torsdag, december 22, 2005

Respektfuld dialog ?

For delvis at illustrere hvordan infromationsniveauet kan være blandt danske journalister, så mødte jeg forleden én af slagsen fra et herværende formiddagsblad. Han så ét af mine fotos af Ayaan Hirsi Ali : Han anede ikke hvem hun var ! Aldrig set hende kontrafej. Aldrig hørt om hende.
Jeg tav med andagt.
Islamiske ekstremister til angreb på Jyllands-Posten
Dansk Journalistforbund opfordrer til "respektfuld dialog" med tilhængere af religiøs dødsstraf. Ifølge forbundets medlemsblad er sagen ”blæst op”
Af Helle Merete Brix foto © webmaster
I den rullende sag om Jyllands-Postens 12 Muhammed-tegninger er de organisationer, man må antage skulle være særligt interesserede i at beskytte ytringsfriheden, slået ind på en yderst forsigtig, nærmest defensiv kurs. Dermed er initiativet overgået til personer og organisationer fra det ekstreme islamistiske miljø, hvis tidligere udtalelser synes at være gået helt i glemmebogen. Ikke mindst Dansk Journalistforbund har travlt med at bagatellisere sagen. Indtil den 21. december havde medlemsbladet Journalisten ikke nævnt postyret om Muhammed- tegningerne med et ord. Denne dag fylder historien til gengæld hele forsiden med overskriften "Blæst op". Inde i bladet har journalisten Jacob Berner Moe skrevet om "Dusøren, der forsvandt". Historiens vinkel er, at hele sagen er blæst op, og at man slet ikke ved, om der blev udlovet en dusør for at slå tegnerne ihjel.
Men "Det står dog fast, at mediestormen skabte en øget trussel mod de 12 tegnere."
http://www.sappho.dk/Den%20loebende/ekstremister.htm

I Deadline
skilte Erik Meir Carlsen velgørende klinten fra hveden, efter at psykolog Per Schultz Jørgensen i TV-Avisen igen prøvede det gamle trick med at blande pærer og æbler - moral og politik. Det virkede i 25 år. Det virker ikke længere.
(klik torsdag)
http://www.dr.dk/DR2/deadline2230/2005/12/22/162428.htm

Morten Ingemann, Ekstrabladet
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net