torsdag, juli 13, 2006

Sydsvenskan om Ghazala sagen

og terminologien:

Det gör hon däremot inte när det gäller ordet ”æresdrab”, hedersmord, det andra ord de båda läkarna vill ha bort ur danska språket.
De tycker att ”ära” gör ordet för positivt. Det säger heller ingenting om att så kallade hedersmord ofta bygger på noggrann planering. Läkarna föreslår två alternativ: ”familiehenrettelse”, familjeavrättning och ”familielikvidering”.
Inget av dem faller språknämnden på läppen. Problemet är att orden lika gärna kan tolkas som att en hel familj avrättas eller likvideras. Språknämnden är, precis som Svenska språknämnden var innan den 1 juli blev myndighet, bara rådgivande.
Svenskt ord är bättre än danskt

Söderberg får ikke nævnt at anklageren kræver straffene på udvisning og 120 år fængsel skærpet

"Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities."

Voltaire quotes
(tegning : Charlie Blasphéme)

Svenske tilstande i Århus
hidkald en imam!

Århus Politi sendte store forstærkninger, da retsmøde om kampe i Gellerup skulle ryddes for tilhørere.
Flere politipatruljer med udrykning blev i går sendt til Retten i Århus for at hjælpe to politifolk, der allerede sad i retslokalet, med at beskytte en kvindelig anklager.
Anklageren tilkaldte forstærkning, da en af de godt 20 tilhørere pludselig overfusede hende og endte med at spytte mod hende.
I forvejen var tilhørerne vrede over, at deres syv kammerater, der er anholdt for angreb på politiet i Gellerup under en demonstration i juni, fik fængslingerne forlænget.
Alvorligste angreb
Angrebet på anklager Lise Lotte Bøhm er det hidtil alvorligste overgreb i Retten i Århus, hvor unge fra indvandrermiljøet tidligere har brugt skældsord som "luder" og "so" mod kvindelige anklagere..................

Anklager udsat for overgreb i retten


Angrebet på Århus Politi under demonstration i Brabrand var nøje planlagt.

Af ERIK THOMLE
De bomber, unge fra Gellerup var udrustet med under angrebet på politiet og en lille gruppe demonstranter i juni, var så kraftige, at de kunne dræbe eller give alvorlige kvæstelser.Derfor skærpede anklager Lise Lotte Bøhm i går sigtelserne mod syv unge, der blev anholdt i dagene efter demonstrationen til at omfatte forsøg på vold af særlig rå og farlig karakter mod både politifolk og andre i området.
Da 30-40 unge gik til angreb den 10. juni, måtte politifolkene trække sig tilbage for at undgå alvorlige kvæstelser. Angriberne brugte blandt andet såkaldte krysantemumbomber, der ifølge Sikkerhedsstyrelsen er så kraftige, at en eksplosion på en meters afstand kan medføre hjertestop.Sprængladningerne kan også give alvorlige kvæstelser, selv hvis eksplosionerne sker flere meter fra mennesker, hedder det i rapporten fra styrelsen.

Klar til baghold
Ifølge anklageren, Lise Lotte Bøhm, var der i forvejen anbragt depoter af bomber og sten i buskadset langs stierne i Gellerupparken, da demonstrationen skulle angribes. Hvis politiet havde forfulgt de unge op mellem boligblokkene, ville betjentene kunne falde i baghold, fordi voldsmændene blot behøvede at træde ind mellem buskene og hente sten og fyrværkeri.


Syd Barrett
én koncert jeg fortryder jeg ikke gik med til - Pink Floyd sommeren 1967 i Star Club/Revolution på Åboulevarden. Barret var Pink Floyd. Alt der fulgte efter, bare en pompøs, svulstig afglans. Et ekko.
Skaf DVDén "The Pink Floyd & Syd Barrett story" - den handler da også mest om Barrett, hans geni og skrøbelige sind.
Symptomatisk nok er det Van Morrison der har skrevet den bedste sang om ham: "Pipers at The Gates of Dawn". (screenshots fra filmen)
Syd Barrett Homepage
Genius behind Pink Floyd dies at 60
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net