lørdag, november 13, 2004

Den uhæderlige Jan Guillou

der ivørigt ikke læser danske aviser og ikke ved noget om "debattens niveau" i Danmark, viser sig idag i Information som den intellektuelt uhæderlige ex kommunist han altid har været.

Hans omtale af "Ny Demokati" er imod bedre vidende. (Derfor "uhæderlig").

Samme metoder der idag benyttes mord indvandringskritikere fra SD, BGF eller stort set enhver der sætter sig op imord multikuturalismen - f.eks. lægen Eva Bergquist), benytttedes mod Ny Demokrati:

Censur, forfølgelse, trusler, mødesabotage, vold og ildspåsættelse.

Men "i det godes tjeneste" er det i orden for en anti demokrat som luksus-socialisten og millionæren Guillou - i Sverige for nemheds skyld kaldet GIJÅ. En pseudo humanist der kører på fribillet.

Interessant nok kaldte hans tidligere ven og "kampfælle" fra de røde dage i 60 érne , Göran Skytte , i en kommentar i Svenska Dagbladet Guillou for "en syg mand". Skytte er en journalist som nyder bred anseelse og en tid lang havde sit eget program i SVT.

Samme dag interviewer Information en anden "ven" - Omar Shah, der har den smagfuldhed at sammenligne Neo-provoen Van Gogh (efterkommer af holnadske Provo fra 1966 - introduceret i DK af Ole Grünbaum) - med massemorderen og sadisten Uday Hussein. Velbekomme!

"Guillou fik inspirationen til sine bøger om ridderen Arn, da han var strandet på et hotelværelse i Kasakhstan, hvor han i 48 timer var henvist til at se CNN og Fox News. ...De 48 timer foran vestlig tv-propaganda fik Jan Guillou til at sætte sig som mål, at han ville bruge resten af sit liv på at se på dæmoniseringen af den muslimske fjende."

Mon ikke islam klarer sig fint uden Fox og CNN ?"Det er uansvarligt, at danske intellektuelle ikke blander sig i integrationsdebatten i Danmark og åbent tager afstand fra Dansk Folkeparti:

Forfatteren til bl.a. bøgerne om korsridderen Arn, mener, at den danske debat bevæger sig på et primitivt niveau:

»Dansk Folkeparti får mulighed for at tage initiativet hele tiden. Når Dansk Folkeparti formulerer lovkrav om, at udlændinge skal forhindres i at gifte sig med nogen fra hjemlandet, tager alle i Danmark stilling til det, om de så er for eller i mod,« siger han. I modsætning til i Danmark, mener Jan Guillou, at svenske intellektuelle formåede, at gøre op med ’deres’ fremmedfjendske parti:

»Vi gjorde det i Sverige, som man ikke har gjort i Danmark. Jeg læser i danske medier, at Sverige har samme problemer som Danmark, men at vi bare fejer dem ind under gulvtæppet, at vi er så fandens politisk korrekte. Men det er faktisk ikke sandt,« siger Jan Guillou, og fortæller om, hvordan politikere på tværs af partiskel tog afstand fra partiet Nyt Demokrati, som sad i den svenske rigsdag i slutningen af 80’erne:

»Vi har selv haft et parti som Dansk Folkeparti i vores egen rigsdag, som byggede på de to elementer, som alle populistiske partier bygger på: fremmedfjendtlighed og politikerlede. Vi bekæmpede dette parti. Alle fra venstre til højre, og alle intellektuelle stillede op i kampen for, at der ikke skulle være et racistisk parti i vores eget parlament,« siger han. Kun få intellektuelle i Danmark har på samme måde taget afstand fra Dansk Folkeparti:

»Op til folketingsvalget i Danmark, var det, så vidt jeg kunne se, kun Lars Von Trier af alle mennesker, der protesterede mod Pia Kjærsgaards parti. Han var den eneste, der sagde ’stem ikke på dem’. Det har han min store respekt for. Der havde han jo ret, men han stod så alene. Hvor var Suzanne Brøgger? Jeg ville gerne se hende aktiv i dag på en talerstol,« siger Jan Guillou.

http://www.information.dk/Indgang/VisArtikel.dna?pArtNo=166252

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net