søndag, maj 28, 2006

DN mistænkeliggørelse

af kvalitetstidskriftet Axess´ TV planer. "Mediemångfald" falder ikke i bladets smag i et land hvor aviserne stort set ligner hinanden på en prik. Og kritisere stats-feminismen, den politiske sutteklud, hvad ligner det ? Men nu er DN heller ikke så liberal så det gør noget.
På lördagen startar Axess TV. Det är den senaste mediesatsningen från en penningstark stiftelse som byggt upp ett litet elitorienterat medieimperium som verkar drivas efter en högerliberal agenda. [..]
- "Syfte?" Det är lätt att uppfatta stiftelsen som en mycket medveten aktör med stor plånbok och politisk agenda. Det blev tydligast häromåret i vad som såg ut som en kraftfull kampanj mot feminism i allmänhet och forskaren Anna Wahl i synnerhet. Det började med en kritisk artikel av journalisten Susanna Popova - ekonomiskt stöttad av stiftelsen - i Axess, där hon ifrågasatte kvaliteten på Anna Wahls forskning.
- Bilden av den högerliberala agendan mattas inte av att stiftelsen gärna väljer uttalat borgerliga skribenter för att profilera sina tv-program: Popova har varit programledare i "Media 8", som sändes i TV 8. Bland andra som anlitats för att leda program finns till exempel Thomas Gür (skribent på Svenska Dagbladets ledarsida), Niklas Ekdal och Peter Wolodarski (DN:s ledarredaktion), P J Anders Linder (chef för SvD:s ledarredaktion) och Maria Borelius (journalist som kandiderar till riksdagen för moderaterna).

Medveten aktör med stor plånbok
Axess tidsskrift

Norske muslimer stemmer blodrødt

ikke overraskende, men en helt utilstedelig forrykkelse af den politiske balance. Værd at huske på ved det svenske valg d. 17 september:
83 prosent av norske muslimer stemte rødt ved sist stortingsvalg, viser en ny undersøkelse.
Det viser en undersøkelse TNS Gallup har utført for TV 2. Meningsmålingen er den første i sitt slag blant norske muslimer.
Rent Ap-flertall

Aller størst oppslutning får Arbeiderpartiet, med 52,4 prosent. Deretter følger Sosialistisk Venstreparti med 30,5 prosent. Partiet som gjør det best på borgerlig side er Høyre. Men ikke med mer enn stusselige 5,3 prosent. Deretter følger KrF og Venstre.
- Det er gledelig at minoritetsbefolkningen slutter om venstresida i politikken. Det gir meg selvtillit på at vi fører en politikk som er bra. De ser at de gode resultatene av den norske velferdspolitikken ivaretar både dem og resten av befolkningen, sier partisekretær Martin Kolberg i Arbeiderpartiet.

Nettavisen

Norge er svaret på muslimenes paradis, mener SV-politikeren Akthar Chaudhry.
- Muslimer i Norge sier at de bokstavlig talt har havnet i et lite paradis. Det blir fremhevet av muslimer både i Norge og i utlandet fordi det er rettferdighet i Norge, sier Akhtar Chaudhry, som er fraksjonsleder i Sosialistisk Venstrepartis bystyregruppe i Oslo, til TV 2 Nettavisen.
Velferdsstaten = paradis
Bystyrepolitikeren synes det er interessant å spørre hvorfor innvandrere i Norge stemmer på RV, SV og Ap. Selv mener han at svaret ligger i at Norge er svaret på muslimenes paradis som blir omtalt i Koranen.

Nettavisen
man må spørge sig hvorfor de ikke for århundreder siden har lavet sig et Little Norway derhjemme? Fordi det er lettere at flytte til en "ready made" der er risikovillig nok til at forære sig bort?

Unni Wikan
følger bla. Ghazala sagen i Danmark:
Ni involverte.I København står nå ni mennesker tiltalt for drapet på Ghazala - åtte menn og en kvinne. Saken er historisk i Europa. Aldri før er så mange blitt tiltalt i det politiet mener er en æresdrapssak. Ved hjelp av bl.a. telefonutskrifter mener politiet å kunne bevise at alle ni var aktivt involvert. Broren som skjøt er 30 år, og hadde fått sin første sønn to dager før.
Jeg følger saken i København for å lære og forstå mer om hva som driver mennesker til å begå vold i ærens navn. For selv om dom ikke er falt, og tvilen skal komme de tiltalte til gode, er det åpenbart at Ghazala har følt seg truet, og har hatt grunn til å føle seg truet. Familien har bodd i Danmark i 30 år og er vel integrert i betydningen selvforsørgende og dansktalende.

Verdikonflikt i dialogens tid


Jeg - en islamofob

yderst læsværdig kronik af ny blogger Taqija

"Om denne kronik er udtryk for intellektuel legitimering eller syge tanker, vil jeg lade Dem, min gode læser om at afgøre. Selv om ordet "islamofob" oftest bliver udslynget med foragt i stemmen, så vælger jeg som humanist og demokrat at opfatte det som en hædersbevisning, hvis nogen skulle betegne mig som - en islamofob."
Finn Boserup er sygeplejerske. Har boet og arbejdet i Saudi-Arabien som sygeplejerske på et hospital ejet af daværende kong Fahd.

Religionsdialog er for hattedamer

siger nu også Niels Højlund. Sandt nok, religionerne er meget bedre til at skændes:

– Jeg har først og fremmest tilsluttet mig netværket, fordi al tale om religionsdialog er noget vrøvl. Man kan ikke føre en dialog mellem to religioner, uden at man kan stræbe hen imod et punkt, man kan mødes på. Og det vil være fuldstændig vanvittigt og tåbeligt at forestille sig, at islam og kristendom som religioner skulle mødes noget som helst sted.

Kendte teologer i islamkritisk netværk

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net