mandag, februar 20, 2006

Multikultur - en forvrøvlet utopi

Information 18 februar 2006
Skal en muslimsk socialrådgiver kunne fritages for at arbejde med adoptionssager med henvisning til sin religion, og må den muslimske socialrådgiver nægte at assistere den lesbiske børnefamilie?

Af Kirsten Damgaard ,kulturpsykolog
Etniske danskere er stort set ikke religiøse, viser undersøgelser (Gundelach 2002 ). Vi har indrettet os i et sekulært samfund, hvor det er en privatsag, om man tager religionen med i sit dagligliv og ved sociale begivenheder. Andre religioner har regler for hygiejne, skilsmisse og fødeindtagelse eller ritualer omkring aborter, og nogle skærer ligefrem religionens symboler ind i barnekroppen. Det danske samfund er så småt blevet multietnisk, men denne artikel vil argumentere for, at et multikulturelt samfund er en forvrøvlet utopi. At være samfund drejer sig om, hvor grænserne for det frie valg skal gå.
word dok.via :
http://makeashorterlink.com/?X55135DAC

andre artikler af Kirsten Damgaard
http://www.sharia.dk/Skribenter/damgaard/artikler.html
http://www.respublica.dk/2004_artikler/kultur_psyke_sprog.htm


26.382 nye svenskere
(potentielt) på et lille halvt år. De er uberettigede til asyl, har planket landet. Man tæller månederne til den næste "asylamnesti".
De flesta får asyl enligt nya lagen
De flesta som söker asyl enligt den nya, tillfälliga utlänningslagen får positivt besked.
Till och med förra veckan hade ärenden för 26.382 personer registrerats.
Migrationsverket har givit 8.838 personer uppehållstillstånd och sagt nej till 1.705 personer. Drygt 6.000 personer har kommit fram efter att tidigare ha varit gömda och sökt asyl enligt nya lagen.
Barnfamiljer, irakier och somalier är grupper som verket prioriterat. Mer än 80 procent av dem har fått uppehållstillstånd och de allra flesta permanent uppehållstillstånd. .......
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=523065&previousRenderType=2

Positiv etnisk särbehandling föreslås
at det største problem ved dette, skulle være "faren for etnisk registrering", er temmelig komisk. Den arbejdsløse oprindelige befolkning kunne måske se større problemer ?
Arbetsgivare ska ha rätt att prioritera utlandsfödda framför personer födda i Sverige vid anställning, förutsatt att de sökande har lika meriter. Det kommer Diskrimineringskommittén att föreslå under veckan, erfar Rapport.
Video
"Kommer att kräva etnisk registrering"
Kommittén har i fyra år utrett hur till exempel invandrare lättare ska få jobb. Enligt Rapport är såväl fack som arbetgivare på central nivå negativa. Förslaget anger inte vilka etniska grupper det är som ska gynnas.
Det är det kontroversiella, anser kritikerna. Det skulle kunna kräva en etnisk kartläggning av arbetsplatsen.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=543754&lid=puff_543741&lpos=lasMer

CBS´60 minutes
sarkastiske dækning af Danmark, tager man sig let. USA har aldrig været en nation (etnisk, kulturel, religøs og sproglig enhed), endsige et velfærdssamfund med en social kontrakt - så de kan jo ikke ane hvad vi kæmper for ikke at miste. Islam burde CBS dog kende. Gå hjem og PK-vug !
The State Of Denmark
http://www.cbsnews.com/stories/2006/02/17/60minutes/printable1329944.shtml

Danskerne blev i aftes fremstillet som blåøjet uden kontakt til deres muslim­ske medborgere i tv-programmet "60 Mi­nutes", der sendes på CBS i USA.
http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=3681350&forside
video :
http://www.cbsnews.com/sections/i_video/main500251.shtml?channel=60Sunday
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net