onsdag, december 07, 2005

Masoud Kamali - en slags professor og doktor


som DR P1 i morges lancerede som sandhedsvidne selvom ikke engang Randi Isager kan være uvidende om den massive kritik der har været mod ham. Eller kan hun ?
Radiotal av Kamali
Ur tal som Masoud Kamali höll i radioprogrammet OBS den 5/12 -05:
"Men tyvärr är kunskapen om den strukturella och institutionella diskrimineringens mekanismer ett eftersatt område, särskilt i Sverige, beroende på att det finns akademiska grindvakter som Rabo --- Fornekandet av existensen av den strukturella och institutionella diskrimineringen som sker dagligen med hjälp av akademiska och mediala grindvakter är ett forödande misstag som forhindrar positiva forändringar som kan skapa ett bättre samhälle for oss alla.
Förnekandet är en del av integrationsproblemet och vi kommer inte ens en timme sen längre om vi inte inser detta.
--- Här hemma tog forra integrationsministern Mona Sahlin forsta steget att erkänna forekomsten av en strukturell diskriminering och tillsätta utredningar om det. Sahlin har lämnat integrationsarbetet, det är valår i år och nya figurer vill vrida integrationsdebatten tillbaka till åttitalet. Det gynnar Makten och dess olika forklädnader.
**********
Blågul kommentar
Blir ett påstående sant, om det bara upprepas tillräckligt många gånger?
Och kommer Massoud Kamali överhuvutaget med något påstående? Är det mer en bokstavskombination som han ständigt upprepar: "strukturell diskriminering"?

För Kamali flyter ren kriminalitet och politiskt arbete uppenbarligen samman. På tal om Frankrike talar han om en "förortsrörelse". Brännande av bilar, skövling av förskolor, plundring av butiker, misshandel av människor - är det uttryck för politisk verksamhet? Naturligtvis inte - brännande av bilar mm har pågått sedan fler år i dessa franska förorter, om än inte i samma omfattning som under hösten 2005. Inga politiska krav har framförts, inga ledare har funits att förhandla med. Ren kriminalitet.
Med Kamalis sjuka synsätt är alla utom brottslingen själv anvarig för hans handlingar.
http://www.bgf.nu/berikarna/mktal.html

Nej till svenska
Sverige har fem officiella minoritetsspråk. Men inget lagstadgat officiellt majoritetsspråk. Regeringen nöjer sig med att utse svenska till "huvudspråk".
Detta framgår av en SvD-artikel den 6/12 -05:
"SVENSKA BLIR INTE LAGSKYDDAT
Svenska är officiellt språk i Finland och inom EU - men inte hemma i Sverige. Det har hittills inte ansetts nödvändigt. För drygt tre år sedan föreslog dock en statlig utredning, Mål i mun, att svenska skulle lagfästas som officiellt språk.
- Sverige är inte lika homogent längre. Tvärtom är vi ett mångspråkigt land. Därför behöver vi stärka vårt gemensamma språk - svenska - genom en lag, förklarar Björn Melander, utredningens huvudsekreterare och professor i svenska språket vid Uppsala universitet.
Svenska Akademien stödde linjen i sitt remissvar, medan andra var mer tveksamma."
http://www.bgf.nu/avsvenskning/svnej.html

En konkurs bombe ?
Explosion på Stortorget i Malmö
Fönsterrutor krossades när en mindre bomb detonerade på Kompanigatan vid Rådhuset i Malmö på onsdagskvällen. Polisen undersöker om det finns ett samband med ett hot som riktades mot en person tidigare under dagen.
http://sydsvenskan.se/malmo/article130564.ece

Blir man klogere af Kanal Klog ? (DR2)
Jo, tit, men ikke i aftes. Deadlines femtem minutter, var den oplysning der trængte mest igennem, at S hader V, men dog mest DF, og at Villy Sønvdahl mest taler som et salmevers han lærte i sin barndom - ude på fløjen. En ritgtig venstre-wing. Og at Jens Rohde ikke er nogen charmetrold, eller et bud på en kommende statsminister. (Lars Løkke er parat). Det var nu ikke værtinde Synnes skyld at udsendelsen var frugtesløs. Hun er så dygtig og dekorativ. Skal bare ha lavet et "tooth-job" på fortænderne. Havde politikerne læst den ? Der er nogle der er trætte af af få politik serveret som skakspil (Som i Jersild og Spin). Så skulle aktørerne selv holde op med at opføre sig som skakspillere. Måske man bare skulle læse rapporten:
http://www.velfaerd.dk/index.php?id=95
Partier klar til at ændre efterlønnen
På Christiansborg er der stemning for at diskutere en ændring af efterlønnen. Men der bliver kun tale om små justeringer. Hverken Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti er parate til at afskaffe ordningen helt.
http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2005/12/07/181942.htm
http://www.dr.dk/DR2/deadline2230/2005/12/07/152909.htm

Apropos DR 2
Jeg havde (for) store forventinger, dengang jeg endelig kunne modtage DR 2. Jeg troede det skulle være fjernsynets Weekendavisen. Men icke. Hvor ofte sender de f.eks, en film med kunstneriske ambitioner - som SVT prøver hver fredag ? Her bortses fra den utålelige spanske bøsse Pedro Almodóvar, Lukas Moodyson og den slags.
Måske er det bare det ypperste DR kan præstere - eller også sender de "ned" til folk. Ak, alle vi uden forudsætninger der skal gelejdes trygt i vores kigning. Resultat: Jeg kigger meget lidt.
Noget af det bedste på de 35 ligegyldige kanaler, er BBC Learning. Men hvem ser TV kl. 3 om natten ?
TV 2 har lige lanceret endnu en kanal - men de har ikke noget at putte på den. Samme film hver aften. Båndbredden er større end det åndelige spænd.
"57 channels and nothing on " - der fik Bruce Sprinsteen set noget rigtigt. Ikke Dylans magi, men en jordnær erfaring. Fjernsyn er noget man ser , når man klasker sig ned i sin hotelseng - mellem Martinien og tandbørstningen. Og så er vi endda heldige, vi der har "public service". Men kunne man ikke forlange mere af public service ? Ellers - drop det! Lad os klare os med vores fantastiske biblioteker, filmmuseet og de få gode biografer.

