onsdag, november 23, 2005

Et valg mellem livet og tankerne


(english version too)
Hirsi Ali drømmer om at lave en film om Muhammeds liv - og meget gerne i Danmark

Af Helle Merete Brix og Lars Hedegaard
Fotos:© webmaster og Sappho
Spørgsmålene om den efterhånden massive muslimske tilstedeværelse i Europa blive mere nagende for hver dag, der går: Kan det lade sig gøre at integrere muslimer, således at de bliver en del af Europa? Får vi en liberal udgave af islam? Og hvis svaret på disse spørgsmål er nej, hvad har vi så at se frem til? Borgerkrig? Opløsning? En islamisk magtovertagelse?

Har man hovedet fuld af den slags overvejelser, er det en lise at møde Ayaan Hirsi Ali, den liberale hollandske politiker og oprindeligt muslimske indvandrer fra Somalia. Siden mordet på filmmanden Theo van Gogh, hvis stærkt islam-kritiske film "Submission I", hun skrev manuskript til, har Ali måttet leve under konstant politibeskyttelse..
Det var også tilfældet, da Sappho havde lejlighed til at interviewe hende under hendes nylige besøg i København. Men trods dødstrusler og hadefuld hetz har den spinkle kvinde langt fra mistet modet. Hun taler engageret om den sag, der stadig optager hende, nemlig kampen for de europæiske frihedsrettigheder og særligt for ytringsfriheden
Hun har også let til latter og bryder gang på gang under interviewet ud i grin - ikke mindst når hun berører alvorstunge emner, der kunne få folk med et mindre åndeligt overskud til at forfalde til sortsyn. Først og fremmest virker Ayaan Hirsi Ali som en gennemført europæisk intellektuel af den type, der bliver stadigt sjældnere,
efterhånden som vore hjemmegroede kulturpersonligheder og meningsdannere sælger ud af kulturarven.
http://www.sappho.dk/Den%20loebende/hirsi.htm
dansk & engelsk version:
http://www.sappho.dk/Den%20loebende/hirsi_english.htm

Muhammed-film bydes velkommen i Danmark
Af JESPER STEIN LARSEN og GERD LAUGESEN
Der er ingen frygt i det danske filmmiljø for at støtte eller producere en kontroversiel spillefilm om profeten Muhammed med manus af Ayaan Hirsi Ali. Det kræver blot et konkret projekt.
Hverken det Danske Filminstitut eller filmselskabet Zentropa ville have problemer med at støtte eller producere en kontroversiel film om profeten Muhammed baseret på manus af den hollandske politiker og forfatter Ayaan Hirsi Ali.
Den somaliskfødte Ayaan Hirsi Ali har til internetmagasinet Sappho sagt, at hun er parat til at henlægge en islamisk version af den berømte Monty Python-film "The Life of Brian" - med Muhammed i hovedrollen i stedet for Jesus - til Danmark, og at hun hurtigt ville kunne være klar med et forlæg.

********
Heller ikke Zentropas direktør, Peter Aalbæk Jensen, bliver skræmt ved tanken om at skulle producere en kritisk film om profeten Muhammed.
»Vi laver alle slags film spændende fra den yderste venstrefløj til den yderste højrefløj. Det er vores instruktører, der står for indholdet, og vi har ingen anden holdning, end at der er plads til det hele. Hvis en instruktør vil lave en film, der hylder Osama bin Laden, laver vi også den,« siger han.
http://www.jp.dk/kultur/artikel:aid=3403320/

Evighedsproblemer
Der er visse problemer som er på dagsordenen hver dag og hele tiden, år efter år. Til dem hører krisen i folkeskolen, krisen i folkekirken, avisernes krise, ægteskabernes krise , folkestyrets krise og krisen i hospitalsvæsnet, der dog nu synes i nogen rekovalcens. Og mest af alt - den krisen i Palestina. Den der går under navnet Fredsprocessen. Den har varet hele mit liv, og kommer til at vare lige så længe endu vil jeg gætte. Alle disse halvkroniske kriser, tar jeg mig derfor af og til med lethed, da man ikke kan være bekymret hele tiden.
Blandt kandidaterne til kommende evighedsproblemer, synes fløjkrigen i Socialdemokratiet at være. Den tar jeg mig indtil videre let . Hele tiden :
Gæst: Poul Nyrup Rasmussen Han blev beskyldt for at stikke en kniv i ryggen på sin ven. Formandsopgøret i Socialdemokratiet i 1992 mellem Nyrup og Auken er blevet en mytologisk begivenhed i dansk politik. Nu løfter Poul Nyrup Rasmussen sløret for sine overvejelser før, under og efter opgøret. Poul Nyrup Rasmussen er ugens Profil.
http://www.dr.dk/profilen/

