onsdag, marts 07, 2007

8 marts: »Frailty, thy name is woman«

Snaphanen bander i kirken:
Ligestilling er naturligvis efter næsten alle parametre en fordel og værd at stræbe efter. Men - og her vil nogle huske når jeg i afmagt kalder Sverige et "matriarkat", er det ikke nødvendigvis et gode når det kommer til det mere beskidte politiske skakspil, dertil at et land må forsvare sig. Det ses tydeligt i stort og småt Sverige, fra Riksdagen til skolen.
- Det er ikke rart at skulle bebrejde nogen at de vil det gode, det retfærdige, at de har visioner, at de er idealister, men det er jeg nødt til.
- Det bliver ikke de "kvindelige værdier" der kommer til at redde landet op af den dybe grøft, det er uhjælpeligt på vej ned i. Det bliver ikke ligestillede svenske kvinder der kommer til at forsvare Sverige fra at drukne helt i masseinvasionen. Det bliver heller ikke den effeminiserede, svenske mand, for den sags skyld, med blebørn på maven og øko-feministiske idealer. Jesus døde for at frelse andre, men han kunne jo genopstå. Anderledes med Sverige.
Hvad der er desperat hårdt brug for nu, er virkelighedssans, mod og en vis brutalitet, og jeg ser ikke umiddelbart nogen svensk Margaret Thatcher i horisonten.
Så har jeg forhåbentlig ikke sagt for meget her den 8. marts. Med hilsner til alle de kvinder i verden der virkelig trænger til frihed og ligestilling (antagelig hovednøglen til udvikling i islam og den 3. verden overhovdet.), inklusive de godt 12 kvinder der anmeldes voldtaget i Sverige hver dag takket være "do-good" politikken. (Danmark : 1.4)

Sverige mest jämställt i världen
Det mest jämställda landet i världen är Sverige. I alla falla om man får tro The Global Gender Report 2006. Tillsammans med övriga nordiska länder, utom Danmark, hamnar Sverige i topp. Mest jämlikt är Sverige när det gäller hälsa, utbildning och politisk makt.
Vad gäller kvinnors politiska makt kommer Sverige långt ned på en punkt. Vi har aldrig haft en kvinnlig statsminister.
man kan fejre dagen med at læse om "Bitter-kussen" eller simpelthen helt holde sig fra svenske medier idag. De vil være utålelige, kan jeg godt love.
"Det er svenskernes skyld"
Ræsonnementet taler vist for sig selv:
Anmälda våldsbrott mot kvinnor i Sverige ökar. Under januari anmäldes 200 fler misshandelsbrott och 60 fler våldtäkter och sexuellt ofredande än i januari förra året. Totalt gjordes 3 250 anmälningar om de här brotten under januari (!)

En orsak är utbredningen av etnisk diskriminering i Sverige som leder till att mäns och pojkars vilja att bevara gamla traditioner förstärks. Bland annat kan det handla om kontroll av unga kvinnor.
– Debatten i Sverige har oftast fastnat vid hedersmord, men vi behöver tala mer om det vardagsförtryck och det våld i vardagen som drabbar många invandrarkvinnor och invandrarflickor, säger Linda Nordin-Thorslund.
FN: Kvinnovåld stort problem i Sverige
Frikendt efter to år
Polis Bengt Lindströms indignerede mail til Malmø´s borgmester om den 98 årige der ikke kunne få plejehjemsplads, kostede ham alligevel ikke jobbet. Det var ikke bare Lindström der fik luft for sin harme dengang i 2005. Jeg kaldte dengang mailen "Falling Down -syndromet" efter filmen hvor Michael Douglas går fuldstændig amok, noget politi-jobbet i Malmø skulle kunne fremkalde hos enhver.
("Blattar" = perkere)
Déjà Vu

Ingen der har gjort halvfjerdserne med, kan undgå finde noget bekendt ved det tankegods Nørrebro "aktivisterne" fremfører. Ungdommelig idealisme og livslede sporer ud og bliver voldelig. Det er sådan set det eneste der interesserer mig ved Ungdomshuset, og at deres voldelighed er af et hidtil uset omfang. Forkælelsen er også tydeligere end hos de såkaldte 68-ere, der trods alt var vokset op i den knappe efterkrigstid, hvor man arvede sin fætters aflagte tøj.
Jeg bryder mig heller ikke om Ruth Evensen og synes også den lidt for tørstige Kramer Mikkelsen var en klovn.
Information lader "aktivisterne" komme til orde på 8 sider.
Man kan benytte lejligheden til at læse om fænomenet i Peter Øvig Knudsens nye bog om Blekingegadebanden.

»Ja, det tror jeg er en væsentlig del af skabelsen af den radikale idealist. Modstanderen i form af samfundet og af statsmagten materialiserer sig og faren opstår, hvis denne begyndende radikalisering kanaliseres over i en totalitær ideologi. Det tror jeg ikke sker nu på Nørrebro, men det sker for de unge muslimer, der møder islamismens veltalende forkyndere. De unge i min bog mødte denne totalitære ideologi i form af den velformulerede maoist Gotfred Appel, der tilbød dem en ideologisk helhedsløsning på deres ungdoms forhåbninger og frustrationer. Det var ham, der organiserede cellen, der senere blev til Blekingegadebanden. Men jeg tror ikke, at der er en veltalende profet eller sammenhængende ideologi, der kan forlede de unge fra Ungdomshuset.«
Når idealister bliver fanatikere
Informations tillæg: Vi kaster vores hjerter gennem ruderne

Flugten til Sverige.
Sådan foregår det. Danmark er kun transit.:
On the bus at the Swedish frontier, the officer with the flashlight moved on. I relaxed a bit. But my heart jolted again when another guard came on board.
In my confusion, I didn't notice that the second guard had a dog. It began stepping on my feet, sniffing me and my bags.
Later, I learned the guard was a customs officer and far more interested in halting alcohol and drugs than illegal immigrants.
We were in!
My first impression of Sweden was a bad one - a bus station in the south after midnight. There was no one there except us and drunks and homeless people seeking warmth until daybreak. What had I gotten myself into?
Risking everything to flee Iraq


Louvre i Abu Dhabi ?
yes. Arkitekt Jean Nouvel -som også har lavet Insitut du monde Arabe og det skandaleomsuste Musée du quai Branly i Paris. Ja, og DR´s nye koncertsal.
The 30-year agreement, signed by French Culture Minister Renaud Donnedieu de Vabres and the head of Abu Dhabi's tourism authority, Sheik Sultan bin Tahnoon Al Nahyan, opens the way for the Louvre Abu Dhabi to display thousands of works from some of France's best museums, such as the Louvre, the Georges Pompidou Center, the Musee d'Orsay and Versailles.
The works will be housed in a huge flying saucer-shaped museum designed by French architect Jean Nouvel, which will be erected on the Abu Dhabi waterfront, opening sometime after 2012.

New Louvre Plans Anger Muslims
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net