onsdag, december 07, 2005

FN "bekymret over Danmark"

man må sandelig håbe, at der er en del danske der er dybt bekymrede over FN´s sammenrend af - ikke mindst samtlige 56 muslimske diktaturer, der klager. De vejer som en fis i en hornlygte. De har vores dybeste foragt, ikke den forlorne respekt de kræver.
Jeg ved godt hvad Anders Fogh fra Skals siger på sit nydeligste Viborg gymnasium franske (når mikrofonen er slukket) : "Go fuck yourself".
Det må en statsmand ikke sige, men jeg må godt. Jeg har søfartsbog.
FN bekymret over profet-tegninger
Af: Ole Damkjær, od@berlingske.dk
FNs Højkommissær for Menneskerettigheder forstår de muslimske landes bekymringer over de 12 tegninger af profeten Muhammed og forventer, at FNs racisme-eksperter tager affære. Striden om de 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed har nu for alvor placeret Danmark på den internationale dagsorden. Samtidig med, at de islamiske lande i dag på et stort anlagt topmøde i Mekka skal drøfte en fælles aktion over for Danmark, går FNs Højkommissær for Menneskerettigheder, Louise Arbour, nu ind i striden om de 12 profet-tegninger.
Den øverste chef for FNs menneskerettighedsarbejde erklærer ligeud, at hun er bekymret over tegningerne, som Jyllands-Posten bragte i september, og Louise Arbour lægger ikke skjul på, at hun »beklager« erklæringer og handlinger, der udviser en mangel på respekt for andres religion.
»Jeg forstår jeres bekymringer og vil gerne understrege, at jeg beklager enhver erklæring eller handling, som kan vise manglende respekt for andres religion,« skriver højkommissæren i et brev, som Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af.
Brevet er et svar til de 56 islamiske stater i Organisationen OIC, som allerede for en lille måned siden i en henvendelse til FNs menneskerettighedskommissær kritiserede såvel Jyllands-Posten som den danske regering. I klageskrivelsen til Louise Arbour beder de 56 islamiske regeringer direkte højkommissæren om at tage sagen op med den danske regering »for at hjælpe til med at dæmme op for dette overgreb på islam, så situationen ikke kommer ud af kontrol,« som regeringerne i de 56 muslimske lande udtrykker det.
Trods gentagne forsøg er det ikke lykkedes at få en uddybende kommentar fra højkommissæren, som dog allerede har bedt to af FNs særlige rapportører om at arbejde med sagen. Det er FNs særlige rapportør vedrørende tros- og religionsfrihed og den særlige rapportør vedrørende racisme, racediskrimination, xenofobi og relateret intolerance. »Jeg har tillid til, at de vil skride til handling på passende vis,« skriver Louise Arbour i brevet til de islamiske regeringer. log in men gratis
http://www.berlingske.dk/grid/indland/artikel:aid=666494
Madame Arbours curriculum (fransk)
http://www.dfait-maeci.gc.ca/department/skelton/louise-fr.asp

For mange døde
ja, man må jo se praktisk på det. Stockholm Stad har jo fuldkommen ret - hvad ville det ikke ende med ? Om ikke Verdun eller Omaha Beach - så i al fald vældigt ubehageligt at blive mindet om. Kunne ligefrem " odla främligsfientlighet och rasism". Hvem husker alle de døde jeg husker? Deres pårørende, men ellers ?
"För många plattor"Oddvar Gabrielsen och hans hustru har låtit gjuta en minnesplatta efter sin son. Frågan är om den någonsin kommer att läggas ner på Kungsgatan, på platsen där Marcus sparkades ihjäl. Stockholms stad säger blankt nej.- De säger att det kommer att bli för många plattor, suckar Oddvar Gabrielsen.- Men det är ju för att motverka fler liknande fall som vi vill att plattan får en plats. Det är ett sätt att få folk att förstå att de ska kämpa mot våldet.På minnesplattan, som tillverkas på ett gjuteri i Malung, ska det kort och gott stå:Glöm aldrig det våld som hände här 5/5-2005.
http://www.expressen.se/index.jsp?a=483869

En av historiens mest statstrogna journalistkårer
lidt mere bagrundsinfo til de seneste tilkomne. Da man kan sige at svensk journalistik mildt sagt er til debat her, findes der heldigvis enkelte gode belysninger. Her et referat af en undersøgelse fra Göteborg Universitet. (Den fik de næppe flere bevillinger på)
av Kurt Wickman, fil dr och författare
Nästan 70 procent av den svenska journalistkåren sympatiserar med vänsterpartierna. Det är en from förhoppning att det inte skulle påverka deras uppfattning om problemställningar och nyhetsvärde. Tvärtom liknar de en sekt med förutsägbara och från allmänheten avvikande uppfattningar.
Resultatet är en uttråkande politisk korrekthet, där minsta problem i privat välfärdsproduktion får en uppmärksamhet som normalt reserveras för rockstjärnor. De ska inte bli förvånade över att allt fler stänger av och lägger ifrån sig tidningen. (og det er lige hvad de gør - de stemmer også alt mindre- fra 96.4 % i 1976 til 81 % i 2002)
http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=562

Ytringsfrihedens ofre ?
Hvor er det synd. Må jeg lige minde om : Den første og største forhånelse kristendommen var udsat for, var at smide Jesus op på et kors. Han overlevede det og 2000 års yderligere forhånelse. Skulle fimse-humanisterne i Amnesty ikke kunne tåle et par tegninger på andres vegne ? Krisehjælp, straks ! De har endda medvirket særdeles aktivt til at frembringe den nuværende situation. Hvad er det for tøsedrenge der befolker den forening ? Flæbende tøser ville frabede sig at blive sammenlignet med Norman Jørgensen og hans skvadronør-forsamling.
Vi er alle sammen tilhængere af ytringsfrihed, men samtidig har vi heller ikke lyst til, at vort samfund falder fra hinanden i had og aggressioner. Det er baggrunden for, at Institut for Menneskerettigheder og Amnesty lægger op til debat om ytringsfrihedens ofre.
Med afsæt i striden om de 12 omstridte karikaturtegninger, som Jyllands-Posten valgte at bringe tilbage i september, og som muslimer i ind- og udland føler sig voldsomt krænket af, afholder Institut for Menneskerettigheder og Amnesty International på lørdag et offentligt debatmøde om det, arrangørerne kalder »ytringsfrihedens ofre«.
http://www.berlingske.dk/grid/indland/artikel:aid=666482
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net