lørdag, februar 18, 2006

Rigtig onde

og modbydelige, det er lige hvad vi er ifølge mange af de såkaldte "intellektuelle", det stoltserer deres æstetiske næseklemmer i Politiken og Information. Befolkningen er ligeglad med "eliten". De stemmer Dansk Folkeparti efter noder, og ski.......på Erasmus Montanusérne.
Tegning i Politiken af Anne Marie Steen Petersen, om hvem man kan læse at hendes politiske symbolik er blevet mindre bastant med årene. Jeg synes nu nok, den er til at tage at føle på. Det mærkes at et af hendes forebilleder er Dea Trier Mørch, og Herluf Bidstup har heller ikke levet forgæves. Synd, for jeg synes hun er en ganske god tegner. Dog ikke som Per Marquart Otzen, hvis udstilling i Politikens Hus jeg så på vejen hjem.
(tegningen ledsager en kilometerlang artikel af Eva Schmidt fra Hækkerup-klanen, som jeg desværre måtte melde pas overfor.)


http://www.kvinfo.dk/side/171/bio/1619/

Et par aktuelle oversættelser til svensk. Stor tak til Räknenissen:

Berlingske Tidende 12 februari 2006

Kompromisslös:

Hans Magnus Enzensberger, en av Europas ledande intellektuella, tvekar inte: Hoten mot Jyllands-Posten kan jämföras med fatwan mot Salman Rushdie. »De två sakerna är enligt min mening identiska«, säger författaren, diktaren och essäisten, som avvisar varje kompromiss.

Förhållandet mellan litteratur, politik, diktning och engagemang löper som en röd tråd genom allt vad Hans Magnus Enzensberger har skrivit. Som en av Tysklands ledande intellektuella under tiden efter andra världskriget har den i dag 76-årige författaren, diktaren och essäisten kommenterat sin samtid med en skärpa, en kunskap som saknar jämförelse, och när det kommer till den sak som alla just nu talar om tvekar han inte: Han står helt på yttrandefrihetens sida. Till 100 procent och utan förbehåll. Jyllands-Postens Muhammed-teckningar kan överhuvudtaget inte hetsa upp honom. Det kan upphetsningen över upphetsningen däremot:»Jag är precis lika kompromisslös i detta aktuella fall som jag var i fallet med Salman Rushdie,« närmast skriker Hans Magnus Enzensberger när Berlingske Tidende träffar honom per telefon i hans hem i München.

Svensk snävsyn

Av: ERIK MEIER CARLSEN

Sent på torsdags eftermiddagen vände sig den svenska underrättelsetjänsten Säpo till partiet Sverigedemokraterna och bad dem stänga en internetsida, som återgav bilder av profeten Muhammed.

Krönika: Frihetens försvarare har inget att beklaga

Jyllands-Posten 14 februari 2006

Oavsett motiv för att publicera de tolv teckningarna av profeten Muhammed, varav många var helt idylliska, har konsekvenserna av Morgentidningen Jyllands-Postens offentliggörande ett omåttligt värde. Allt det falska struntpratet om att det i verkligheten inte är någon skillnad mellan islam och andra religioner, har obarmhärtigt avslöjats som vad det faktiskt var - falskt tal, skriver dagens krönikör.

Konflikträdda danskar är en bomb under integrationen

Skräckscenariot är att danskarna har blivit så skrämda av Muhammed-saken att de håller käft och inte vågar utmana de reaktionära värdena i invandrarkulturen.

Om det händer kommer integrationen på allvar att falla isär. Så lyder varningen från Mehmet Yüksekkaya, som är ordförande för föreningen Gemensam Framtid.

Kampen mot demokratin

Av Mogens Camre, medlem av Europaparlamentet, DF

Detta land har utvecklats till sitt nuvarande demokratiska, sociala och ekonomiska stadium av det danska folket under flera årtusenden. Det är friare, mer jämlikt och mer rättvist än vad man kan säga alla andra länder i världen.

Kulturkrocken

Av Sören Krarup, folketingsmedlem (DF)

De våldsamma reaktionerna på Muhammed-teckningarna slår Danmark i bojor. Men är endast en bricka i en lång strid.

JAG FRÅGAR: Finns det någon tecknare som efter dessa dagars händelser vågar rita Muhammed? Och vidare: Finns det hädanefter någon tidning som vågar trycka teckningen? (alle i Word dokument:)
http://files.upl.silentwhisper.net/upload6/Enzensberger_m_fl.doc

Farvel, Mona !
Ekstrabladet var - ret friskt - mødt op på Amalienborg, for at sige farvel til den egyptiske ambassadør. Hun skulle i afskedsaudiens hos Dronningen. Imponerende så lidt hun vidste om det lands forhold, hun var udsendt til. Gad vide hvad der havde kvalificeret hende til det job ? (Ekstrabladet og skiltet blev tilbageholdt af politiet i en time)


Nye krænkelser
Claes Kastholm skriver i anledning af en fhv. ambasasadørs bodsgang i Mellemøsten bla. dette i Berlingske:
»Blandt dem, der ikke har forstået, at der sættes lighedstegn mellem muslimer og fundamentalister, melder jeg mig. Denne pensionerede ambassadør rejser altså rundt på mine vegne. Det kan jeg ikke lide. Hverken jeg eller andre danskere har noget at bede om undskyldning for i denne sammenhæng.
- En tegning af Muhammed med en bombe i hatten indeholder ikke et udsagn om alle muslimer. En tegning af Anders Fogh som køllesvingende vildmand indeholder ikke et udsagn om alle, der stemmer på ham. Og hvis man som en kommentar til afsløringerne af de pædofile katolske præster i bl.a. Østrig tegnede Thorvaldsens Jesus med de udbredte arme, satte en kalot på hovedet af ham og kaldte tegningen: »Lad de små børn komme til mig«, ville denne karikatur hverken rumme et udsagn om Jesus eller om alle kristne.
-Muhammed-tegningen udtrykker det faktum, at nogle udøver terrorisme i hans navn. Hvis vi endelig skal tale om krænkelser, så er det vel terroristerne, der krænker ham.

Der er i det hele taget et hårrejsende misforhold mellem de følelser, der rettes mod disse tegninger, og den uanfægtethed, hvormed vrede og krænkede muslimer forholder sig til den ufattelige bestialitet, der praktiseres af terrorbevægelser og regimer i islams navn.
-Selv om man har svært ved at forstå krænkelsens natur, bliver man nødt til at tage til efterretning, at den findes, og at den kan udnyttes politisk.

- I et interview i sidste nummer af Der Spiegel bliver Anders Fogh Rasmussen afslutningsvis spurgt, om han mener, at Samuel P. Huntington kan få ret i, at fremtidens konflikter vil udfolde sig som en kamp mellem kulturerne, aktuelt altså som en konflikt mellem den vestlige kultur og islam. Fogh svarer, at man ikke kan bestride, at der findes tegn på en sådan udvikling: »Vi skal ikke gøre os illusioner om, at der ikke findes ekstremister, som ønsker at fremkalde netop denne kamp mellem kulturerne.« Det er meget præcist sagt.
-Menneskene i almindelighed – hvad de end tror på – ønsker aldrig alvorlige konflikter. Men ekstremister lever af at fremkalde dem ved at skabe situationer og udnytte spændinger, der får modsætninger og forståelseskløfter til at blive unaturligt store. Og af en række indbyrdes usammenhængende grunde har ekstremister vind i sejlene i disse år.«
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net