lørdag, december 03, 2005

Islam er uforenelig med demokrati

Fogh i opgør med fundamentalisme
kunne man have forlangt af sine politikere, at de havde den indsigt for 20 år siden ? Jeg mener ja, hvilket er grunden til at jeg anser alle medlemmer af SR regeringen for diskvalificerede. Der må en ny generation til før tillid eventuelt kan retableres.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) tog i dag et opgør med religiøs fundamentalisme. I en usædvanligt ideo­logisk tale om Grundtvig og Kierke­gaard fordømte han alle former for aggressiv religionsudøvelse. Skytset var rettet mod alle, men først og fremmest muslimske, fundamentalister:
Statsministerens tale om Grundtvig og Kierkegaard (pdf-format)
"Islam er en total livsopfattelse, der vejleder den troendes tilværelse, fra fødslen over døden til livet hinsides. På det punkt er vi nødt til at sige klart fra. Den form for Islam er ikke forenelig med den samfundsorden vi har i Danmark," sagde Fogh blandt andet.
I talen, der blev holdt i Vartov i København som led i en foredragsrække om arven fra Grundtvig og Kierkegaard, fremgik det, at religion for statsministeren et personligt anliggende og uforeneligt med en lovreligion som f.eks. den islamiske sharia.
Erik Bjerager, chefredaktør på Kristeligt Dagblad, kalder Foghs tale "højst bemærkelsesværdig" og "et opgør med fundamentalisme, mod Islam."
Fogh talte imidlertid ikke mod Islam som sådan.
"Efter min opfattelse kan det danske samfund godt rumme flere religioner. Det gør vi allerede. Men der er en klar forudsætning, der skal være opfyldt for, at det kan kombineres med en stærk sammenhængskraft i det danske samfund. Og den er, at islam og enhver anden religion finder sin plads inden for det joviale danske samtaledemokrati," sagde han.
Samtidig trak han dog en skarp grænse mellem fundamentalistiske og moderate musslimer:
"Jeg tror, at et markant flertal af de muslimer, som bor i Danmark, har nøjagtig samme ønske. At slippe for den aggressive religionsudøvelse. At slippe for at blive påduttet nogle fundamentalistiske og middelalderlige religiøse påbud. At få lov at leve i fred med hver sit personlige forhold til Allah og Muhammed," sagde Fogh
http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=3279504

Hvorfor svenskerne flygter fra Malmø
og lykkeligt uvidende danskere flytter ind. Måske "Thomas" skulle spørge sine forældre hvor de var henne for 10-20 år siden. Og hvor var Mikael Bergstrand ? Nu er det for sent.
Thomas vill veta varför rånarna valde just honom
Personrån och överfall i Malmö drabbar i första hand ungdomar. I en artikelserie i tre delar berättar Sydsvenskan om hur den då 15-årige Thomas blev brutalt nedslagen och misshandlad när han vägrade att lämna ifrån sig sin mobiltelefon. Vi har talat med offret, med rånaren och hans minderårige gängkamrat och med deras föräldrar.
Det var klockan sex på kvällen den 11 mars i år som Thomas och ett par av hans kamrater kom gående på Hantverkaregatan, på väg till ett kafé. Thomas gick en bit bakom sina kompisar när tre andra killar i 13–15-årsåldern kom fram till honom. – De sa att de ville ha min mobil. Jag förstod inte riktigt vad saken gällde förrän jag såg min kompis blick. De hade frågat efter hans mobil precis innan, berättar Thomas. .................
http://sydsvenskan.se/malmo/article129696.ece
se Malmøboernes svar på en Kommunal undersøgelse i 2001. Kommunen har forståeligt nok ikke spurgt siden:
http://sydsvenskan.se/malmo/article11967.ece
http://sydsvenskan.se/malmo/article12043.ece


Vanesocialdemokrat
ingen har betvilvlet Finn Rudaiskys hæderlighed gennem 37 år. Men det var vist på tide at også han vågnede. Ritt Bjerregaard ser til at gå sit livs prøvelse imøde. Det skal være hende velundt.
»Ledelsen har ikke villet drøfte de ting. Jeg har aldrig været en politiker, som har spillet på religion, men det gør naturligvis indtryk, når en partifælle går til møde i en organisation, der deler løbesedler ud med opfordringer til at slå jøder ihjel«, siger Rudaizky.
Ritt vil have Rudaizky ud
Ritt Bjerregaard opfordrer Finn Rudaizky til at trække sig, efter at han har forladt Socialdemokraterne.
Ingen slinger valsen. Sådan lød budskabet fra Ritt Bjerregaard før kommunalvalget, men næppe var valglokalerne lukket, før valsetakten blev slingrende.
I dag forlod Finn Rudaizky Socialdemokraterne efter 37 års medlemskab i protest mod en partifælles flirten med fundamentalisme.
Umiddelbart vil han være løsgænger, men på et pressemøde lod han alle muligheder stå åbne.Hvis Finn Rudaizky vælger at støtte de borgerlige, så mister Socialdemokraterne en af sine tre borgmesterposter.Opfordres til at gå»Jeg vil opfordre Finn Rudaizky til at nedlægge sit mandat helt. Han fik ikke stemmer nok til et mandat. Han sidder på socialdemokratiske stemmer, så det ville være mest regulært, at han forlod Borgerrepræsentationen helt. Ellers snyder han vælgerne«, siger den kommende overborgmester Ritt Bjerregaard (S).Rudaizky, der har jødisk baggrund, går på grund af den nybagte borgerrepræsentant Sikandar Malik Siddique (S).
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=411174

Jyllandspostens provokation ?
Nu varnas danskar för att åka till Pakistan. Detta sedan ett religiöst parti i Pakistan utfärdat en fatwa, en dödsdom mot danska tecknare. Dom har tecknat profeten Muhammed, en hädelse enligt islam. SR:s Nordenkorrespondent Bengt Lindroth är med. Kl 16.05Lyssna min 5:59
http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/index.asp?ProgramID=1637

Antimuslimsk racism?
av Daniel Pipes, New York Sun. 22 november, 200
Översättning till svenska: Ilya Meyer
Mina föredrag på universiteten orsakar ibland protester från vänsteranhängare och islamister som kastar glåpord efter mig. Ett av deras favoritord är "rasist". I år till exempel mötte ett "Stå upp mot rasism-tåg" mitt föredrag vid Rochesters teknologiska institut, vid Darthmouth College anklagades jag för rasism mot muslimska immigranter och broschyrer vid universitetet i Toronto anklagade mig för "antimuslimsk rasism."
Antimuslimsk rasism? Denna självmotsägelse förbryllade mig. Islam är en religion med anhängare av alla raser och färger, var kommer ras in i bilden? Ordböckerna är eniga om att rasism handlar om ras, inte religion:
American Heritage: "Tron att ras utgör olikheterna i mänsklig karaktär eller förmåga och att en särskild ras är överlägsen de andra. Diskriminering eller fördom baserad på ras."
Merriam-Webster: "Tron att ras är den avgörande faktorn för mänskliga drag och förmåga och att rasskillnader innebär medfödd överlägsenhet för en särskild ras. Rasfördom eller diskriminering."
Oxford: "Tron att det finns kännetecken, förmåga eller kvaliteter som är specifika för varje ras. Diskriminering mot eller motstånd mot andra raser."
http://se.danielpipes.org/article/3169
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net