tirsdag, oktober 19, 2004

George Bush : "Sverige har jo ingen hær"

udbrød USA´s ikke alt for velorienterede præsident, lidet anende i hvor høj grad han havde ret. Man mistænker ham jo ikke ligefrem for at ha læst året Budgetproposition (Finanslovsforslag) - men som man kan se i tidskriftet Contra, er hæren nu så ubrugelig, at NATO er den eneste løsning for det lange, neutrale land.http://w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10097284

George Bush: Sverige har ingen armé17 oktober 2004

Vid ett möte i Vita huset 2002 föreslogs att Sverige skulle skicka fredsbevarande styrkor till Mellanöstern. Presidenten förstod inte varför - Sverige har ju ingen armé.
New York. Skribenten Ron Suskind återberättar historien i en artikel om George Bush i New York Times söndagsbilaga.

12 oktober 2004
Nu är NATO enda lösningen
Försvaret ska skäras ned med ytterligare tre miljarder kronor, trots att nu nästan hela försvarsbudgeten går till fasta kostnader, det vill säga grundkostnaderna för att upprätthålla vapensystem, anläggningar och personal. Utan att egentligen använda dem.Vi får mycket lite försvar för de 40 miljarder som satsas.

För tjugo år sedan var armén mobiliserad på 850.000 man. Nu blir det en tiondel så många. Plus ett hemvärn som är en femtedel av vad det var för tio år sedan. Det talas om ytterligare reduktioner av de mobiliseringsbara enheternas storlek. Snart är de inte mer än dubbelt så många som poliserna, som inte ens klarar av att hålla efter de inre fienderna eller att hålla järnvägslinjen mellan Stockholm och Nynäshamn öppen.

(Bemærkningen om jernbanen henviser til at driften har saboterets så voldsom af "gäng" (enhver svensk ved efterhånden hvad "et gäng" er) - at togdriften er indstillet til stor gene for pendlere i Stockholmområdet)

http://www.contra.nu/
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net