torsdag, juli 06, 2006

Tandløse Timbro

Svenske borgerlige fascinerer mig. De er pæne mennesker. Og pæne mennesker kan ikke være nationalt sindede. De bliver utrygge når de hører ordet nationalstat. Jeg mindes ikke en borgerlig der overhovedet nævner Scrutons banebrydende bog "The need for nations".
Her tager Timbro så med fløjelshandsker på Tariq Ramadan, uden iøvrigt at afsløre noget større kendskab til hans figur, endsige hans "kontroversialitet" - som de placerer især findes hos "venstreintellektuelle". Rent sludder.
- Det nærmeste man kommer en kultur- eller nationalkonservativt parti i Sverige er Kristdemokraterne. Og det er ikke så meget så det gør noget. At være national = nationalist = kvasi-nazist = ude af det gode selskab. Og det tør pæne mennesker ikke udsætte sig for.
Derfor behandler de indvandringen rent instrumentativt - som et spørgsmål om økonomi og logistik. Ikke som det den også berører - dybe følelser mennesker har for deres land, også den svenske befolkning. Følelser det er dynamit at ignorere. Og de pæne mennesker har etableret en krudttønde ved deres ængstelige fortrængninger.
-Alene indvandringens omfang i Sverige, gør at man kan ligne det ved en delvis okkupation. Og der er ingen præcedens for at noget folk bryder sig om det.
- Det er ganske tit, jeg i grunden er glad for at Danmark oplevede 5 års tysk besættelse. 1) Det vaccinerede - indtil videre - os mod nazisme 2) det gav og lov til en vis, tempereret nationalfølelse. Den følelse har ikke noget legitimt udtryk i Sverige. Derfor forstår svenske journalister os heller ikke - vi ryger over i chauvinist-kategorien, hvilket er en grov fejlslutning, og en bedømmelse af Danmark på svenske vilkår.

Tariq Ramadan: The revolution of trust
juli 5th, 2006
Befann mig i Metodistkyrkan i morse för att lyssna på Helena Benaouda, Sveriges Muslimska Råd, och Tariq Ramadan behandla ämnet “Att vara muslim i Europa”.

Arrangör var Broderskaprörelsen och Sveriges Muslimska Råd. Här följer anteckningar och bilder:
Peter Weiderud presenterar Tariq Ramadan kort och gott som en ”forskare” och “professor från London”. [Man utelämnar att han inte anses helt okontroversiell i vissa kretsar, inte minst bland vänsterintellektuella.]
Tariq Ramadan inleder med några korta kommentarer. Jag har försökt snappa upp så mycket som möjligt:

Timbros Almedalsblog

Jan Milld : Statspropaganda
Milld kommenterer dagens nazibeskyldninger i DN (se nedenfor). Vi er vel ikke kommet så langt, at det tillades SD at tage til genmæle ? Det skulle undre mig uhyre ! Ytringsfrihed bør som bekendt ikke overdrives. Det er Dagens Nyheter verdensmestre i at bedømme, nemlig : Demokratiets rettigheder er kun for lurmærkede demokrater, og kun for nogle af dem. Hele øvelsen går ud på, at indvandringskritik pr. definition er "antidemokratisk". Jamen, det siger de !

Integrationsverket har beställt en rapport om Sverigedemokraterna, skriven av Ulla Ekström von Essen. Hon framträdde för några veckor sedan i TV-Aktuellt.
Hon vill gälla för att vara "forskare", men måste i så fall klassas som en ovanligt köpt sådan. I
DN den 6/7 -06 presenterar hon och Rasmus Fleischer från Södertörns högskola rapporten. Något mer partiskt och grovt propagandistiskt är svårt att tänka sig!
Millds blog

Minister Orback om æresdrab: Goddag mand økseskaft!
det er næsten synd for Orback, der ikke er påfaldende dum, at han skal dementere det nok største tågehorn på området i hele Norden, Masoud Kamali (en slags professor) - men det er jo altså Orback parti der har ansat ham som "ekspert":
Mauricio Rojas: För regeringens utredare existerar ingen speciell hedersvåldskultur och därför heller inget hedersvåld
För några veckor sedan ställde jag en fråga till integrations- och jämställdhetsminister Jens Orback med anledning av att Masoud Kamali, regeringens integrationsutredare, vid upprepade tillfällen påstått att hedersvåldsdebatten bara handlar om ett rasistiskt och neokolonialt påhitt.
Nu vet vi vad Orback har att säga om hedersvåld: ingenting


