lørdag, januar 21, 2006

"Det autoritære Sverige og indvandringen"

Karen Jespersen følger grundigere med end de fleste:

Riksdagsvalget til september øger den svenske elites frygt for, at den åbne danske debat om indvandringen skal springe over Øresund. Derfor kommer der nye udfald om danskernes fremmedfjendskhed.

Sveriges største avis, Aftonsbladet, rettede søndag en hård kritik mod danskerne for at være islamofobiske – det vil sige sygeligt bange for islam. Sådanne anklager fra svenske medier og politikere er hørt før. Men i virkeligheden handler de mere om debatten i Sverige end om debatten i Danmark.
Den svenske elite vil for alt i verden forhindre, at den danske debat springer over Øresund og giver den svenske befolkning ”gode ideer”. Det er særligt påtrængende nu, hvor der skal være valg til Riksdagen til september. Derfor skal svenskerne med alle midler vaccineres mod den danske syge: En åben debat og en stram udlændingepolitik.
Det svenske samfund har stærke autoritære traditioner. Det har været med til at holde den svenske befolknings kritik af indvandringen nede. Men i takt med at problemerne vokser, er det blevet sværere at fornægte, at de er der.

**********
I Danmark kunne eliten ikke i længden ignorere de krav, som befolkningen stillede for at sikre et sammenhængende og velfungerende velfærdssamfund. I det mere autoritære Sverige tager eliten i politik og medier langt hårdere midler i brug for at undertrykke debatten og holde befolkningen i skak. Men befolkningen rører på sig, og det udgør et faremoment op til Rigsdagsvalget.
I et forsøg på at mane faren i jorden varmede Aftonbladets redaktør endnu engang alle klicheerne om danskernes fremmefjendskhed op.

word dok.:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload3/Det_autorit-re_Sverige.doc

supplér eventuelt med Skånings et år gamle:

Danmarksneurosen

Det finns ingenting som gör det vänsterintellektuella medimaskineriet i Sverige så nervöst som tillståndet i Danmark. Det faktum att det råder såväl en bred politisk enighet, som ett starkt folkligt stöd, för en politik som bygger på förnuft och långsiktig hållbarhet, betraktas som direkt farligt (för "demokratin" få man förmoda).Någon större täckning av den danska valdebatten har vi alltså inte sett i svenska medier. Det hela är lite ångestfyllt för eliten.

http://dansk-svensk.blogspot.com/2005/02/danmarksneurosen.html

Maurijio Rojas -Sapere aude

(Våga veta)
Märkligt kluven syn på invandrare
Det behövs mer forskning för att kunna förstå och påverka olika invandrargruppers brottsbeteende, skriver Mauricio Rojas i dagens gästkrönika. Jag tror på Kants och hela upplysningens gamla stridsmotto: Våga veta!
Vi lever i ett schizofrent tillstånd. Å ena sidan ska vi bejaka den kulturella mångfald som inte minst invandringen har gett vårt land. Å andra sidan ska vi förneka att den kulturella mångfalden spelar någon roll för hur människorna verkligen formar sina liv.
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=122&a=254187


DN i løvens hule hos JP´s Carsten Juste:

"Avsikten var aldrig att kränka några muslimer"
ÅRHUS. Carsten Juste är chefredaktör på Jyllands-Posten. Tidningen har stått i skottgluggen sedan den i höstas publicerade tolv satiriska teckningar föreställande profeten Muhammed. - Nej, jag ångrar mig inte. Tvärtom. Ju hårdare debatten rasat, desto viktigare har publiceringen känts.
Jyllands-Posten Carsten Juste tar emot i sitt stora tjänsterum på Jyllands-Postens huvudredaktion en bit utanför Århus. Han har lagt fram sju dagliga tidningsmagasin med olika ämnen: sport, utland, ekonomi med mera.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=514950&previousRenderType=6

Barnedåben idag
et tillykke fra bloggen - og et par fotos af C.F.Hansens Slotskirke hvor dåben jo finder sted.
Interesserede kan klikke linket og se posteringen "Rom i København" ( 3/4 nede på siden) . Om nyklassisismen i København. (foto © webmaster)


Rom i København.: http://dansk-svensk.blogspot.com/2005_05_01_dansk-svensk_archive.html

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net