onsdag, marts 29, 2006

I orkanens øje

fotos © webmaster
er der jo helt stille, og man kan sige, at det er dér Kåre Bluitgen befinder sig. Kåre fra Nørrebro: manden der startede hele balladen. Puffede til en snebold uden at ane det.

Han er en blid og rolig mand og han bedyrede at han ikke var blevet truet på livet, samt at han heller ikke følte sig ansvarlig for noget af det der er sket, som følge af hans bog.
Der var fuldt hus på Københavns Hovedbibliotek kl. 17 til halvanden times seance med Bluitgen.
For en flittig avislæser var der ikke så meget nyt. Den første halve time gennemgik hans sin bog, hvorfor og hvordan han har skrevet den. Derefter var der spørgsmål fra salen, så mange at jeg ikke kom til med det jeg godt ville vide: "Kære Bluitgen, ville du med det du idag ved, stadig være multikulturalist ,hvis du kunne skrue tiden 25 år tilbage og starte forfra ?".

I den ca. 300 tallige forsamling, talte jeg én muslim - der introducerede sig som medstifter af Demokratiske Muslimer. En forening som Bluitgen nævnte som noget af det eneste positive, han kunne se var kommet ud af hele "Muhammed krisen".
Jeg skal gennemlytte mit bånd, og se om der er noget vigtigt jeg har glemt. Indtil da er her en kort video-sekvens, hvor Bluitgen svarer en journalist fra Politiken. Den handler om JP- tegnernes skæbne.
Video 2 min (klik "free")
Hvis Bluitgen er lidt naiv, så skjuler han det i hvert fald godt. Han er åbenmundet, sympatisk og vidende at høre på. Også for én der ikke tilhører venstrefløjen. Hvordan det er lykkedes ham at forblive dér, er mig noget af en gåde. Det er godt at andre ikke er bange for at gøre det beskidte arbejde, ved at flytte deres stemme.

Kåre Bluitgen på vej med koran-fortolkning

Landskronas lyksaligheder
de kan kigge lige over til Rungsteds...............
Gun-Britt Schiebling, 70 år, säger att ungdomsgängen kallar henne djävla hora och svennekärring när hon går på stan. Hon bor inne i centrum så hon kan inte undgå att röra sig där. Mikael Hoff, 30 år, är nästan aldrig inne i stan på kvällen. Han är rädd för att bli utsatt för våld.
– Det är mycket illa med Landskrona, säger han. Och det beror på att vi välkomnat så många invandrare.
Gun-Britt Schiebling säger hon hör skriken på hjälp nerifrån Rådhustorget på nätterna. Och mitt på dagen ropar ungdomar oförskämdheter efter henne.
När mörkret faller tar gängen över

En frisindet socialliberal analyse
af Tøger Seidenfanden, et bortklip fra den franske dokumentarudsendelse. Seidenfaden er jo nødt til at klamre sig til sine synspunkter, selvom de trænger ham længere og længere op i en krog.
Mon politiet snart får sig en snak med Muhamed Sifanou ?
Til højre for Sarkozy
Ifølge chefredaktøren ligger Jyllands-Posten til højre for Frankrigs indenrigsminister, Nicolas Sarkozy, manden, der ellers i Frankrig er kendt for at sige tingene ligeud på en politisk ukorrekt måde, som har sendt adskillige yderligtgående imamer ud af landet, og som netop har fremlagt et lovforslag om selektiv indvandring, og som var den første til at forsvare ytringsfriheden i sagen om Muhammed-tegningerne.
»Ytringsfriheden er ikke til forhandling. Jeg foretrækker overdrevne karikaturer frem for overdreven censur,« sagde Sarkozy, der ifølge Tøger Seidenfaden er meget interessant.
»Jeg forsvarer retten til Jyllands-Postens stupiditet,« svarer Seidenfaden, da han bliver spurgt, om han ikke går ind for at forsvare ytringsfriheden, for »Jyllands-Posten har brugt sagen til at sprede fremmedhad.«
Tøger Seidenfaden erklærer sig i tv-klippet chokeret over Muhammed-tegningerne, men måske mindre, end der var grund til, for den slags var næsten blevet normalt i den fremmedhadske danske debat.
Abu Laban syndebuk

Om imamen Abu Laban siger Seidenfaden, at han kun repræsenterer et lille mindretal af muslimer i Danmark, og at hans rolle i hele sagen er enormt overdrevet. Han er blevet »en prominent syndebuk«, »måske ikke fuldstændig uden grund,« lyder det fra Politiken-chefredaktøren.
Tøger Seidenfaden erindrer hovedparten af udtalelserne i fraklippet.
»Jeg er ikke sikker på, at Sarkozy indgik i den sammenhæng. Men Jeg har karakteriseret Jyllands-Posten som en konservativ og højredrejet avis, der har spillet en meget aktiv rolle i den generelle islamofobiske stemning i Danmark,« siger han.

JP spreder fremmedhad

Helle Thornings nye EU kørekort
det er Jelveds skyld.........................
(JP bagsiden)


Konvertering inkluderet ?
formoder jeg.
Funderar du på att gifta dig? Glöm sena raggningsförsök på krogen eller internetchat. Nu kan du hitta din livspartner – i moskén.
I receptionen i islamistiska föreningens moské vid Medborgarplatsen hänger en svart pärm med ett hundratal ”kontaktannonser” i.

Hitta kärleken – i moskén

Lystløgneren Akkari
er endnu engang i mediecentrifugen med en løgn. Man kan da ikke vende ryggen til et øjeblik, før han dummer sig. Lidt for meget "co-sanguint blod" i årerne?
Hans værste scenario er vist mere at ryge ud af rampelyset, end det er at ryge ud af landet. Det ser indtil videre ud til at være en meget god prioritering af ham. Men lur mig om vi ikke ser en "Lex-Akkari" inden der er gået et par år. Der er lige en uheldig konvention, der skal bøjes lidt i enden.


Stik imod virkeligheden hævdede den århusianske imam Ahmed Akkari i mandags på TV-stationen Al Arabiya, at Udenrigsministeriet havde givet danske imamer mundkurv på under imamkonferencen i Bahrain. »Det rene sludder,« siger udenrigsministeren. Berlingske Tidende
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net