tirsdag, marts 13, 2007

Vespasian

Romersk kejser, 69-79 e.kr. Samtidig buste, marmor.Ny Carlsberg Glyptoteket. Foto © Snaphanen

Nyt flyselskab til afviste asyl ansøgere

"Globaliseringen har givet flere lyst til at bo i Danmark", som jeg hørte på P 1. Desværre har den ikke givet Jelved ,Vestager, Søvndal, Auken og Storhyleren lyst til at bo i Mogadishu, hvad jeg skal være den første til at beklage:

Driftige forretningsfolk tilbyder alternativ flytransport til afviste asylansøgere
Antallet af afviste asylansøgere i Europa er tilsyneladende nu så at højt, at to østrigske forretningsfolk har udklækket en højest utraditionel forretningsplan: Et flyselskab for afviste asylansøgere. Selskabet er, ifølge idémændene selv, klar til operation indenfor 3 måneder.
[..]
-I følge de østrigske stiftere er de i kontakt med flere europæiske regeringer. En af stifterne, Hermann Heller udtaler, “Hver gang en afvist asylansøger sendes hjem på en almindelig rutemaskine skal der bestilles 3 sæder, en til den afviste asylansøger samt to til eskorterende politibetjente. For at undgå problemer accepterer mange selskaber ikke længere afviste asylansøgere.”Selskabet planlægger at have vagter, medicinsk personale samt repræsentanter for menneskeretsorganisationer om bord.
Scandinavian Travel Journal

Norsk politiker stenet ud af Paris forstad

En stein sneiet hodet til Venstres nestleder Olaf Thommessen (40) da han besøkte forstaden Mureaux i Paris onsdag.
- En skremmende og ubehagelig opplevelse, sier Thommessen om møtet med de rasende ungdommene.
Thommessen er i Frankrike for å høste erfaringer om integrering og innvandring. Det var nettopp i Mureaux og naboforstedene at de dramatiske opptøyene fant sted for halvannet år siden.
Nå vil han ta følgende lærdom med seg hjem:
- Det er tilstander som dette vi må prøve å forhindre i Norge. Her ser man hva som lykkes og hva som mislykkes, sier han og viser til tiltakene med å rive store blokker og erstatte områdene med urbane åpne løsninger som skal hindre ghettofisering.
Det er mange steder i Oslo som står i fare for å kunne sammenlignes med områder som dette, sier Venstre-nestleder Olaf Thommessen.

Rasende demonstranter angrep Thommessen

Said Mansour : Farvel statsborgerskab?

"Svulstig retorik" - der har man jo i Khankan en virkelig connaisseur:

Byretten bør idømme islamisten Said Mansour maksimumstraf på 4 års fængsel for opfordring til terror, konkluderer politiassessor og anklager Lone Damgaard
Under hele proceduren sad Said Mansour med et ironisk smil på læben. Smilet blev en anelse stift, da Lone Damgaard tog fat på kravet om udvisning af den tiltalte. En ændring i indfødsretsloven fra 2004 har gjort det muligt at fratage et dansk statsborgerskab, hvis en person bliver dømt for en særlig alvorlig forbrydelse. Trods 20 år her i landet er der intet til hinder for, at han kan blive smidt ud, konkluderede anklageren.
Ifølge hende har Mansour altid foragtet Danmark, han har kun sporadisk kontakt med sine børn og risikerer ikke livet i Marokko - andre har fremført påstande om det modsatte.
»Sender vi ikke et signal om udvisning og fratagelse af statsborgerskab ved opfordring til terrorhandlinger, ved jeg ikke, hvornår vi så skal gøre det,« sagde hun.
Det tidligere radikale hovedbestyrelsesmedlem Sherin Khankan, der er cand. mag. i religionssociologi og filosofi, var indkaldt af Mansours forsvarer, Gitte Juul Jensen, for at udlægge nogle få af Mansours tekster. Efter Khankans opfattelse var der mest tale om svulstig arabisk retorik med stor flertydighed og uden egentlige opfordringer til væbnet jihad - hellig krig.

