelser!
Egon Balsby (Groft Sagt)
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net