torsdag, oktober 20, 2005

Kulturkamp overgår i masseslagsmål

indtil videre på ord, Gudskelov. Alt skarpere for hver dag. Se alle indlæg på link:
Mulig sigtelse for racisme?
12/10 kunne man her i avisen læse et læserbrev af Khaled Karroum, der kritiserede Muhammed-tegningerne med disse ord: »Vi kan ikke acceptere det, JP har skrevet. Jeg syntes, det er så ringe, at sådan en person, der er i underklassen, kan nævne vores profet på den måde.« At kristne i det ideelle muslimske samfund er "borgere af anden rang" (eks. Johs. Pedersen, Islams kultur. 1928. s. 48) er ganske vist, men glemmer Karroum ikke, at Muhammed først kultur-degraderede ikke-muslimer efter den verdslige og religiøse magtovertagelse?
Karroums underklasse-bemærkning er sanktioneret i Koranen, men ikke desto mindre det mest oplagte brud på straffelovens paragraf 266B, jeg længe har set. JP har på hverdage et oplag på mere end 150.000 stk. og må således have mere end en kvart million daglige læsere. Kunne man forestille sig, at en (kristen) dansker ytrede sig med samme ord om herboende muslimer, uden at det førte til en racismesigtelse?
Kim Møller
stud. mag, Højbjerg (bedre kendt som: http://www.uriasposten.net/)

Hvor er respekten for os?
JEG HAR med en del undren fulgt debatten om tegningerne bragt i JP af Muhammed. Der tales fra muslimsk side meget om respekt. Hvor er respekten for vores demokrati og ytringsfrihed? Jeg finder det dybt foruroligende, at man kan samle 3.500 muslimer til at demonstration mod ytringsfrihed. Når jeg rejser i muslimske lande, møder jeg ikke den intolerance, som jeg ser her i Danmark. Jeg har lige været i Istanbul og drukket øl med mine muslimske venner i dagtimerne. Her i Danmark sulter små børn sig i religions fanatismens navn. Hvis jeg stadig havde boet i København, havde jeg også været på Rådhuspladsen, men med et noget andet banner. Er der da ikke nogen, der kan tage initiativ til en moddemonstration for frihed, demokrati og ytringsfrihed? Torben Østerby
Skansebakken 10, Sønderborg
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3332034

Konfliktbæltet Islam
Tid til muslimsk selvransagelse
Af PER ANDERSEN, stud. scient. pol., Frederiksberg
Virkeligheden forsvinder ikke ved at stikke hovedet i busken, skriver Per Andersen om de principper, der er på spil i sagen om de 12 Muhammed-tegninger. Den frie debat og frihed under ansvar er nerven i folkestyret.
*******
“Hvis bare en pct. af muslimerne i Danmark handlede udfra ZBH’s verdensbillede og tolkede den ind i en moderne kontekst, så havde vi set demonstrationer på Nørrebro mod terroren, vi havde set og hørt imamer tone frem i medierne og notorisk tage afstand fra brutaliteten og undertrykkelse af kvinder (og virkeligt fortolket Koranen ind i en demokratisk og dansk kontekst), og store grupper muslimer ville åbenlyst tage afstand fra alt det, der nærer fundamentalismens kulturelle og religiøse udspring. Gid det var så vel. Men sådan forholder virkeligheden og fakta sig desværre ikke.Hver gang de muslimske samfund har en åbenlys chance for at prædike tolerance, forståelse og vise samfundssind, gøres det stik modsatte. Her er den seneste kontrovers om tegningerne af Muhammed ganske illustrative.”
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3332030