Mansour fik koran af frygtet terrorist

Cost of receiving immigrants 'to double' by 2010
Mon der er tre former for godhed? Godhed, tossegodhed og kriminel dumhed. Södertälje alene modtager flere irakere end hele USA. I et normalt land, og hvis Sverige havde haft en fungerende arme tilbage, ville man mene tidspunktet nærmede sig for et lille, rask militærkup mod en Riksdag, der er moden til indlæggelse på røde papirer. Men så politisk og national er en svensk officer selvfølgelig ikke.

The cost to the Swedish state of receiving asylum seekers is set to rise to 12.2 billion kronor ($1.7 billion) by 2010, double the 2005 figure. The rise is largely due to more generous new laws introduced last year, which has led in particular to a large number of Iraqis being allowed to stay. The Local

der findes estimater over hvad det hele koster, men viljen til at kommunikere det til svenske skatteydere er ikke overvældende:

Vad kostar invandringen?

Misslyckad integration - gigantiska belopp

"Sverige,landet där man kan hämta ut pengar i ett hål i väggen"

Sverige ska inte vara känt som "landet där man kan hämta ut pengar i ett hål i väggen" eller som ett land där man kan utnyttja bidrag samtidigt som man jobbar svart. Att det är känt bland irakier i Mellanöstern att det går bra att göra så, det visar ett uttalande av Abu Rami, irakisk flykting i Amman, i Aktuellt 21 den 5 mars:"Irakierna som bor i Sverige har ett bra liv, det vet jag. De har sjukförsäkring, de går i skolan, de har allt. När pengarna inte räcker till jobbar de svart."

Så sa han i Aktuellt. På SVTs hemsida har meningen om att de jobbar svart av någon anledning tagits bort, men i inslaget finns den kvar.
Låt folk invandra till Sverige för att arbeta!

Social kapital i styrtdyk

Varje år drabbas minst 80. 000 personer av det oprovocerade våldet.

Men misshandel är inte allvarligare än att stjäla en sak för 800 kronor i svensk lag.
– Det är rättspraxis i Sverige att ha låga straff. Om det är rimligt eller inte är en politisk fråga, säger Josef Zila, docent i straffrätt.Stor ökning
Det oprovocerade våldet blir allt vanligare. Statistik från Antivåldsgruppen på Södersjukhuset visar att antalet våldsoffer i Stockholm ökar med i snitt 140–170 personer årligen.
Straffet för att misshandla en annan människa är inte högre än att stjäla en sak värd 800 kronor – fängelse i högst två år.

Tusentals drabbas av oprovocerat våld varje år

Journalisternes skjulte sympatier

At journalister har en væsentlig anden holdning til samfundet end resten af befolkningen er blevet bekræftet mange gange, senest i Huddabrække-undersøgelsen, og det er noget, man kan mærke i alle aviser - selv de mest borgerlige. I denne sammenhæng er Nyhedsavisen hverken værre eller bedre end de fleste andre, men visse journalisters umiskendelige venstredrejning er ikke til at tage fejl af. (foto Snaphanen)

To eksempler fra 15. marts:Artiklen om Blekingegadebanden var god, men som sædvanligt undgik journalisten at komme ind på, at bandens samarbejdspartner PFLP ikke holdt sig til kapring men veg absolut ikke tilbage for mord, engang på en handicappet jøde, Leon Klinghofer, der blev myrdet netop fordi han var jøde. Blandt de mange våben og dokumenter i lejligheden på Blekingegade fandt politiet det berømte "jødekartotek" med 500 navne. Det blev ikke nævnt i artiklen og sandelig heller ikke i DR 2s Deadline-interview med Peter Øvig Knudsen, hvor en taktfuld Adam Holm diskret undlod at spørge til jødekartoteket i et ellers detaljerigt interview.

