torsdag, juni 29, 2006

Frederik Reinfeld besøger Fogh Rasmussen

gir´det plus eller minus point ? Jeg mener hos vælgerne, ikke hos svenske journalister,(der slås syv kors for sig) - hvis meninger jeg ikke giver to potter lunken folköl for. Mon ikke Moderatvælgerne gerne så Reinfeldt tage hele pakken, hvis de turde for bare nydelighedsbetændelse?
At man tilhører "et dæmonisk folk" er noget af det man lærer sig at leve med.
Ikke online - klik foto.
Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen avslutade sitt möte med den svenske oppositionsledaren igår med ett uttalande om Sveriges statsministerjobb: ”Fredrik Reinfeldt är en glimrande kandidat till posten.”
"Frågan är bara om de svenska väljarna uppskattar Reinfeldts flirt med Fogh Rasmussen. Svenskar ställer sig inte gärna i skuggan av Danmark. I synnerhet inte under den nuvarande regeringen.
”Det finns grupper i Sverige som försöker demonisera den danska regeringen”, sa Anders Fogh Rasmussen igår. Det kan han ha rätt i.
- Svenska medier har fokuserat helt på dansk integrations- och invandringspolitik med Dansk folkeparti som ideologisk pådrivare. Naturligtvis finns det även positiva sidor av dansk politik. Fredrik Reinfeldt var noga med att påpeka att det inte var integration och invandring han var i Köpenhamn för att diskutera.
- Öppenhet och konstruktiva förslag är alltid bra. Om Reinfeldt vill bidra till att nyansera bilden av Danmark och lära av det som fungerar bra i vårt grannland är det en positiv utveckling.
Men han bör ändå se upp. Risken finns att socialdemokraterna försöker använda hans öppenhet emot honom. Demoner är svåra att ta livet av.
Vi kalder det "repræsentativt demokrati"
selvom SR regeringen i årevis rigtignok ikke var særlig repræsentativ i fremmed- politikkken.
Men nu er det næsten bragt i orden, og den politiske derriére-garde kan igen bilde sig ind den er avantgarde, og det er jo ikke det mindst vigtige.
I Det Radikale parti er der dog stadig visse uoverenstemmelser mellem virkeligheden og selvbilledet, men de har mange års rutine i at håndtere det. Vi tvivler ikke på at det nok skal gå.
-Det synes ikke at være gået op for kommunisten Nahid Riazi, at hendes politiske tro muligvis ville være et fremskridt i hendes hjemland Iran, men i Europa 2006 , den sorteste reaktion. Er hun klar over at hun er flyttet?
(foto © webmaster, Christiansborg )
Eventyrland
Denne spalte kunne ikke have sagt det mere kontant. En gruppe iranske indvandrere demonstrerer foran Christiansborg efter et tragisk selvmord på Hanstholm Asylcenter, fordi de mener, selvmordet er politikernes skyld, og her siger en af talerne, Nahid Riazi, at den danske asylpolitik »er blevet ændret af hensyn til de danske vælgere, ikke af hensyn til de forfulgte«.
- Det har taleren 100 pct. ret i. Dansk asylpolitik er præcis den asylpolitik, som et flertal i Danmark efter megen debat har kunnet enes om; dansk asylpolitik bestemmes ikke af asylansøgerne selv, hvor rigtigt det end måtte lyde, og hvor humant det end måtte være. Det lokale politiske system hedder repræsentativt demokrati og har hidtil fungeret nogenlunde godt, bedst i medvind, dårligere i modvind, naturligvis. Problemet er, at der efter alt at dømme ikke findes noget bedre system noget sted på globen. Heller ikke når det gælder om at hjælpe alverdens forfulgte.
- Nahid Riazi og de øvrige demonstranter beder i virkeligheden om det umulige: At de 179 folkevalgte skal ophæve landegrænsen og åbne for indvandring helt uden diskrimination. Men her må vi skuffe demonstranter såvel som mulige aspiranter blandt de folkevalgte. Eventyrland har ingen bredde- og længdegrader i menneskenes verden, der trods forlydender om det modsatte stadig er fysisk, før den er metafysisk.
Mikael Jalving, Groft Sagt, Berlingske
Despekten for retsvæsnet
som Bjørn Elmquist med sine udtalelser har spædet på, og ikke synes at tage sig videre tungt:
Frygteligt at læse dommen op
Nævningeformand: Trods trusler mod ham selv har 30-årige Per Thim medlidenhed med de dømte
Forældre blev truet
- Han har ellers al mulig grund til at føle alt andet end medlidenhed. Han blev direkte truet under udøvelse af sin gerning som formand for nævningerne. En dag blev bremsekablet på hans cykel revet over, mens han sad i Østre Landsret. Samme dag modtog hans forældre truende opkald fra pakistanere, og dagen efter blev bremsetromlerne på en reservecykel fjernet, mens cyklen stod ved rettens skarpt bevogtede lokaler.
– Det er klart, at der ligger et tydeligt signal i den form for hærværk, de gentagne telefon-opkald og de øvrige trusler. Heldigvis mener jeg ikke, at det har påvirket hverken mig eller nogen af de andre nævninger, siger Per Thim, der ikke må udtale sig om forhandlingerne i nævningelokalet eller om bevæggrundene bag den opsigtsvækkende dom. Han følte og føler sig utryg under og efter sagen.
Kan ødelægge retssystemet
– Det siger sig selv, at det ikke er rart med den slags oplevelser. Jeg har dømt i mange sager, også rockersager. Men altid følt, at der var en respekt for retssystemet, herunder lægdommerne. Det gør jeg ikke i denne sag. Jeg er bange for, at den manglende respekt, der stammer fra en helt anden kultur, kan ødelægge hele vores retssystem. Det kan blive svært at finde nogen, der vil stille op til den slags, siger Per Thim, der selv har fået funktionen efter at være politisk aktiv i Venstre.
Er der en grund til at være bange?
– Det håber jeg ikke. Det er klart, at signalværdien i, at netop bremserne på mine cykler blev ødelagt, er tydelig. Samtidig er det jo absurd, at der står omkring 100 betjente og bevogter en retsbygning, mens sagen behandles, men nævningerne kan i frokosten gå hen til et pizzeria uden nogen form for beskyttelse. Jeg tænker da også på, at nu hvor sagen er slut, står jeg uden beskyttelse, siger Per Thim, hvis sager om hærværk og trusler efterforskes af politiet. Og allerede ved anmeldelsen blev truslerne taget seriøst.
Blev ’fulgt’ hjem
Et andet vidne oplevede at ’blive fulgt hjem’ efter en dag i retten, mens en tredje fik ødelagt sin bil. Flere nævninger valgte at få parkeret cykler og biler i en af politiets nærliggende bygninger under de seneste dages retsmøder. Nævningernes fulde navne oplæses ved starten på en retssag og udleveres sammen med deres adresser til bl.a. forsvarerne.
– Man tænker da over de eksempler, der har været med, at forsvarsadvokater lader ting ’sive’ til deres klienter. Denne sag udviklede sig også på den måde, at i starten stod vi udenfor i pauserne: tilhørere, forsvarere, anklager, nævninger og hyggesnakkede. I slutningen var der ikke længere stemning til det, siger Per Thim.
Vil skrive
Han har netop sagt sit job op. Nu vil han bare sove igennem og opdage, at verden handler også om noget andet end æresdrab, middelalderlige køns- og generations-traditioner, død og ødelæggelse. Og alligevel kan han ikke slippe det. Truslerne er der stadigvæk. Ikke mindst da han midt under retssagen kom til at tænke på faren ved det hele, da han hentede et meget nærstående familiemedlem i børnehaven. – Det kan ikke være meningen, at jeg skal kigge mig over skulderen. Men det er desværre sådan det er endt. siml@eb.dkpin@eb.dk