Kjærum i hopla
En fornøjelse at se, hvordan Morten Kjærum, direktør for menneskerettighedsinstituttet, har genvundet sit mod efter nogle års ængstelse for det gode daglige brød. Nu tør han som statsansat opfordre folk til at anlægge sag mod staten. Nu tør han udgive en hvidbog om udlændingeloven, der tager konkurrencen om vægtighed op med den berømte tynde bog om norsk humor.
Og nu siger han til Jyllands-Posten, som har offentliggjort tegninger af Muhammed, femstjernet grønspætteprofet, at man kunne nok havde gjort noget andet, »når vi nu ved, at det provokerer så meget«.
Synd for Indre Mission og Jehovas Vidner, at disse bevægelser ikke havde sådan en djærv forsvarer, da de i sin tid måtte tåle alverdens provokationer. Og synd for Arne Munk i Vedersø, der chikaneres af myndighederne, fordi han er imod fri abort og har benyttet sin menneskeret til at oprette et mindested for ufødte børn, at Morten Kjærum åbenbart lider af præsident Ford-syndromet. Om Ford sagde man som bekendt, at han ikke kunne gå ned ad en trappe og tygge tyggegummi samtidig. En ret uelskværdig måde at illustrere på, at han kun kunne rumme én tanke ad gangen.
Med den hopla, Kjærum er i, og det mod, han udviser, ville han bestemt være mere alsidig i sin overvågning af krænkelser mod menneskerettighederne, hvis han ikke havde den lidelse. Anden forklaring gives ikke. For vi ved jo, at han aldrig ville benytte sin ekspertstatus til at politisere.
Claes Kastholm Hansen (Groft Sagt, Berlingske)

Muslimske ambassadører i Norge
kender åbenbart heller ikke grænsen for deres beføjelser. Ved de overhovedet noget om den lande de blir posteret til? Her lyder de som Dronning Victorias udsendte vice-konger til kolonierne:
Ambassadører angriper Hagen
I et oppsiktsvekkende brev i Aftenposten i lørdag tar fem muslimske ambassadører i Norge kraftig til motmæle mot Carl I. Hagens utfall mot islam nylig. "Hagen har fornærmet 1,3 milliarder muslimer og krenket de prinsipper om toleranse og kulturell frihet som det norske samfunnet er bygd på", skriver ambassadørene.
DETTE SA HAGEN
" De er på god vei, de er kommet langt inn i Afrika og er på god vei i Europa - og da må vi ta til motmæle"
"Hvis vi med passivitet - og aktivitet fra enkelte politikere på venstresiden - stilltiende aksepterer at terror vinner frem og Israel taper den ene og siste krigen, da er det ikke så mye håp for Europa heller. Derfor må Israel forsvares"
"Vi kristne er veldig opptatt av barn. La de små barna komme til meg, sa Jesus. Jeg kan ikke skjønne at Muhammed har sagt det samme. I tilfelle måtte det ha vært: La de små barn komme til meg, slik at jeg kan utnytte dem i min kamp for å islamisere verden"
"Jeg kan ikke se at det er noen likhet med de moralbegreper og den rettferdighet som er i kristendommen"
Sjeldent krass reaksjon.
Utenlandske ambassadører pleier å være ytterst forsiktig med å blande seg inn et vertslands innenrikspolitiske debatter. Men Fremskrittspartiets formann har med sine uttalelser på et møte i regi av den omstridte kristne menigheten Levende Ord i Bergen i forrige uke, provosert frem en sjeldent krass reaksjon.
Ambassadørene for Pakistan, Indonesia, Egypt og Marokko og chargé d'affair for Tunisia har samlet seg om et brev som i svært udiplomatiske ordelag svarer på noen av Carl I. Hagens uttalelser.- Islam er heller ikke en religion som oppfordrer til militarisme og ekstremisme, heter det i brevet hvor det også tas utvetydig avstand fra alle former for terrorisme.
De skriver imidlertid at det er nødvendig å møte de forhold som skaper håpløshet og fortvilelse, "slik at vi på forhånd kan forhindre bruk av ekstraordinære midler for å søke oppreisning.", som ambassadørene skriver.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article834865.ece?service=print
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net