Gud er Radikal
Bjørn Elmquist er Gud
De kender det godt, kære læser. De har været ude at rejse og kommer hjem til den globale landsby og slår op i avisen. Hvad ser De? Bjørn Elmquist. Vort lands bedste efterligning af den bedrøvelige ridder Don Quixote, endnu en gang i spidsen for en tabt sag og med øjne, der er ved at trille ud på grund af al den omsorg og patos for samfundets svageste. Ulasteligt klædt. Pæne briller, velfriseret hår og med hånden eftertænksomt på hagen, så man forledes til at tro, han var nyhedsoplæser eller medlem af de Radikale, som i dén grad har det med at fostre ualmindelig anstændige mennesker, der ikke aner, hvad der foregår omkring dem.
Egentlig er der god grund til at takke ham. Gennem de seneste mange år har Bjørn Elmquist gjort danskerne trygge. Bjørn Elmquist véd man, hvor man har. I medierne. Han er en klippe, en kyst, et fyrtårn. Han giver os håb om en bedre verden. Bjørn Elmquist er Gud, endda en Gud, der meget gerne vil afbildes, helst hver dag. Præcis hvad dette noble væsen denne gang driver kampagne for er irrelevant, for det er med garanti noget godt, vi kan lune os ved i kulden. Det kan være en rocker, en soldat, en kriminel. Bjørn Elmquist er tolerant. Gør det, du er bedst til, siger de. Det gør han. Bjørn, vi elsker dig!
Mikael Jalving (Groft Sagt/Berlingske)

Den offentlige lögnen
LO-tidningen tack nej
Åke Wedin, i boken "Exit - Folkhemssverige", Kapitel VIII:
Information kan undertryckas, men den kan också manipuleras. Ett par insatser av Pierre Schori från hans tid som invandrarminister passar utmärkt för analys och som exempel.
I den svenska fackliga centralorganisationen LOs tidning skrev han den 16 januari 1998 en artikel, som uppenbarligen skulle tjäna som argumentsamling för dem som hade att försvara den socialdemokratiska regeringens politik ute på arbetsplatserna.
http://www.bgf.nu/refuserat/exit8.html

Lock på demokratin
Ur boken "Exit - Folkhemssverige", Kapitel VIII:
Privatpersoner och media
Här följer en diskussion av vilka möjligheter till rättelse som står till buds för den som blivit förtalad och kränkt i pressen. Den enskilde känner sig tämligen maktlös inför en flodvåg av negativ information - eller förtal, om man så vill - som en så resursstark motpart som en ledande tidning spritt ut. Och som förökar sig av sig själv
http://www.bgf.nu/media/exit8.html

Exit Folkhemssverige fortjener et stort dansk publikum - ikke mindst blandt journalister, forskere - og politikere. Den kan bestilles her:
http://skattesankarna.se/exitsv.htm
Exit folkhemssverige - en samhällsmodells sönderfall
av Björkman, Elfverson, Friedman och Wedin.
"Exit folkhemssverige - en samhällsmodells sönderfall" är en vetenskapligt upplagd undersökning av Sveriges omvandling från folkhem till mångetniskt samhälle. Periodens historiska förlopp penetreras. De politiska besluten analyseras och en förklaring ges till det innehåll de fått. Deras målsättning kontrasteras mot det faktiska utfallet. Politikens ekonomiska och sociala följder undersöks.
Utifrån ett demokratiskt perspektiv granskas debatten om invandringspolitiken. Sammanfattningsvis diskuteras under vilka omständigheter ett mångetniskt demokratiskt samhälle är möj­ligt.I bokens inledande och avslutande kapitel placerar den amerikanske professorn Jonathan Friedman in immigrationen och utvecklingen i Sverige i ett internationellt sammanhang.
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net