tirsdag, oktober 25, 2005

Kære Fügen Ok, vi forventer deres svar

(det hedder hun altså). Skal man gætte på hun pålægger sig "tavshedspligt" og forbliver utræfbar?

Som Tyrkiets ambassadør i Danmark har De involveret Dem i en sag, der ikke er Dem værdig
Forleden var De underskriver på et brev til Danmarks statsminister. 10 andre ambassadører fra lande med overvejende muslimske befolkninger havde også skrevet under. Henvendelsen var en opfordring til statsministeren om at gribe ind - »tage alle nødvendige skridt«, som De formulerede det - primært over for en dansk avis, der har bragt nogle satiriske tegninger af profeten Muhammed.
Vi skal ikke her repetere den skarpe reaktion, som Deres brev har medført og naturligvis måtte medføre fra den danske offentlighed. De og Deres 10 kolleger er udstationeret i et demokratisk land, der har grundlovssikret ytringsfrihed. Imidlertid afspejlede Deres brev en forventning om, at statsministeren her i landet er i stand til - eller har en privilegeret adgang til - at bestemme indholdet af landets medier. Som De nu véd, er det ikke tilfældet.
Det har statsministeren selv, politikere fra alle partier samt vi og den øvrige presse forklaret Dem.
Så vidt, så godt. Når vi nu alligevel skriver til Dem - og ikke til Deres 10 kolleger - skyldes det, at vi fortsat er forundrede. Og håber på, at De kan bringe os ud af denne tilstand. Forundrede, fordi vi ærlig talt ikke havde troet, at en officiel repræsentant for netop Tyrkiet ville involvere sig i et så bemærkelsesværdigt og bekymrende fejlskøn, som brevet til statsministeren var udtryk for.
Deres land er kandidat til at blive medlem af EU. Tyrkiet har for nylig indledt officielle optagelsesforhandlinger med Unionen. Berlingske Tidende er sammen med store dele af det officielle Danmark oprigtigt indstillet på, at Deres land skal kunne blive fuldgyldigt medlem, hvis eller når det om en årrække opfylder optagelseskriterierne.
******
Vi forventer et svar fra Dem, fru ambassadør. Vore spalter står åbne for ethvert svar, De måtte sende os. Et forsøg fra Deres side på at tie diskussionen ihjel vil derimod skade Tyrkiets sag i Danmark.
http://www.berlingske.dk/leder/

"Hun kan hoppe i havnen, kan hun"
selv Ekstrabladet svinger sig op til en brand-leder:
Islam mod friheden
DEN FUNDAMENTALE forskel på muslimske og demokratiske samfund afsløres med sjælsrystende klarhed i det brev, som 11 muslimske ambassadører i København har skrevet til statsminister Anders Fogh Rasmussen.
*******
I SELSKABET af ambassadører bag den pinlige opfordring til statsindgreb i pressefriheden bemærker vi Tyrkiets ambassadør i Danmark, Fügen Ok. Hun går ganske vist ikke med tørklæde, men afslører med sin underskrift på det horrible brev, at den tyrkiske regering tænker som en diktator. SELV I den tyrkiske elite er der åbenbart lang vej at gå, før den fatter de demokratiske spilleregler, der gælder i det EU, som Tyrkiet higer efter at blive medlem af. Fügen Ok mener angiveligt, at Danmark skal bøje sig for muslimske normer. Hun kan hoppe i havnen, kan hun.
http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?TemplateID=4587

"Islam is no laughing matter"
Jihad Against Danish Newspaper
Islam is no laughing matter. The Danish newspaper Jyllands-Posten is being protected by security guards and several cartoonists have gone into hiding after the newspaper published a series of twelve cartoons (view them here) about the prophet Muhammad. According to the Islam it is blasphemous to make images of the prophet. Muslim fundamentalists have threatened to bomb the paper’s offices and kill the cartoonists.

******
Meanwhile in Brussels a young Muslim immigrant published a poster depicting the Virgin Mary with style naked breasts*. Though the picture has drawn some protest from Catholics (though not from Western embassies, nor from the bishops), this artist need not fear being murdered in the street. On the contrary, he is being subsidised by the Ministry for Culture.


http://www.brusselsjournal.com/node/287
http://www.brusselsjournal.com/node/382
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net