fredag, juni 30, 2006

Pengeafpresning

»Men deres øjne er stadig rettet mod Danmark. Vi kurdere elsker Danmark. Danskerne er kloge og gode, det danske samfund er højtudviklet,« siger han.
Afvist.
Henved 200 afviste asylansøgere i Danmark kommer fra de kurdiske områder i Irak, hvor der er fred og ro. Men de nægter at rejse tomhændet hjem.
Af Pernille Bramming
»Jamen, det er rigtigt. Kurdistan er sikkert og fredeligt, Kurdistan er et paradis, Gud være lovet.«Ghazi Khader al-Khaderi er ikke et sekund i tvivl om den sag, da han forleden mødtes med Weekendavisen på en café i Brønshøj. Alligevel ønsker han ikke at rejse tilbage. Han var 39 år, da han ankom til Danmark i 2001, fire år senere modtog han det endelige afslag på asyl.
»Vi har ikke noget at vende tilbage til. Intet hjem, intet arbejde. Folk har solgt alt, hvad de ejede, deres huse, biler, kvindernes smykker, helt ned til sidste tekop, for at få råd til at rejse herop,« forklarer han om sin egen og de øvrige afviste asylansøgere på Avnstrupcentrets situation.Ud af de i alt 571 afviste asylansøgere fra Irak kommer cirka 200 fra Den kurdiske Region. De er alle sammen helt på det rene med, at der i dag ikke er nogle sikkerhedsproblemer dér. [..]
- Set fra de danske myndigheders side er den store udfordring nu at få de tilbageværende afviste asylansøgere til at erkende, at de skal rejse og at de også godt kan:»Vi skal overbevise dem om, at vi gerne vil hjælpe dem med at begynde på en tilværelse i deres hjemland, og at vi også er der, når de kommer hjem,« siger integrationsminister Rikke Hvilshøj til Weekendavisen.

Det handler om penge

En sand humanist
massemordere er også mennesker. (annoncebladet Metro Express)
Rest in Peace: Al-Zarqawi Buried in Unmarked Location
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net