tirsdag, maj 30, 2006

Never start a war you can´t win

Selvom charterturismen er steget med 20 %, er den halveret til muslimske destinationer som Tyrkiet og Egypten. Og det lader ikke til at være terrorangst, men snarere almindelig vrede ovenpå Muhammedkrisen. Ikke godt for egypterne der stort set lever af turister og Suez afgifter. Så hvem mon taber mest på den heroiske muslimske bojkot?
Der er betydelige rabatter på muslimske destinationer. Tak for sidst !
- "Jeg vurderer, at hele charterbranchen har omkring 7000 rejser med store rabatter i maj-juni. Selv har vi omkring 2000. De største rabatter er på rejserne til Ægypten og Tyrkiet. Det er ikke de muslimske destinationer, der trækker mest i danskerne for tiden."
(kilde TV-avisen tirsdag)

Man kan ikke behage alle
selvom ARLA virkelig har prøvet. F.eks. smager deres såkaldte oste netop som en substans der vil behage alle. Derfor er jeg heller ikke kunde, men det er Afrikansk Kulturcentrum i Göteborg - stakkels dem. Fornærmethedsberedsskabet er på High Alert:
Ordet Kafferbuffel vållar protester. Afrikanskt Kulturcentrum vill att Arla inför en rättelse på mjölkpaketen.
I vårens beskrivning av Afrikas djur på Arlas mjölkförpackningar står att den afrikanska buffeln kallas kafferbuffel. Sean Holmes blev helt bestört när han såg paketet på frukostbordet.
- Kaffer är ett skällsord i mitt hemland Sydafrika. Det och ordet bushman blev förbjudet när Nelson Mandela införde demokrati år 1994, säger han.
Medlemmarna i Afrikanskt Kulturcentrum i Göteborg känner sig kränkta och har tagit kontakt med Arla. Den ansvariga för kampanjen ville inte träffa dem, men hänvisade till att Borås djurpark godkänt formuleringen.
- När diskrimineringsombudsmannen kontaktade Arla lovade de att använda en etnolog i framtiden. Men vi har fortfarande inte fått någon ursäkt, säger Sean Holmes.

Afrikaner kränkta av Arla

Kaare R. Schou - hvad er der i piben?
sossetobak? (foto © webmaster)
“Jeg vil placere CEPOS uden for de politiske cirkler i det lagkagestykke, der deles af den konservative og den liberalistiske ideologi.
CEPOS går ind for at forskellene i samfundet skal øges for at skabe mere dynamik, og det er god konservativ ideologi.
Samtidig giver de tid efter anden udtryk for nogle meget liberalistiske synspunkter.
Men først og fremmest vil jeg placere dem som mere yderliggående [sic] end noget politisk parti.
CASA [d.v.s. det marxistisk-funderede Center for Alternativ Samfundsanalyse, red.] anser jeg for at ligge i det socialistiske lagkagesnit over mod liberalisterne, men klart inden for det normale politiske spektrum, og det samme gælder Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.”
Punditokraterne

Hvad skal man lovgive om ?

Alt, naturligvis. Man kan jo ikke ha 349 socialklienter i RD der ikke har noget at lave. Nu skal hele Sverige ligne Poul Nyrup - også udvortes. Allerede 3. Google hit er Nyrup med hjelm. Tænk at blive husket for en cykelhjelm der var for lille. Livet er ubarmhjertigt!

Det är klart att det ska finnas en lag om obligatorisk cykelhjälm i mellanmjölkens land.


Kanal Klog på forkant

DR2: Temaaften: Rolling Stones. Ærlig talt: Verden vil bedrages, og DR 2 der nok den største TV skuffelse i nyere tid vil være medi bedrageriet.
Ikke så snart kommer sådan noget i luften, før de begynder at jagte seertal. Hvor blev filmkunsten f.eks. af ?
- Med hensyn til rock dinosaurerne Stones og Pink Floyd, er jeg fundamentalist: De døde med deres musikalske hjerner og hjerter Brian Jones og Syd Barret. Resten er årtiers selvparodi og moneymaking.
Jeg har haft den fornøjelse at høre dem begge inden de mistede musikalsk eksistensberettigelse. Her er forresten et foto jeg tog i KB Hallen ca. 1965. Det var inden koncertformen fik elefantiasis.
(klik foto)
ps: personligt kan jeg ikke høre noget bedre end debutsinglen, Chuck Berry cover nummeret "Come On" eller "It´s All Over Now". Favorit LP - Around and Around, perler på en snor, men det er sandelig længe siden. Og det er ikke fordi jeg har sovet musikalsk i 40 år.

Danske tilstande
truer Sverige og den næste million "asylsøgere" og "anhörige". Hvordan skal de dog holde deres nyfundne land ud med den tone?
Det turde være en kendsgerning, at højreekstremismen i Sverige er langt mere omfattende og militant end i Danmark. Ligeledes, at der i den svenske befolkning hersker langt større skepsis over for indvandringens omfang end i Danmark. Og en undersøgelse for nylig viste, at svenskerne i betydeligt omfang stadig – ligesom før krigen – lider af antisemitiske tilbøjeligheder.
- Men da folkhemmets hellige alliance af medier, politikere, universiteter og industri ved konsensus har udstedt forbud mod, at væsentlige problemer diskuteres, trænger ingen af disse ting op til overfladen. Derfor er det intet mindre end en sensation, at Maria Schottenius, kulturredaktør på Dagens Nyheter, den politiske korrektheds flammende fakkel, nu kræver, at svenskfaget bliver styrket i skolerne: »Modsætningen mellem omsorg for det svenske sprog og viljen til integration af indvandrere er konstrueret«.
- Når lignende synspunkter har været hævdet i Danmark, har Dagens Nyheter været den første til at beskylde os for nationalisme og fremmedfjendskhed. Groft sagt iagttager med bekymring opbruddet i det svenske establishment og opfordrer ECRI, Europarådets racisme-vagthunde, til at holde skarpt øje med udviklingen. Det skulle jo nødigt ende med danske tilstande i verdens mest perfekte land.
Claes Kastholm Hansen, Groft Sagt, Berlingske

Egentlig burde DN hedde ND - Nydelighedens Dagblad. Der er aldrig nogen fare for det bedsteborgerlige blodtryk. Et besøg på kultursiderne er kuriøst - Mikael Wiehe mener f.eks. at det vigtigste "kulturpolitiske valgemne" er flere fritidshjem. Og tænk at kunne kalde sig författare och queerdebattör på visitkortet ! Sverige har en tradition for forsvenskning af ord (dator, mjukvara osv.) - så queer stikker ud, men det er jo også et tema af særlig betydning.
Läsarnas viktigaste valfrågor
Representativ kulturelit
jeg har læst avisen i årtier, men jeg må tilstå at på det senere springer jeg den af og til over og nøjes med Sydsvenskan og Svenska Dagbladet og mine faste tidsskrifter. Sig det ikke til nogen !

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net