søndag, december 04, 2005

"Risk för ökad rasism"

"rasistiska påståenden om våldtäktsmännens afrikanska ursprung."
Jamen du store kineser, det er der jo nogle der har advaret mod i 25 år. Hvad Expressen og somalierne burde sige er: "Vi frygter sandheden. Vi bryder os heller ikke om den. Folk blir racister af den. Aviserne skal holde deres kæft" (som de også så tappert har prøvet på). En suicidal strategi. Formiddagsaviserne kan ikke i længden kontrollere den situation de har været med til at skabe.(Vej grafittien har næppe ret - alle har somalisk udseende og muslimske navne)
Klimatet har hårdnat i Biskopsgården efter den råa våldtäkten på Jenny och misshandeln av Linda.
- Jag är rädd för att fördomarna ska öka, säger Mohammed Hasan, medlem i föreningen Somaliska islamiska råd i Göteborg.
Bara sju dagar efter den upprepade våldtäkten på Jenny och den grova misshandeln av hennes kamrat Linda pekades människor med afrikanskt ursprung ut som gärningsmän. På asfalten där kvinnorna överfölls sprayades rasistiska påståenden om våldtäktsmännens afrikanska ursprung.

- Vi har talat om allt som kan hända och vad vi kan göra, säger Mohammed Hasan, som fruktar att rättegången kan bidra till ökande fördomar mot kolonin med människor med somalisk bakgrund i Göteborgsområdet.
http://expressen.se/index.jsp?a=475786

Bilister er ikke hvad de har været
i nat havnede én i mit hus. Men hvorfor køre 100 hvor selv de lovlige 50 er for hurtigt ?


Flere attentater mod julen
Sydsvenskan prøver at gemme sandheden tilsidst i artiklen, men her er den:
Natten till söndagen förstördes mindre julbockar i Söderköping i Östergötland och Visby på Gotland vid anlagda gränder. Lyckseles julbock undkom ett attentatsförsök natten mot lördagen med lättare brandskador på benen.
Flera julbocksbränder i helgen
Flera julbockar brändes ner runt om i landet under helgen. För attentatet mot den berömda bocken i Gävle spanar polisen efter en tomte och en pepparkaksgubbe.
Strax efter klockan 21 på lördagskvällen flammade lågorna från den höga halmbocken på Slottstorget i Gävle. Efter några minuter återstod bara träskelett av stadens stolthet som kunnat följas via webbkameror på kommunens hemsida.
http://sydsvenskan.se/sverige/article129799.ece

Islams våldsamma rötter
av C G Holm
Av de stora världsreligionerna är det bara islam som bygger sin existens på militärt våld – från profeten Muhammeds tid till våra dagar. Det är säkert en av förklaringarna till att muslimer är den ena parten i nästan alla världens religiösa konflikter.Det må finnas vad som ibland kallas moderna eller moderata muslimer som utvecklat en mer tolerant inställning till sin omvärld, inte minst i de länder där muslimerna är en liten minoritet. Men den toleransen motvägs mer än väl av den fanatiska intoleransen hos dem som utbildats i den gamla sortens koranskolor i de länder där det är muslimska härskare som fastställer den politiska agendan.
Islam är den enda världsreligionen som byggt upp sin existens på våld. Redan under profeten Muhammeds tid började man sprida sin religion med vapen i hand och islamsk expansion har alltid kopplats till krig och erövring. I Muhammeds lära är spridning av islam, med användande av våld om så behövs, en viktig ingrediens.
http://www.contra.nu/

DN´s ukuelige lyssyn
er imponerende. Et rent heppekor.Kommunikation er altid godt.
Gävlebocken - en lysande succé
På lördagskvällen stod julbocken i Gävle återigen i lågor. Den här gången antändes stadens viktigaste symbol av en tomte och en pepparkaksgubbe som sköt eldpilar mot bocken.
- Rent kommunikativt har bocken varit en lysande sak för Gävle, säger pr-konsulten Åsa Ragnar-Svedberg.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=497664&previousRenderType=6

"Organiserad brottslighet tar över"
"Att inget gjorts trots regeringsuppmaningar anser Kegö konstigt.-Det verkar som om man struntar i det säger han till SVT."
Den organiserade brottsligheten tar nu ett allt större grepp över Sverige. Den varningen framför en av Sveriges mest erfarna poliser. En bättre samordning av polisens resurser i Östersjöområdet, är ett krav.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=498552&lid=puff_498558&lpos=lasMer
Unge, gamle og old-gamle Helveg
(de to sidste lever endnu)
Slægtskrønike
Om den store slægt Helveg vides mange underlige gerninger at berette. Født blev farfar, Kristen Helveg Petersen, i Longelse på Langeland, hvor naturen er så blid, at man uundgåeligt vokser op i den tro, at verden og mennesket også er det. Følgelig øvede Kristen manddoms gerning med den blå betænkning, hvis principper for folkeskolens undervisning har lagt sten på sten til det tårn af uvidenhed, hvis åg senere generationer måtte bære.
Da farfar Helveg således havde lagt en torpedo under arken, kunne søn Helveg, med fornavnet Niels, koncentrere sig om at styre den, hvilket han gjorde med mange taktiske finesser og et fint smil. Hans søn, Morten Helveg, så, at alt, hvad fædrene havde gjort, var godt, og han kunne derfor nøjes med at sprede ord og atter ord, hvilket han fortsat gør. Sådan gik det ord af profeten i opfyldelse, der siger, at efter en magtsamler kommer en spreder, og at det sidste skal blive værre end det første. Hermed ender sagaen om slægten Helveg.
Claes Kastholm Hansen (Groft Sagt)

Färre flyktingar till Danmark
Den danska regeringen kommer att ytterligare begränsa flyktingmottagandet i samband med en rad kommande välfärdsreformer, sade arbetsmarknadsminister Claus Hjort Frederiksen (Venstre) i Jyllands-Posten på söndagen.
Köpenhamn. Ministern gick inte in på vilka begränsningar som kan väntas men uttalade sig med anledning av att en statlig välfärdskommission ska lägga fram sina förslag på onsdag. Alla förslag är inte kända.

Men så mycket har läckt ut att kommissionen har räknat på vad danska staten skulle spara om den från 2007 stoppar all invandring från länder som Somalia, Iran, Irak, Libanon och en rad mindre utvecklade länder. Fram till 2040 skulle danskarna på så sätt spara motsvarande 63-64 miljarder svenska kronor enligt kommissionen.
http://sydsvenskan.se/varlden/article129879.ece
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net