lørdag, januar 07, 2006

Expressen publicerer Muhammed tegninger

med muslimen Ouis dobbeltydige helgardering af en artikel som alibi. En kollegial gestus overfor JP. Disse to iflg. pålidelig kilde. Men det skal man høre i Albert Engstöms hjemland - at en karikatur-tegning er et "nidbillede". Ouis er en universitær, double-speak sippe: (MMS foto)
Vi måste tåla nidbilderna
Den danska tidningen Jyllands-Postens publicering av bilder på profeten Muhammed har utlöst våldsamma reaktioner i den muslimska världen. Flera arabländer hotar med bojkott av Danmark. I indiska Kashmir utlöste publiceringen upplopp och det finns de som varnar för att bilderna kan leda till terrorattentat i Danmark. Situationen har inte blivit mindre dramatisk av att FN lagt sig i och fördömt Danmark.

I dag skriver muslimen och etnologen PERNILLA OUIS att uppståndelsen är överdriven och att Europas muslimer måste respektera yttrandefriheten. Hon anser att muslimenheten ägnar sig åt icke-frågor som slöjförbud i stället fär att ta tag i verkliga problem.
*********
Om jag var konspiratoriskt lagd skulle jag säga att någon verkar styra muslimerna så att de gör självmål hela tiden. Muslimer bryr sig bara om små icke-frågor, vars enda syfte verkar vara att undergräva deras egen position.
I stället för att engagera sig mot hedersvåld för kvinnors rättigheter, demonstrerar Europas muslimer i tusentals mot Frankrikes förbud mot slöjan i skolorna. Vad jag önskar att muslimer kunde låta dessa symbolfrågor passera. Det finns viktigare frågor att engagera sig i: ekonomisk och social marginalisering för att nämna några.Jag suckar.
Om vi muslimer bara kunde lära oss att bjuda på oss själva och vår religion. Men kan vi det har vi blivit distanserade med ett ironiskt förhållningssätt till vår religion. Då har vi blivit postmoderna och därmed är inget heligt längre. "Allt som är fast förflyktigas", sa Marx. Likgiltighet, fragmentering och upplösning är den fredliga samexistensens pris, kära systrar och bröder. Take it or leave it. (!) (Det er altså hvad livet er uden en detaljeret manual som islam: Ligegyldig opløsning)
http://expressen.se/index.jsp?a=501717

Portræt: Den moderate islamist
Information 7. januar 2006
Kalder Information idag Abu Laban, som guderne må vide hvorfor opholder sig i Danmark. Så ville jeg godt nok nødigt møde en rabiat. det hedder bla.:

"Den palæstinensisk-fødte imam Ahmed Abu Laban, som er chefarkitekten bag de seneste måneders Muhammed-kampagne, har et ansigt til enhver lejlighed. 22 år i Danmark har lært ham at være pragmatisk, når det er betimeligt, men bag facaden lever drømmen om et islamisk tusindsårsrige Ahmed Abu Laban er en mand med mange ansigter. Han er manden, der ikke kunne græde over 11. september, fordi han allerede havde grædt alle sine tårer for sine palæstinensiske landsmænd. Han er manden, der forsvarede Talebans middelalderregime i Afghanistan, og han er manden, der gennem tiden har haft nærkontakt med alt, hvad der kan kravle og gå af al-Qaeda sympatisører i Danmark.
*************
Islamisten Det er imidlertid ikke alle, der ser Abu Laban som den moderate mægler."Han er ikke moderat. Han er Ihwan! Han tilhører det Muslimske Broderskab! Ingen tvivl om det," lyder dommen fra en velorienteret arabisk iagttager. Det Muslimske Broderskab er hovedsagelig en egyptisk bevægelse, der arbejder for oprettelselsen af et islamisk samfund baseret på Koranen og islamisk lov.Spørger man Abu Laban selv, er bedømmelsen ikke helt forkert."
Islam er svaret på alle spørgsmål om, hvordan samfundet skal indrettes, også politisk. Islam giver os anvisningerne på, hvordan det skal gøres. Kommunismen har spillet fallit, og kapitalismen er i krise, kun islam har et svar," siger han. "Vi skal tilbage til rødderne i islam, men det er ikke noget, der lader sig gøre fra den ene dag til den anden."
Ud over at passe sit fuldtidsjob som imam i moskeen på Dortheavej er Abu Laban også en flittig prædikant i andre moskeer, der associeres med Islamisk Trossamfund, heriblandt den islamistisk orienterede moske for Lighed og Broderskab på Grimhøjvej i Brabrand. Det var her, den danske Guantanamo-fange Slimane Abderrahmane hentede sin åndelig føde. Abu Laban fortæller også, at han ofte rejser til udlandet for at deltage i konferencer og seminarer arrangeret af islamistiske organisationer."Jeg forsøger blot at holde mig orienteret om, hvad der foregår i det islamiske miljø," forklarer han og afviser at have nærmere tilknytning til nogen anden organisation end Islamisk Trossamfund.
En tråd af terror At Abu Laban har en svaghed for islamisk fundamentalisme, fremgår imidlertid også af hans mange kontakter til fremtrædende islamister, heriblandt topfolk fra den militante islamistiske organisation Al-Gama'a Islamiya, der bl.a. stod bag mordet på den egyptiske præsident Anwar Sadat i 1981 og siden har gennemført utallige angreb på turister og politikere i Egypten. I 1990-91 var Abu Laban f.eks. vært for organisationens åndelige leder, den blinde sheik Omar Abd el-Rahman, da denne gæstede Danmark. Sheiken talte blandt andet til de danske muslimer i Abu Labans moske, der dengang havde hjemme på Vesterbrogade."
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net