lørdag, oktober 29, 2005

Selvtægt ?

Alt andet må anses for udelukket her. 47-årig græker myrder i 2001 en 18 årig pige i vrede over at hun ikke vil have ham. På sin første udgang fra fængsel, skydes han ned umiddelbart. Det undret mig at mange svenskere ikke har grebet til selvtægt for længe siden, retsvæsnets skrigende utilstrækkelighed taget i betragtning. Man kan frygte det bliver alt almindeligere. Her ligger uhyre makabre fremtidsperspektiver for et svensk retssamfund. Jeg er ikke stødt på én eneste svensk idag, som ikke glæder sig over mordet på grækeren. Ja, som nægter at kalde det mord, men insisterer på ordet "rättvisa":
Historien om Jennifer Andersson:
"DÅDET VAR PLANERAT" Mitt framför ögonen på sin 11-årige son sköts den 50-årige dömde mördaren ner. Han dog innan ambulansen kom.
Sonened såg honom dö
En 50-årig man avrättades i går inför ögonen på sin 11-årige son utanför Hotell Haga Kristineberg i Stockholm. Mördaren var maskerad och sprang från platsen.
*******
Jennifers mor skriver bla. på hjemmesiden, som iøvrigt er rystende læsning (forummet: http://www.alskadejennifer.nu/ )
Namn: Dagmar Wallin, Mamma till Jennifer
Jag lovade Jennifer vid båren på Rättsmedicinska att jag inte skulle vara tyst längre, angående synen på vårt luftiga rättssystem. Jag tänker inte svika det löftet, inte heller de vänner som lotsar mig genom detta. Jag tänker låta hela världen veta, hur en enda skitstövel kan förstöra flera människors liv för alltid, till ett så billigt pris som att sitta inlåst i endast några år.


En ven af familien skriver bla. på www.flashback.se :
-"Den 20 Juni 2001 så blev livet annorlunda, då Jennifer rycktes bort av en 47-årig expolis från Grekland. Han hade dessutom två små barn och var / är gift med en polis i nacka, sthlm.Jennifer blev strypt framifrån, och sådant tar tid. Dessutom så kämpade hon för sitt liv, det har rättsläkaren konstaterat. Men hon hade ingen chans trots sina mycket goda karatekunskaper. Den här mannen arbetade som tränare i en annan klubb, och hade svart bälte, och då klarar sig inte en tjej på 60 kilo länge.
Den här mannen blev snabbt misstänkt, och greps bara ett par dagar senare. Han förneka och förnekar allt. Trots att hans fingeravtryck fanns på hennes hals, och att blodspår säkrats från henne i hans bil. ( han slog henne medvetslös med knytnäven på näsan.) Vid rättegången i Nacka tingsrätt så hade han uppenbart trevligt då han satt och log och skojade med sin grekiska släkt som kommit till Sverige för att följa målet.
En tioårig dom för mord är ett hånskratt i ansiktet för oss som är kvar. Det finns inga andra ord för det. Nu, fyra år senare så har denne man permissioner så att han skall kunna rehabiliteras och träffa sina barn. Tänkte han på dom när han mördade Jennifer?
Polisen har bevisat att mordet planerades...Och förmodligen så är han snart ute på gatorna igen, fri som fågeln.
Jag hade blivit nöjd med en svensk sk. livstidsdom, men det här är ju löjligt.
Många är vi som suttit och fantiserat ihop " 1001 sätt att döda aset på". Därför att för Jennifer finns ingen rehabilitering. Det finns ingen framtid, det blir inget av att arbeta med barn, det blir inget av att flytta hemifrån. Han mördade inte bara jennifer. Han tog ifrån hennes föräldrar en stor del av livsglädjen också."

word doc:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/jennifer.doc
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net