fredag, juni 09, 2006

"Fru Herre" bevare mig.................

foto © webmaster
næh tak, det blir´nok ikke lige min læsning, men den "spirituelle" Høegh minder mig om to ting.
Dels den koleriske indehaver af Frederiksberg Antikvariat, der smed folk koporligt ud, hvis de ikke præcis vidste hvad de kom efter. Eller - hvis de bad om Peter Høegh eller andre forfattere som han ikke kunne udstå. Og nu kan jeg ikke engang huske hans navn (Grauballe?.....et helt passende navn i så tilfælde.*), men jeg købte en Villy Sørensen og en Kerouac derude engang imellem de syndige rodebunker, som kun han kunne finde rundt i . De bøger skulle med på en tur til kroatiske venner for præcis 20 år siden. Jeg husker endnu at de forsikrede mig ,"at ingeting ville ske, nu Tito var død". Jeg havde ingen anelse om hvad de talte om ......da.
- Og så minder det mig endnu engang om et Orwell essay, hans nostalgiske hyldest til "Good, bad, books".
Høegh er mulig vis i kategorien bad, bad books. Jeg kommer aldrig til at opdage det.
Her er essayet:
Good Bad Books by George Orwell
Tribune, 2 November 1945
* fra leksikalisk velunderrettet læser kom hjælpen: han hed jo Nørballe !

Marianne Jelved er en mandags-avis:
tynd, kaloriefattig, fuld af fladtrådte klichéer og med en bedøvende virkning. Og fuld af annoncer - men stadig til hel hverdagspris .
Det slog mig da jeg læste 20 linjer af hende i Berlingske idag. Jeg måtte (i fulde alvor) om på forsiden, for at forsikre mig om at det er fredag idag. Så kedsommelig og kan et menneske da ikke være, og stadig ha høje tanker om sig selv .........eller?
(emne:
kristendomsundervisning/religionsundervisning/kulturformidling - overvejelser af verdenshistorisk tyngde. Og så røg kæden af min cykel og jeg fik olie overalt, så nu er jeg igen overbevist om at det er mandag)

Minut - nu med lommeregner
Den 2/6 blev hjemmesiden http://mosquedenmark.org/ under pressens bevågenhed oprettet.Foremålet med siden er at samle ind til en stor moske i Århus, vel på 7 dage er der nu indsamlet kr. 35.587,-, målet er at indsamle kr. 50.000.000! Hvis indsamlingen fortsatter med samme hastighed, så vil der være samlet nok penge ind om 27 år, ikke imponerende.
Vi ses om 27 år
Hvad kæmper vi for ?

Lørdag delte de ut Trykkefrihetsprisen til Shabana Rehman og Roy Brown (bildet). Shabana fikk den for sin kreative og uredde bruk av humor til å belyse individets møte med intoleranse og gruppepress. Roy Brown har arbeidet i National Secular Society og opp mot Human Rights Commission i Geneve, som nå er avløst av Human Rights Council. (fotos : Regnar Rasmussen)
Document. no "Hva kjemper vi for?"

Shabana Rehman og Roy Brown hædret for deres modige og kompromisløse forsvar for ytringsfriheden
Af Helle Merete Brix
Der var fulde huse i Dansk Forfatterforenings lokaler i Strandgade 6 i København, da Trykkefrihedsselskabet lørdag den 3. juni for første gang uddelte Trykkefrihedsprisen. Den gik til komikeren, klummeskribenten og forfatteren Shabana Rehman og menneskerettighedsforkæmperen Roy Brown, der indtil for ganske nylig også var formand for International Humanist and Ethical Union.
Trykkefrihedsprisen uddelt

Vores arrogante statsminister
glemte at få nogle udenrigspolitiske råd med til Camp David fra Søvndal og Lykketoft. Er det overhovedet lovligt ? Hvad siger Europarådets kommisær for almindelig anstændighed?
Synd for dem
"Vor arrogante statsminister har slået til igen. Nu er han rejst på sommervisit hos George W. Bush uden på forhånd at meddelagtiggøre Mogens Lykketoft og Villy Søvndal i, hvilke emner han agter at tage kritisk op under sit møde med sin amerikanske allierede.Dette ærgrer naturligvis de to oppositionspolitikere, der således ikke får mulighed for at plante socialistiske frø i statsministerens bevidsthed, som – tænkbart – kunne være kommet den amerikanske præsident til gode."
Egon Balsby i Groft Sagt
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net