Centern vill fördubbla invandringen
med GreenCard ordning. Kort tid efter at de med deres tilslutning til asylamnesti, medvirkede til tilsammen 65.000 permanente opholdtilladelser. Med sådan en opposition, behøver de lyserøde ikke bekymre sig.
Der melder sig adskillige umidelbare problemer:
1) Sverige har de facto 23 % arbjedsløshed -medtaget alle i arbejdsfør alder.
2) Ungdomsarbejdsløsheden er på 16 %
3) Sverige har udbredt arbejdsløhed for højtuddannede
4) Hvilke højtkvalificerede udlændinge vil arbejde til over 60 % i indkomstskat?
5) Hvor er de jobs de skal udfylde ?

Et sidste spørgmål: Har Maud Olofsson fået solstik, eller er hun bare endnu et udtryk for svenske politikeres lave kvalifikations- og uddannelsesniveau ? Her fik "alliancen" vist en selvaffyret torpedo under vandlinjen. Sammenlignet med De Radikale, fremstår Jelved jo som en behård, nådesløs realist.

Centern vill fördubbla invandringen. Målet är att minst 90 000 personer om året ska komma hit, vilket motsvarar en procent av befolkningen.
Centern vill att det ska finnas tre dörrar in i Sverige - arbetskraftsinvandring, gröna kort och en generös flyktingpolitik.

Centern vill fördubbla invandringen

Hamas - en dødskult med hovedet under armen
(en undtagelsesvis kommentar til konflikten i Mellemøsten. Der er to grunde til at jeg ikke beskæftigere mig med den ellers : 1) Den er kronisk, har varet hele min levetid, og den vil vedvare længe efter. 2) Den er vanvittig indviklet - ét liv rækker ikke til at sætte sig ind i den, endsige løse den. Der har i åretier været rigeligt med ukvalificerede meninger i omløb, så hvorfor også min?)
......................at se dem kaste sig i krig mod Mellemøstens stærkeste militærmagt med raketstyr og Kalashnikovs (der var forældede i 1960) er ikke bare tragisk, det er patetisk.
- Og selv om man burde have ondt af alle 1.5 mio palestinensere, der må klemme sig sammen på hvad der svarer til 1/4 del af Ølands areal, så falder det efterhånden svært. De kunne jo begynde med at lære sig ordet "kontraception".
Hvor længe kan man have ondt af et folk med en så determineret selvmordslængsel?
Min medfølelse er sluppet op. Den strækker nu kun til de børn, der er så små at de endnu ikke er hjernevaskede af den dødskult der råder i den lukkede anstalt, Ghaza. Resten er vanvittige. Giv dem lov til at lide og dø, når de nu længes så inderligt.
Palestinian Media Watch documents the Palestinian Authority’s utterly vile brainwashing of children to seek death for Allah, in a music video broadcast twice last week on Palestinian TV.
Video

Maksimalt taktløst
hensynsløst og usmageligt af al-Jazeera, som fejrer årsdagen således:

Police said the release of the video on the eve of the bombings' anniversary was designed to cause "maximum hurt".

video min 1:46
BBC

ps: SVT 1 kl. 22 i aften:
London Bombers - a psychological investigation, 2005 , Storbritannien

I Nordens Palermo
som Ritt Bjerregaard så gerne vil integreres med, (men som svenskere selv flygter fra*) kommer man selvfølgelig bevæbnet til tænderne rettergangen:

"Över tjugo personer greps och omhändertogs av Malmöpolisen under eftermiddagen, sedan ett bråk utbröt utanför Malmö tingsrätt. I tingsrätten pågick en rättegång i den pågående släktfejden. Personer i de två släktgrenarna kom beväpnade till rättegången.
– Vi har hittat både knivar, en machete, järnrör och expanderbara batonger, säger polisens yttre befäl Anders Meier. "
Sydsvenskan
*Malmöbor flyttar bort från invandrarna
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net