Sig navnet: Kvindelikvidering
Af Lone Nørgaard, Politiken
Sproget er stærkt medvirkende til at skabe vores virkelighed. Derfor gælder det også om at udvikle og bruge sproget så præcist som overhovedet muligt. Ordet 'udgiftsneutralitet' dækker således over 'arbejd mere for samme løn', begrebet 'kvalitetstid' over, at mor prioriterer sit arbejde og egne behov højere end lille Sines. Men det gælder om at få luget ud i det forvrængende nysprog.
- Absolut førsteprioritet i denne sag er at få sat det rette ord på mord på kvinder. Det hedder ikke 'æresdrab', for der er intet, absolut intet, ærefuldt ved at slå en kvinde ihjel, fordi hun ikke vil underkaste sig mænds dominans. Det hedder ikke familiehenrettelse, for henrettelse skulle gerne betyde eksekvering af dødsstraf i henhold til en afsagt dødsdom inden for et retssystem. Det rigtige ord hedder kvindelikvidering lig med koldblodigt, velplanlagt mord på en kvinde.


Bjørn Elmquist: Jurist eller Radikal politiker ?
interesserede kan høre ham i P 1 debat , når den kommer online op ad dagen. Vor tids Carl Madsen, bare i soft-core og blød mand version ? Er han klar over hvor alvorlige anklager han retter mod retsvæsnet ? Ved han i det hele taget hvad han selv siger? I bekræftende fald - så meget desto værre. (transkription i aften)

Geronto-demo
det er sent og man må økonomisere med den udmålte tid. Hvorfor ikke bare demonstrere mod alt - inkl. tidens gang? I tilbageblik kan de jo sige : Vi tog fejl om stort set det hele.
Ganske godt gået, når udganspunktet jo en en fifty fifty chance:
Teatergruppen Solvognen, der stod bag en række spektakulære happenings i 1970´erne, genopstår for en kort stund for at protestere mod USA´s fængsel på Guantanamo-basen i Cuba.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net