fredag, december 09, 2005

Islam truer den franske verdslighed

—Tina Magaard. Forskningsassistent på Statskundskab, Aarhus Universitet. Ph.d. fra Sorbonne. Underviser i interkulturel kommunikation siden 1998. Har boet 15 år i udlandet, især i Frankrig.

Franske folkeskoler har måttet indrette skemaerne efter ramadanen, skolemadenefter halal-regler og biologi- og historietimerne efter Koranen. Skolepiger, der ikke bærertørklæde, bliver udsat for seksuelle krænkelser. - Bølgerne går højt i Frankrig, hvor mandiskuterer fremtiden for den 100-årige lov om adskillelse af kirke og stat.

"Generobringen af »Republikkens tabte territorier« kommer dog nok til at tage sin tid. Urolighederne for nylig har vist med al tydelighed, at det måske heller ikke kommer til at gå stille for sig."
“I 2002 forsøgte en gruppe folkeskolelærere at råbe samfundet op med bogen »Les Territoires perdus de la République«, Republikkens tabte territorier. Deri fortalte de om, hvordan antisemitisme, racisme mod sorte, mandschauvinisme, vold og religiøs pression florerede i mange muslimsk dominerede folkeskoler. Det franske samfunds grundlæggende idealer - verdslighed, samvittighedsfrihed og ytringsfrihed, lighed mellem mennesker uanset køn eller etnisk oprindelse, respekt for andres religioner - var i de områder en saga blot.
http://www.berlingske.dk/kronikker/

Hvem hader hvem
mest, og hvorfor ?
Så skete det igen: Ung mand overfaldet efter Kruse-fest
10-12 unge med indvandrerbaggrund overfaldt 18 årig Farumborger. Der var tale om et helt umotiveret overfald

En elev fra 3.g på Marie Kruses Skole blev fredag aften kort efter klokken 21 overfaldet på plænen foran Stavnsholtkirken. Han havde netop forladt en fest på skolen og gik alene mod stationen.Han nåede imidlertid ikke langt fra skolen, før en gruppe på 10-12 unge med indvandrerbaggrund overfaldt ham på græsplænen foran Stavnsholtkirken, hvor de slog ham blandt andet i ansigtet til han blødende faldt om på jorden. Der var mellem tre og fem om selve overfaldet. Og overfaldsmændene havde alle taget tørklæder for den underste del af ansigtet.
De holdt først op med at slå, da én af de andre i gruppen bad dem stoppe "for han gør jo alligevel ikke noget", lød beskeden.Gruppen af unge gik ned mod Statoil-tanken, hvor der senere blev meldt om uro. Derfor er politiet i gang med at studere optagelserne fra tankstationens overvågningskameraer.Indlagt på sygehuset
*******
- Vores søn og os andre i familien skal nu lære at leve videre med denne fuldstændige groteske og vanvittige oplevelse med de ar, det har givet fysisk som psykisk. Hvis der er nogen, der har set overfaldet eller hørt om, hvem der har gjort det, beder vi jer inderligt om at kontakte Farum Politi, lyder familiens bøn til offentligheden.
http://www.farumavis.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051206/LOKALE_NYHEDER/112060079/1000

Julepessimisme
Ulrik Høy idag i Weekendavisen:
foto © webmaster
Professoren blev spurgt, om vi er naive, når det gælder bekæmpelsen af militant islam, og »vi« er naturligvis danskerne og europæerne, men dog særskilt et bestemt udsnit, for som Israeli udtrykte det:
»Jeg synes snarere eliten i mange vesteuropæiske lande - og heriblandt Danmark - grænser til at være decideret dumme på det område. At lægge sig fladt ned og komme en modstander i møde, hvis ultimative ønske er at omstøde jeres åbne, liberale samfund - det er ikke naivt. Det er stupidt.«
Bravo! Det har Dansk Folkeparti sagt i årevis. Det har gode danske populister sagt de sidste 20 år. Det sagde Mogens Glistrup og Søren Krarup og Ole Hasselbalch og Tidehverv og Den Danske Forening, dengang det var racistisk, højreekstremistisk og noget nær nazistisk at sige det, og de blev slæbt i retten for det. Nu er vi klogere. Er de kloge også blevet klogere?
**********
Identitet og loyalitet ligger sjældent hos nationalstaten, fortsætter professor Israeli, og jo flere muslimer, der bliver, jo flere krav stilles der til det omgivende samfund, nationalstaten.
Israelis budskab til danskerne og europæerne er, at »hvis ikke befolkningstilvæksterne og identifikationsmønstrene ændrer sig, så medfører det en voldsom risiko, hvis man vil bevare åbne, liberale samfund. Det betyder, at man fra politisk hold må forholde sig rationelt til en sådan trussel og samtidig sætte alt ind på, at de unge får en uddannelse, der kompenserer for den oplysningstid, som islam ikke har gennemgået.«
Hvad fremtiden angår, er Israeli pessimist. Han tror ikke, at muslimske nationer kan reformere sig selv indefra og skabe demokrati og forsøget på at gøre det udefra volder unægtelig også problemer. Se bare Irak. Det er en gordisk knude.
Israeli ser et Vesten, der er splittet mellem ønsket om at fastholde sin samfundsform, samtidig med at man vil møde »de fremmedes kultur« med tolerance og åbenhed, og sådan har den visiterende professor mange gode indspark. »Jeg håber, jeg tager fejl, men jeg kan ikke se, hvordan vi i længden undgår en decideret civilisationskamp, hvis vi vel at mærke vil insistere på, at åbne demokratiske samfundsmodeller er at foretrække.«
Hvormed Israeli også antyder, at fred kan man altid få, hvis man underkaster sig.Så tak til Israeli, tak til Informations Glen Mikkelsen. Der er ikke noget som god og gedigen pessimisme, og da slet ikke op under jul.
Synd for kronen
Det är synd om Sverige.
"Svag kronkurs stöttar exporten". Så löd en av rubrikerna i onsdagens SvD Näringsliv. Enligt tidningen är det bäddat för exportboom, med tanke på den urholkade svenska valutan, Riksbankens låga ränta och alla stimulanser som regeringen lovar inför valåret."
Allt går igen", skrev Strindberg. Och det ligger nära hands att citera honom när man betraktar kronans resa och våra folkvaldas försök att elda på tillväxten.I stället för att Sverige växer av egen kraft genom tusentals nya företag, dopas den gamla delen av ekonomin, främst de stora exportföretagen. Ett antal bolag stärker sin konkurrenskraft medan landet som helhet förlorar utvecklingskraft. Näringslivet omvandlas långsammare. Trycket att förändras, förbättras och förnyas minskar.En svag valuta drabbar dessutom köpkraften och de framtida pensionerna, som blir ännu mindre i en internationell jämförelse.
Sedan 1992 har Sverige haft rörlig växelkurs, vilket i teorin skulle omöjliggöra framtida devalveringar. Vad som i praktiken skett är att marknaden successivt skrivit ner värdet på våra pengar...................
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=499940&previousRenderType=2
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net