tirsdag, juni 20, 2006

Folkelig debat ?

- gå hjem og vug. Ganske godt at se sort på hvidt hvor smal og monopoliseret samfundsdebatten er i svenske aviser. Ens årelange tydelige fornemmelse, er den skinbarlige virkelighed.
Devisen er klar: "Du skal ikke blande dig. Og hvis du gør det alligevel, skal du lade være".
Og de små radioprogrammer hvor folk kan ringe ind, er at sammenligne med det en sømand ville kalde narrefi........et demokratisk figenblad, et teater, ligesom som de fleste af de sparsomme indsändare, der handler om vejr og vind.
Her ses hvorfor "demokratiministeriet" er mere end en dårlig vittighed, nemlig en hån:
"Det är PR-byrån Hill & Knowlton som gjort en genomgång av debattartiklarna i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen under 2005. Genomgången av 824 debattartiklar visar att experter, politiker och organisationer stått för över hälften av inläggen. Medan bara 10 procent skrivits av privatpersoner."
Topplistan
PR-byrån Hill & Knowlton har analyserat debattsidorna i DN, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen under 2005. Totalt 824 artiklar.
Topplistan för vilka grupper som skrivit på debattsidorna, och antal artiklar:
1. Experter 166
2. Politiker 161
3. Organisationer 98
4. Privatpersoner 85
5. Journalister 58
6. Författare 57
7. Myndigheter 47
8. Medieföreträdare 45
9. Fackförbund 28
10. Näringsliv 22
11. Kyrkor 18
12. Kändisar 12
13. Utländska aktörer 10
14. Kommuner och landsting 8
"Röda laget" dominerar tidningarnas debattsidor

Akut feminitis
(fremragende 2. halvleg af Sverige igår - Svensk SISU med Albäck uden mediernes darling, den store klodsede Ibrahimovitz).
- Jeg tror Sveriges VM studio er det første i verden med hele 2 kvindelige ekspertkommentatorer. De gjorde de godt, men er udtryk for den særlige besættelse der hersker i Sverige, at verden ikke er retfærdig før der er nøjagtige lige mange kvindelige og mandlige kranførere, generaler og sværvægtsboksere. Derfor skal der kvoteres - som sikkert snart også til svenske, private selskabsbestyrelser.
- En miljøpartist har prøvet at indføre intetkøn - i sproget altså - ved at forslå han og hun udskiftet med "hen". Det blev desværre ikke til noget, så nu dræner man al maskulinitet ud af drengene fra tidlig børnehavealder i stedet og opnår således effeminiserede mænd - og mandhaftige, dominerende kvinder. Det er næsten ligeså godt som neutrum.
Vi har meget at lære af Sverige, som Drude Dahlerup og Hanne Vibeke Holst upholdeligt påpeger.

Nordjydske bonderøve

giver en prøve på deres åndelige formåen i en stærkt slingrende biksemad af modstandskampsretorik, nazi-renegaten Rudolf Hess og almindelig intimidering. Gør alle en tjeneste - skrub hjem ti den lokale Gøgerede og glem alt om politik og ikke mindst - historie.
På den anden side bør ingen undre sig over at masseindvandringen avler sådanne typer. De kommer så sikkert som regn efter torden, og svampe efter regn.
Det er netop én af grundene til at fordømme de ansvarlige for den.
En rigtig handy lille sag for Tøger, Qureshi og ligesindede, der alt for længe har måttet vansmægte efter nogle saftige offerhistorier om en onde danskere og de gode udlændinge - undskyld, "ny- danskere" - et ord jeg næsten havde glemt, da kun Politiken og P 1 bruger det længere.


Nazistiske trusselsbreve i Nordjylland, Politikens perspektivering og lidt om racismen
“Danmark er det europæiske land, der har oplevet det største fald i fremmedfjendske holdninger fra 1997 til 2004″ (MetroXpress, 15/3-05, ikke forsidehistorie).

(fra Politiken - klik!)

Når Ali blir din nabo
det er såmænd ikke fordi man ikke forstår Margrethe Vestager og co. - man skulle bare mene de følte en særlig forpligtelse til at tage følgen af deres gerninger på sig. For det kan da umuligt passe, at så moralsk højtstående individer ikke har den blegeste anelse om hvad de foretager sig, vel ?
Når Ali blir din nabo
Det er ikke bare vond vilje når noen blir skeptiske til innvandrere som leietakere.

Publisert i Klassekampen lørdag 10.juni 2006
Walid al-Kubaisi

- "Dagen etter gikk Per på jobb, og da han kikket på to av dem, kom de bort til ham og sa: «Hvis du ser på oss, slukker vi dine øyne.» Denne type trusler fortsatte. Han solgte leiligheten sin og flyttet til Frogner, der hørte at innvandrere ikke er ønsket som leietakere, noe Per tross alt ikke aksepterte. Dette er ikke vandrende myter, men vandrende virkelighetshistorier. Gradvis øker avstanden mellom oss og nordmenn. Med dette bidrar vi til å segregere oss selv. Da bør vi ikke anklage noen andre enn oss selv heller."

Skirbekk - Hvor er de intellektuelle?
det må han sgu nok sige, ikke mindst i Sverige hvor de overlader en livsvigtig debat til Vesteuropas mest dogmatiske og dårligst uddannede politikere:

– " Vi står overfor et stort og viktig tema: Hva står Vesten for og hva står politisk islam for? Hvilke forskjeller og likheter ser vi? Dette angår alle, og likevel er det i Norge en liten prinsipiell debatt med få personer involvert, sier filosofiprofessor Gunnar Skirbekk til Klassekampen.
I en kronikk i forrige utgave av Dag og Tid (Politisk islam og norske intellektuelle) gikk han ut med en etterlysning: Hvor blir det av de intellektuelle?
Skirbekk mener mange intellektuelle er velinformerte, nyanserte og klart avvisende til politisk islam i private samtaler, men at de kvier seg for å delta i offentlig diskusjon."

Klassekampen - begge i Word dokument

Den hellige stilstand
med frygt for enhver forandring, selv til det bedre. Til oplysning for Nilson var Forbes Magazine i København igår, for at se hvad den danske regering kan, som ikke lykkes andre steder i Europa. Ugens Nilson:
"I Sverige har vi redan medborgarlön men av ett perverst slag, utan frihet och - framförallt - utan krav. Enpartistatens politiker har byggt ett system där betydligt mer än halva befolkningen är mer eller mindre - oftast mer - beroende av bidrag. Pjäsen handlar sen årtionden inte om lika lön för lika arbete, utan (som Anders Isacson skrev) om lika lön oavsett arbete. Konfiskatoriska skatter från ena sidan, bidag från den andra - lika med stillestånd, fastlåsning, ofrihet.
- Så nu vet ni varför Persson ständigt ryter åt Reinfeldt att han inte ska "ge sig på" bidragstagarna. Statsministern vill skrämma den majoritet som sitter fast att satsa på fortsatt stillestånd. I Sverige har förändringen blivit en fiende och stilleståndet nästan heligt."
Låt vuxna få leva sitt eget liv
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net