torsdag, oktober 13, 2005

Holland planlægger at forbyde burkaen

lidt har også ret - dette er vist hvad man kalder "signalværdi":
Holland bliver antageligt det første land i EU, der forbyder brugen af burka'en, den traditionelle, muslimske kvindedragt, der dækker hele kroppen på nær en sprække ved øjnene.
Den hollandske integrationsminister, Rita Verdonk, har bedt sine embedsfolk om at undersøge mulighederne for et burka-forbud med henvisning til den offentlige sikkerhed.
Hun erkender, ifølge hollandske aviser, at der bliver tale om en juridisk balanceakt på grund af hensynet til religionsfriheden.
Forbudet bliver derfor antageligt ikke totalt, men ventes at ville blive håndhævet i forretninger, biografer og offentlige bygninger såvel som tog- og busstationer, lufthavne samt offentlige transportmidler.
/ritzau/
http://www.jp.dk/udland/artikel:aid=3320894/

"Bare vent til vi blir mange nok "
Gudeligheden er over os, og den er ikke venligt stemt. Men hvis sårede følelser skal have retsbeskyttelse, skal der bygges flere fængsler.
Af NIELS LILLELUND
Det er et juridisk spørgsmål, og eksperter må indkaldes med doktorringe og tænksomt nedsænkede halvbriller til nærmere besvarelse: Må man tegne en mand med fuldskæg og turban og kalde ham profeten Muhammed?
Eller er en sådan tegning vanærende og forbryderisk, er tegneren og trykkeren hjemfalden til straf, det er spørgsmålet, og at det overhovedet stilles, er betegnende for tilstanden i dagens Danmark.
For ikke mange år siden ville vi have klasket os på lårene af grin over sådan en debat, på dagbladet Politiken havde der været fnisen på gangene og skraldgrin i den redaktionelle skurvogn. Men det er nye tider.
Vi tænker dybt over sagen og diskuterer den på højeste politiske plan.
************************
Nogle af dem er ligefrem truende, det foregår med skiftevis slet skjulte hentydninger og helt konkrete advarsler, for ikke sandt, man kan aldrig vide, der kan ske så meget, ilde varsler er der nok af, en tagsten kan man altid få i hovedet, og ingen djævel eller imam kan garantere for noget i den anledning.
Brevene er påfaldende enslydende, men der er dog varianter. Bare vent til vi bliver mange nok, skriver én, og det er uforsigtigt af ham. Udtaler man den slags dystre forudsigelser, må man regne med, at adskillige københavnske cafeer lukker dørene for én. For med vi mener han muhamedanere, og dem skal man ikke holde i mandtal og slet ikke med foruddiskontering, så gør man skandale i andedammen. word dok.
http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/muhammedsansigt.doc
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net