Men tilbage til Nyhedsavisen. Samme dag som artiklen om Blekingegadebanden var der et interview med Jesper Langballe. Han havde formastet sig til at omtale Frank Aens personlige kendskab til tortur af en fange i Afghanistan under den glade sovjettid. Begge de interviewende journalister gik direkte efter Langballes skalp. De var ikke interesseret - endsige forarget - over Aens aktiviteter på torturmarkedet, men meget opbragte over Langballes frække omtale af dem. (Man slår gerne budbringeren ihjel, som det hedder). Men den vinkling ville man som sagt finde i de fleste aviser, og Nyhedsavisen er som sagt hverken værre eller bedre end de andre på det felt. På plussiden er Nyhedsavisen langt den bedste af gratisaviserne og på mange måder bedre end de fleste aviser, man betaler for.

Geoffrey Cain

Kørepligt

var der noget der hed i Hyrevognsregulativet dengang jeg kørte taxi i København:

Til alle foreninger / brugere af NYK 6 (Mosaisk Troessamfund): Da nogle vognmænd fra et af hovedstadens taxaselskaber nægter at køre til og fra adressen Ny Kongensgade 6 (NYK6), anbefaler vi, at man i fremtiden ikke henvender sig til dette selskab overhovedet. Det drejer sig om TAXA 4x35. I bedes benytte andre taxi vognmænd, der ikke diskriminerer. Se listen nedenunder. . Vognmænd der kan benyttes:

Amager/Øbro Taxi 32 51 51 51 / Codan Taxi 70 25 25 25 / Hovedstadens Taxi 38 77 77 77 / Nord Taxi 39 69 69 69 /TAXAMOTOR 38 10 10 10

Sweden Burning
Irsk blogger i Stockholm:
Your Savant has been in Sweden for a few days, imparting his technological wizardry to a coterie of adorable, leggy blondes (female). However, this failed to compensate for the obvious sad decline in what is/was the most progressive, advanced, moral civilization in history.
Due to their insane immigration polices the country has now become a third-world dumping ground. The northern suburbs of Stockholm look like Mogadishu after a particularly lethal bout of clan warfare. Here almost all of the women, who mostly come from Somalia, Morocco, Iraq, and the Kurdish areas of Turkey--go heavily covered. The men – almost all on welfare – spend their time drinking coffee. A giant Mosque dominates down-town Stockholm. Malmo, which is now almost 50% non-Swedish, has become so violent that local women don’t go out after dark. Honour killings (carried out by male relatives on girls who wear short dresses or go out with a Swede) are a Kurdish specialty.[..]
- Sweden is now also noticeably shabbier than even five years ago. The cars are older, buildings just that little bit worn-looking, public rolling stock like that in Poland. Not surprising, given that immigration direct welfare amounts to multiple billions each year, while indirect costs, such as those related to crime and security, are incalculably greater.
As your Savant said in an earlier posts in relation to England, the English have created their very own race problem from scratch — possibly the greatest act of self-destructive folly perpetrated by any civilized nation in the twentieth century.Maybe Sweden should be the recipient of that accolade.
Irish Savant

"It's Going to be Like Lebanon"
en svensk har påtaget sig den ikke helt lille opgave at oversætte og skrive Axess TV- interviewet med Lars Hedegaard ud:

LH: The countries will be divided and lose their unified character. The societies will be divided into enclaves. It won't be multicultural, it will be monocultures; one culture will be in charge in each place, like in a mosaic. Parts of Malmö, if it hasn't already happened, are going to surrender to Sharia. That is also the case for Denmark and other towns in Sweden. Countries will be divided, so that we can no longer talk about Denmark, Sweden or Germany.
TG: It's going to be like Lebanon, you say? Like a civil war?
LH: Yes, I think. It will be a sort of permanent low-intensity war, where the different enclaves are fighting each other, partly like Lebanon.
TG: When does it become reality?
LH: Within the next fifteen to twenty years.
TG: We will see if you're right, or hopefully - I suppose also you think - wrong.
LH: Let's hope so, or that I'll be dead!
Gates of Vienna

Rent 13-tal til politiet

Politiet blev de soleklare vindere i PR-slaget om Ungdomshuset. Det skriver fagbladet Markedsføring.
Bladet har talt med to kommunikationsfolk, som er enige i, at Politiet har mestret kommunikationens kunst til et 13-tal. Mens de to parter i konflikten – de autonome og de københavnske politikere – har spillet fallit.
– Jeg kan ikke huske, at jeg nogen sinde har set en dansk myndighed gribe en krisesituation så dybt professionelt an, som det er sket under nedrivningen af Ungdomshuset, mener journalist og direktør Jesper Lynghus fra kommunikationsvirksomheden GCI Mannov.
[..]