Harold Pinters verdensbillede
Jeg er selv ret skeptisk til USA´s Irak eventyr. Jeg tvivler på at man kan gøre 26 krigeriske klaner til demokrater overhovedet. Selvom de bor ovenpå et hav af olie.
Pinter har det nemmere: Den fallerede forfatter har sine synspunkter som "ready mades" - fra sin ungdom. Om en krig er "lovlig" eller ej, er uinteressant. Er den nyttig ? Løser den problemer? That is left to bee seen.
Fred være med ham, og den får han nok snart .Så slipper han for anstrenge sig med friske tanker. Måske Svenska Akademien var begejstret over Pinters ready mades. Synd at en olding som Knut Ahnlund ikke gider være med mere. Han er yngre i hovedet end de tilbageværende medlemmer.
Frän USA-kritik i Pinters Nobeltal
Harold Pinter levererade som väntat en högst politisk Nobelföreläsning. I stort sett hela talet var en brinnande anklagelseakt mot USA, och i synnerhet landets utrikespolitik . Talet var inspelat i studio och visades på storbildsskärm i Svenska Akademiens lokaler.

*********
Uppenbart tagen av sin sjukdom, sittande i en rullstol med en filt runt benen, fyrade han sedan av sin anklagelseakt mot USA. Speciellt kritisk var han mot USA:s utrikespolitik, sådan den sett ut sedan andra världskrigets slut. Han gick in i detalj på Nicaraguas öde, som han i många år varit engagerad i, och menade att USA:s agerande där var typiskt.
Pinter kallade den amerikanska utrikespolitiken för "ett lysande, ja, virtuost och synnerligen framgångsrikt hypnosnummer".
Naturligtvis var USA:s invasion av Irak det han ägnade mest tid åt.- Invasionen av Irak var ett banditdåd och ett uttryck av flagrant statsterrorism, och den visar på ett totalt förakt för internationella rättsprinciper.Pinter kunde inte heller dölja sitt förakt för den brittiske premiärministern Tony Blair. Han beskrev USA:s relation till Storbritannien så här:- Det (USA) har också haft sitt eget lilla bräkande lamm traskande efter i ledband, det patetiska och fogliga Storbritannien
.Var går gränsen för folkmord? undrade han retoriskt. Om hundratusen dödsoffer är en rimlig siffra, bör George W Bush och Tony Blair ställas inför Haagdomstolen, fortsatte han, och uppgav noggrant den brittiske premiärministerns adress: Downing Street nummer tio.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=499407&previousRenderType=6

Løkkegaards ?
har den kvalitet, at det får hevet store personligheder i radioen. Som af og til Koplev og Gaardboe. MEN - hvorfor kan hun ikke matche disse personligheder, og hvorfor orker man hende ikke, hvis ikke de inviterede er så interessante at man bliver hængende. ? Åh, P 1 ! Dennegang elskelige Morten Grunwald der (også) bærer over med hende.

Jeg nyder at lave ”Løkkegaards” og føler mig meget privilegeret i forhold til at have et arbejde, hvor jeg får lov til at møde så mange spændende, lidenskabelige og livskloge mennesker.

Gitte Løkkegaard om sig selv:
Jeg kommer oprindeligt fra Bording Kirkeby - en lille landsby mellem Herning og Silkeborg. Jeg gik på kommuneskolen i Bording, derefter på gymnasiet i Ikast, og i de næste fem år havde jeg så forskellige jobs som bartender, pædagogmedhjælper og tyverialarmsælger.
http://www.dr.dk/P1/Loekkegaards/Om+programmet/20050819101024.htm

Hizb- ut-Hornbech
Venstre er truet med sharialovgivning, lyder det uheldsvangert i en avisoverskrift. Sagen er nemlig, at en af de sigtede i den meget omtalte danske terrorsag i en mail til Venstres landsorganisation har advaret partiet mod at stadfæste Satans love her i landet i stedet for at rette sig efter shariaen, som Gud har påbudt. Hvis de ikke kommer på bedre tanker, kan venstrefolkene forvente et angreb.
Det lyder drabeligt, og politiet ser alvorligt på sagen. I Venstre er de vist heller ikke glade for udsigterne til at skulle rette sig efter shariaen. Heldigvis har det store regeringsparti en shariaekspert i selve folketingsgruppen, nemlig retsordfører Birthe Rønn Hornbech, som landsorganisationen burde konsultere, inden den lader sig gribe af panik. Det er der nemlig ingen grund til, idet Birthe Rønn Hornbech allerede for flere år siden kunne fastslå, at shariaen ikke nødvendigvis er et system af love, men snarere betyder en from og inderlig vej til Gud og som sådan er beskyttet af religionsfriheden.
Den hornbechske tolkning kaster således et ganske andet lys over det udsagn i mailen, der især er faldet politiet for brystet: »Men vent først på angrebet«. Meningen er naturligvis, at Venstre kan forvente at blive ramt af en religiøs vækkelse, således at partiets politik bringes i overensstemmelse med Guds plan for verden. Og hvem kan have noget mod det?
Lars Hedegaard (Groft Sagt, Berlingske)
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net