lørdag, november 26, 2005

Landsforræddere ?

Nu kan man altså kalde De Radikale for lændsforræddere i JP. Det gavner næppe forsonligheden i debatten, men på "sakfrågan" kan De Radikale næppe vinde en injuriesag. Men de kunne jo henstille om ordet "landsskadelig" i stedet, hvilket jo antyder uforsætlighed og nok bedre beskriver sagsforløbet. De Radikale er jo ikke onde, tværtimod, ondskaben er blot en bivirkning ved deres godhed.
Jeg er bange for fremtiden
Mange tak til Søren Krarup for endnu et godt læserbrev i JP 23/11. Tak fordi du og andre gider at kæmpe for Danmark. I min optik (dette udtryk har jeg lært af David Trads) er de radikale kun landsforrædere.
Også en tak til Ralf Pittelkow for et som sædvanlig godt indlæg om Tyrkiet. Men kan vi redde Danmark - og Europa? For mens vi diskuterer for og imod og prøver at rede trådene ud for vore indvandrere, bliver vi etniske danskere færre og færre - jeg er meget bange for fremtiden, og for det kan jeg i min optik takke SR. Tove Søgaard , Aalborg SV


EU´s defaitisme
Kronik: Hele den tyrkiske musik - og det, der er værre
Af Bent Jensen, professor, dr. phil., Syddansk Universitet, Odense
Danmarks og EU's politik i forhold de islamiske stater er en opgivelsens og nederlagets strategi. Det er en klart defaitistisk politik over for en aggressiv og intolerant bevægelse. Det er en taberpolitik at bede en intolerant ideologi om at blive mere tolerant, skriver dagens kronikør.
*********
Senest har Erdogan blameret sig selv og sin regering ved at udvandre fra en pressekonference, fordi den danske statsminister ikke ville bøje sig for hans krav om at forvise en bestemt journalist, som lovligt arbejder i Danmark.
Måske han i flyvemaskinen hjem til Tyrkiet reciterede det digt, han tidligere offentligt har citeret:
"Moskeerne er vore kaserner,
deres kupler er vore hjelme,
minareterne vore bajonetter,
og de troende vore soldater".
Verdens dyreste analfabeter II
og dette er på universitetet, efter 12 års skolegang ! Mange ting kan true et samfund, men uvidenhed og dumhed er blandt de farligste:
Studenternas förkunskaper allt sämre
- Språkstudenternas förkunskaper blir allt sämre. Många kan inte använda en grammatikbok eller ett lexikon. Det finns studenter som börjar läsa språk på högskolan och inte ens vet vad ett verb eller substanstiv är.
Den enda "metod" studenterna verkar ha lärt sig är att klaga över att allt är för svårt, för mycket och för jobbigt för att förmå läraren att sänka inlärningskraven.
Har aldrig hört talas om Napoleon
Studenterna har inte hört talas första världskriget, franska revolutionen eller Napoleon, sade en skakad franskfödd lärare.
Många klagade över att dagens studenter skriver så dåligt, både på svenska och på främmande språk. Vid en institution i tyska låter man inte längre studenterna skriva själva under första terminen. Det blir så många fel att texterna nästan inte går att rätta, menade en av lärarna.Visst finns det ungdomar så läser Harry Potter på originalspråket. Samtidigt är det många som skriver en nästan obegriplig engelska.
http://www2.unt.se/printarticle/0,1842,MC=6-AV_ID=450441-SC_ID=166,00.html
Socionomerne & patriarkerne
Uhellig alliance
"Det er udbredt blandt ledige kvinder med ikke-vestlig baggrund at søge at undgå job og aktiveringstilbud ved at spille på de negative ressourcer i kontakten med kommunen. Det er kvinder, som generelt virker umotiverede, har en træg og uhensigtsmæssig personlig fremtrædelsesform og signalerer manglende forståelse og interesse for samtalens indhold og sigte."
Ghetto. Socialrådgivere og patriarkalske tyrkiske mænd har taget hinanden under armen for at holde tyrkiske kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det ligner begyndelsen til borgerløn for udvalgte grupper.
ER det acceptabelt, at indvandrerkvinder siger nej til aktivering på en arbejdsplads, hvor der hænger Se & Hør-piger på væggen? Hvis arbejdet indebærer bleskift på børn, der har spist svinekød? Eller pakning af vinglas?Jamen, det sker. »Mange gange,« forsikrer konsulent Lars Larsen fra LG Insight, et konsulentfirma, som har løst opgaver for Integrationsministeriet og Beskæftigelsesministeriet de seneste år. »Kommunale sagsbehandlere, som arbejder med indvandrere og flygtninge til daglig, bruger megen tid på at drøfte den slags med kvinderne og deres mænd,« siger Lars Larsen.

Problemet med de upassende job er omtalt i den seneste rapport fra firmaet, Interesser og holdninger til arbejde - Fokus på indvandrerkvinder og beskæftigelsesindsatsen, som netop er afleveret til Integrationsministeriet. Rapporten bygger blandt andet på interview med 60 tyrkiske kvinder, 15 tyrkiske mænd samt en række »institutionelle aktører«, og det er bemærkelsesværdig læsning.
Ikke så meget for påvisningen af, at kulturelle og religiøse normer kan stå i vejen for integration og arbejde - det vidste man vist godt; det egentlige, det forstemmende budskab i rapporten er, at der gennem årene er dannet en uhellig alliance mellem socialrådgivere og patriarkalske indvandrermænd, der spærrer for indvandrerkvinders adgang til arbejdsmarkedet.
Ikke hele tiden, naturligvis, men rapporten tegner et mønster:
Mændene vil helst holde kvinderne hjemme, så de kan passe hjem og børn; socialrådgiverne synes, det er synd at plage kvinderne med aktivering, når der alligevel ikke er udsigt til arbejde. Så finder man et mere blødt hobbybetonet projekt som alibi - et syværksted eller et madlavningskursus - der ganske vist ikke bringer kvinderne ét skridt nærmere et job, men gør det muligt for dem at passe både hjem, børn og de kommunale krav så nogenlunde.
http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/socionomerne.doc
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net