søndag, januar 15, 2006

Imamens vantro Danmark

om dybden af forståelseskløften vidner, at
Kasem Ahmad frivilligt har printet det hele
ud til Ekstrabladet.
Misinformation?
Ekstra Bladet har fået oversat de muslimske talsmænds gennemgang af Muhamed-sagen fra arabisk til dansk
Af Kåre quist og Allan Larsen
Befolkningen i Danmark er vantro, der hader islam.Vi, alle muslimer i Danmark, angribes af dem, danskerne.
Centrale dele af dokumentationen:
Ekstra Bladet offentliggør i dag for første gang på dansk centrale dele af den 'sagsmappe' på 43 sider, som ifølge Islamisk Trossamfund i Danmark har været medbragt til Egypten, Tyrkiet, Libanon og Syrien. Blandt det oversatte er indledningen, der forklarer, hvorfor muslimer føler sig krænkede. Et standardbrev med appel til islamiske ambassader om at mødes 'i omgivelser, hvor pressen har ubegrænset frihed til at tale om islam og om muslimerne, som det passer den' .
Og et brev, der udleveres til fremmede myndigheder, der opfordres til at skabe kontakt med 'relevante beslutningstagere'.
Voksende racisme
Gruppen af muslimske organisationer -den er vokset fra 11 til 21 og senest 29 foreninger -fremstiller sagen, som om den taler på vegne af alle muslimer i Danmark. Dem er der ca. 170.000 af.
'Dette land har sit eget sprog. Styreformen er konstitutionel og monarkistisk. Landet er sammensat af en række øer, hovedstaden er København, indbyggertallet er 5 millioner og de fleste er protestanter. Selvom de hører under den kristne fane, så har sekulariseringen overvundet dem, så selv hvis du siger om dem, at de er vantro, så tager du ikke fejl' , står der i indledningen.

Det giver problemer:'Blandt disse forhold findes en atmosfære, som nærer en voksende racisme, hvis udtryk blev kraftigere efter hændelserne d. 11 september. Og den (racismen) har fået mange forskellige udtryk, fællesnævneren for dem er den dårlige omtale af islam. (Nogle gange taler de om sløret, andre gange om spørgsmålet om omskæring, eller om de sygdomme, som bønnen forårsager... osv.).
'Konfliktens årsag
I brevet til ambassaderne skitseres årsagen til konflikten, Jyllands-Postens motiver:
»Avisen forsøger at udnytte den ophedede situation i verden og kampagnerne til bekæmpelse af terrorisme til at begrænse udbredelsen af muslimernes meninger og for at få dem til at holde deres protester tilbage af frygt for at blive tilskrevet modstand mod demokratiet og opfordring til terror i det tilfælde, at de skulle komme med en skarp reaktion.'

Ekstra Bladet bringer her en række oversættelser af dokumenter, som Islamisk Trossamfund medbragte på delegationens rundrejse i Mellemøsten:
Indledning (1) Indledning (2) Indledning (3) Brev til ambassader Brev til ministerier (1) Brev til ministerier (2)
http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=330235

»Derimod ville det være interessant med en retssag mod Islamisk Trossamfund for landsforræderi. Den ville i det mindste rejse det filosofiske spørgsmål om, hvorvidt man kan forråde et land, man ikke selv synes, man tilhører.Fredelig søndag til alle.«
spørger avisen i en anden artikel. Ja, unægtelig. Og så noterer vi i forbifarten, at Politiken ikke aner et klap om Sverigedemokraterne, andet end et kvikt opslag på deres hjemmeside.
Eller dette at ordet "nationalist" har en anden klang i Sverige end i Danmark, hvor det er reserveret få en håndfuld kvarthjerner.
http://politiken.dk/VisArtikel.iasp?PageID=430184
en en Politiken kuriositet fra igår. En lektor fra det for mig helt ukendte Brandeis Universitet i USA skriver i ramme alvor, tilsyneladende. Jeg havde ellers tænkt mig at forbigå Jytte Klausen, men nu er den mailet til mig:

Lad en kommission rette op på Jyllands-Postens fadæse Politiken 14 januar 2006, 3 . sektion side 1
"
Jyllands-Posten bør for det første begynde med at undskylde over for alle danskere - kristne, jødiske og muslimske - for at have trukket debatten om islams integration i Danmark ned på niveau med nazisterne og debatklimaet i 1930'erne."

"Formålet er ikke at fremlægge en ny lov, men at føre landet gennem en offentlig uddannelsesproces i respekt for andre menneskers tro, forskellen mellem ytringsfrihed og uansvarlig tale og hvorfor tegningerne var så fornærmende over for muslimer. Gør biskop Kjeld Holm til formand for kommissionen og undgå politiske udnævnelser. Få moderate muslimer med. Eftersom det er usandsynligt, at regeringen vil gøre noget i den retning, er der brug for et sundt privat initiativ udefra. Egmont Fonden kunne være en mulighed. Processen skal være offentlig, og kommissionen bør arbejde hurtigt."

Her i huset har Tøger Tidende længe ikke heddet andet end:

med lidt usikkerhed om det skal med ét eller to Kér.

Deadline i Spitzenklasse
her er der absolut vandtætte skotter mellem de forskellige politiske afdelinger af Kurt Strands hjerne. Indsigt og fortrængning følges som så ofte, hånd i hånd:
»Også det svar er indlysende, og derfor har Rifbjerg ret, når han siger, at kulturradikalismen ingenlunde er død. Det var debatten om afskaffelse af eksklusivretten på arbejdsmarkedet i DR2's "Deadline" i den forgangne uge et godt eksempel på.
Studievært Kurt Strand spurgte en ekspert imenneskerettighedskonventioner, om Danmark ikke blot kunne melde sig ud af dem og derpå melde sig ind igen med krav om at få accepteret de forbehold, som eksklusivretten indebærer. Uden et eneste løftet øjenbryn. Uden en flodbølge af klager. Det er et glimrende eksempel på den definitionsmagt, de kulturradikale og venstrefløjen har sat sig på. Tænk hvis regeringen i samme tv-studie havde foreslået, at Danmark skulle trække sig fra menneskerettighedskonventioner for at stramme udlændingeloven og derpå tilslutte sig dem igen med alle nødvendige forbehold.«
http://www.jp.dk/meninger/ncartikel:aid=3495296

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net