Når det samtidig lykkedes politiet at håndtere nogle af de værste uroligheder og fleste anholdelser nogensinde, uden at nogen kom alvorligt til skade, så står Københavns Politi med en ren vindersag. Tilliden er tilbage i top, og som brand står politiet væsentligt styrket efter en særdeles overbevisende aktions- og PR-indsats. En professionel gennemført kampagne, der blev fuldendt, da politiet i torsdags overraskende sluttede af med at uddele de sidste mursten og murbrokker fra Ungdomshuset som minder til de unge ude på gaden”.

Markedsføring 13-03-2007

Poplic-service - uvidenhedens universitet
Berlingskes Jens Andersen havde for en uge siden en veritabel nedsabling af niveauet på DR og TV 2. Men al ret. Hvad skal vi med public-service, hvis niveauet kun et marginelt højere end i kommercielt TV ?'
Lad os tage "elitekanalerne" :

P 1 er blevet til kaffesnak, jeg-føler-lissom-radio tilsat noget åndløst politik. Borte har taget litteratur, videnskab, kunst og historie. Den litteratur der er, er Hanne Vibeke Holsts "samfundengagement" og Ib Michels selvsmagende discount Marquez. Allertydeligt demonstreret for 1o år siden, da DR strejkede et par måneder. 20 år gamle genudsendelser højnede niveauet mere end betagteligt. En øjenåbner for det systematiske intellektuelle forfald.
DR 2 - "vær pjat, og du skal se livet blir en leg" - hver gang jeg åbner, skynder de sig at sætte en sit-com på for de unge teknokrater på 40, som heller ikke ved noget eller er interesserede i at blive klogere. Filmkunsten er en by i Rusland. Kasper Christensen synes at være kanalens intellektuelle fyrtårn. Hvad skal manmed Kanal Klog ? SVT dyrker filmkunsten en gang om ugen, ikke meget men dog betydeligt mere end DR 2.
P2 klassisk musik: Jeg kan ikke indvende noget mod Mozarts Requiem, Le Sacre du Printemps eller adagioerne fra Bruckners 7. og 8. symfoni, samt Mahlers og Tjaikovskijs 5. , men de behøver jo ikke spille dem hver gang jeg nærmer mig on-off knappen, vel ?
'Svensk P 2 tør godt spille noget vores ører ikke har hørt før, men har godt af at høre, fordi ingen er tjent med at blive kløet på ryggen hele tiden.
P3 forresten, spillede personlig, ikke maistream rock for 10-12 år siden. Men ikke siden computerne regnede ud hvordan de skulle please maksimal mange lyttere. Borte tog Martha og Jan Poulsen, nye interessante bands netop opkommet fra undergrunden.
- Så hvad i himlen navn skal vi med det ? Der er , som man kan se i Berlingske idag, et skrigende behov for åndelig føde. Danskerne er endnu et veluddannet folk med en sult efter mere viden, men det varer ikke evigt.
Men når de skribenter idag er uddøde, så er lyttere og seere så uvidende, at de ikke engang ved hvad de ikke ved, og hvilke skatte der forholdes dem. Så nu må teknokraten Plummer altså bestemme sig: Skal DR være et kulturelt flagskib, da deres eksistens jo er sikret, eller kan vi lige så godt privatisere ligegyldighederne med det samme ? Som det er nu, er det overhovedet ikke fristende for nogenlunde informerede at se, endsige financiere. Man kunne lige så godt lave den nye TV by om til et spillekasino eller et skibsværft for lystyachter.

Kære læser, i dag tager jeg min afsked som TV-anmelder. Jeg magter ikke længere den opgave - bare én gang om måneden - at sige noget som helst positivt om programmerne i dansk fjernsyn bortset fra Clement Kjersgaards talkshows og Deadline på DR2.
TV Flimmer
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net