torsdag, december 08, 2005

Did I shovel shit in Louisiana ?

martialsk ? - you aint heard nothing yet.
General Pattons tale må lyde særlig afskyelig i svenske øren, hvilket er hvorfor jeg ber´jer lytte. Krig er selvfølgelig grundlæggende tragisk - men det er meget andet end det. Krigen er et eksistensvilkår.. Af og til nødvendig, ofte ikke. Intet samfund som vil overleve, har ikke råd til at glemme det.

At høre George C. Scott recitere talen, er fascinerende og gysende på samme tid. Enhver krig har dobbelt så mange psykisk invaliderede, som fysisk. En høj, høj, pris - som Amerika har betalt for Europa nogle gange. Også Sverige - hvad I vist er tilbøjelige til at glemme. Hvem af mine læsere har været på kirkegården på Omaha Beach i Normandiet ? Jeg har mødt nogle der gik i land den dag. Som oldinge var det mejlset i deres personlighed.

GEN GEORGE PATTON'S SPEECH
"Men, this stuff that some sources sling around about America wanting out of this war, not wanting to fight, is a crock of bullshit. Americans love to fight, traditionally. All real Americans love the sting and clash of battle. You are here today for three reasons. First, because you are here to defend your homes and your loved ones. Second, you are here for your own self respect, because you would not want to be anywhere else. Third, you are here because you are real men and all real men like to fight. text:
http://www.bob-west.com/PATTON-SPEECH.html

audio links:
http://www.cfl.rr.com/features/patton/speech.mp3

http://www.cfl.rr.com/features/patton/gen-patton.mp3
og nu vi er ved det. Hvorfor ikke høre Kennedys forunderlige tiltrædelsestale. Den sidste amerikanske præsident, hvis retorik og klassiske dannelse udgjordes af erfaring og begavelse, ikke af spindoktorer og TV reklamer. En Churchill´sk taler. Her hører man Sokrates hos en ung amerikaner. Han så i Europa i 30érne truslen fra Hitler og prøvede at vække sit land. Og så glemmer vi al smudskastningen af Kennedy. Ingen der når sådan et embede , er nogen helgen.
Jeg var 12 år da han blev myrdet. Min første TV oplevelse. Ikke at jeg rigtig forstod rækkevidden.
http://www.americanrhetoric.com/speeches/johnfkennedyinaugural.htm

Indvandringen skal begrænses yderligere
jeg låner dette fra Kim, da min eneste info idag var DR P 1 ´s egen version af rapporten - og dem stoler jeg ikke på som solokilde, beklager meget, men det er mere DR´s problem end mit:
Velfærdsrapporten anbefaler desværre ikke et opgør konventionerne - om igen Claus Hjort Frederiksen
Velfærdsrapporten kom igår, og meget sigende er det først og fremmest Det Radikale Venstre som godtager de 43 anbefalinger. Jeg har ikke gransket rapporten i detaljer, men umiddelbart virker det ikke som om der er belæg for Claus Hjort Frederiksens fornuftige udmeldinger i sidste uge.
VK: Indvandringen skal bremses yderligere
Regeringen vil gøre en yderligere begrænsning af indvandringen til Danmark til et højt prioriteret emne, når der til næste år skal laves velfærdsreformer på baggrund af Velfærdskommissionens med spænding ventede rapport, som kommer på onsdag.
Ifølge beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal færre indvandrere fra såkaldt mindre udviklede lande - typisk asylsøgere og familiesammenførte - have adgang til Danmark, fordi de viser sig som gruppe at udgøre en stor økonomisk belastning for det danske samfund. Hvis en indvandrer lukkes ind, skal vedkommende kunne gå direkte ind på en arbejdsplads, siger ministeren.
»Vi er ganske enkelt nødt til at lade en fremtidig indvandring skifte karakter. Velfærdskommissionens beregninger er alarmerende og viser, hvor totalt mislykket indvandring og integration hidtil har været,« siger Claus Hjort Frederiksen.
Beskæftigelsesministeren henviser til en beregning fra Velfærdskommissionen, som tidligere på året har lavet forskellige modeller for fremtidig indvandring.
I en af modellerne har kommissionen opstillet et tænkt regnestykke for, hvad der ville ske, hvis der blev et totalt stop for ny indvandring fra mindre udviklede lande som Somalia, Iran, Irak, Libanon [muslimske, forstås] osv. fra 2007. Et sådant stop ville ifølge kommissionens beregninger betyde, at 75 procent af behovet for at spare i fremtidens velfærdssamfund ville forsvinde, idet den danske stat ville spare 50 mia. kr. i 2040.
http://www.uriasposten.net/

Den evige Håkon Arvidsson
hvorfor skriver han ikke i danske aviser ? Nå ja, der bliver han jo sagt imod. Er ude i fri debat. Det går fandeme ikke. Sydsvenskan er tryggere farvand at navigere i. "Manden er jo idiot", skrev en ven. Jovist, på et lidt avanceret niveau, hvor man kan leve af det. Åbenbart en RUC specialitet.
"Kärvare i Danmark"
Igår presenterade den danska Välfärdskommissionen sina förslag, bl a en stramare invandringspolitik. Tyvärr böjer den sig för massans fördomsfulla ”visdom”, skriver Håkan Arvidsson, historiker vid Roskilde universitet.
******************
Det politiska klimatet i Danmark har under senare år hårdnat betydligt och utpekat speciellt invandringen som orsaken till snart sagt landets alla problem. Självfallet får en ökad invandring kulturella kollisioner som konsekvens. Det går inte att problemfritt förena kulturer byggda på vitt skilda historiska erfarenheter och starkt divergerande religiösa traditioner. På kort sikt leder det ofelbart till friktioner mellan olika folkgrupper.
http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article130619.ece

Inngifte og Elines tragedie
Publisert i VG 8. desember 2005
Av Hege Storhaug, Human Rights Service
For kort tid siden besøkte jeg Klemetsrud gravplass for muslimer. Det gjorde et dypt inntrykk å se alle småbarnsgravene, gravsteiner som vitner om dødfødsler, spedbarnsdøde, og dødsfall i første leveårene. Tankene gikk særlig til barnas foreldre og deres smerter, men også til tragedier i min egen familie.
I oktober publiserte Human Rights Service rapporten ”Gift til Norge med slektning” (i pdf), der det for første gang presenteres tall for utbredelsen av henting av slektninger gjennom giftermål blant pakistanere, data innhentet av ambassaden vår i Islamabad. Nesten 60 % av dem som søkte seg til Norge gjennom ekteskap i perioden 2004 til medio 2005 var gift med slektning. Majoriteten, dvs 45 %, var nær slektning. Kun de mest bakstreverske nekter fremdeles å ta inn over seg tre sentrale forhold disse tallene forteller om:
1. Mange av ekteskapene strider mot både norsk lov og menneskerettighetskonvensjoner, fordi de er tuftet på ufrivillighet. 2. Total mangel på respekt for det som ”er størst av alt” – kjærlighet og et individs integritet: Giftermålene er innvandringsverktøy. 3. En urovekkende vilje til å fornekte medisinske fakta, og derav også mangel på respekt for menneskelivet og -verdet.
http://www.rights.no/ekteskap_gen/fetter_kus/hrs_10.60_050812_112.htm
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net