fredag, marts 03, 2006

Bar røv

.....at trutte i og flove lunkenheder, var hvad Venstres kvindegruppe fik , da de havde inviteret stand-up komikeren, den mordtruede Shaban Rehman til deres 8. marts arrangement.
Henrik Hartmann på Betty Nansen teatret havde givet tilsagn, men trak følehornene til sig, skønt han påstod at han ikke "havde kunnet finde et eksempel på hendes optræden" (Hun giver 44.000 hits på Google) - " så det er en ren kunstnerisk beslutning at vælge hende fra" (???).
"Jeg vurderede også, at hendes optræden kunne træde rundt i de ting, vi har opbygget mellem gammel og ny-danskerne" siger han til Lokalavisen Frederiksberg.
»Med de seneste udspil fra Venstre kvindegruppe vurderer jeg at man prøver at fiske i rørte vande. Det er efter min mening noget glatnakket, at kritisere at jeg som teaterleder ikke vil lægge scene til sådan en forestilling« siger Hartmann og fortsætter i brev til Venstre:

»Men efter at have sat mig mere ind i hendes arbejde, er det også klart for mig, at hun er en meget markant stemme i indvandrerdebatten, at hun har nogle holdninger, som hendes virke blandt andet går ud på at stille skarpt på, som regel med provokationen som virkemiddel (meget naturligt, når nu hun er stand-upper i øvrigt)
»Men jeg har de sidste mange år arbejdet med at lave stykker, der handlede om de nye danskere - om os og dem og den kultur, der opstår i vores sammenstød. Og mit udgangspunkt har altid været at skabe forestillinger, der havde så stor en holdningsmæssig nuancerigdom som muligt.

Det har været afgørende for den tillid, vi på teatret har opbygget i forhold til det nye publikum af indvandrere, der dag for dag bliver mere og mere talstærkt på Betty Nansen. Jeg er derfor meget bevidst om, hvilke signaler vi sender til denne nye publikumsgruppe, og jeg synes ikke, Shabana skal stå som eneste stemme i forbindelse med et arrangement på mit teater. Det ville være i strid med, hvad vi i øvrigt laver.«
Da Hartmanns sproglige stil - mest minder om den Seidenfaden benytter sig af for tiden, oversætter vi til almindeligt dansk:

"Mullah løft, bar røv og pakistanervittigheder - det tør vi sgu ikke. Det er provokation for provokationens skyld".
Kunstnerisk mod ?
Næh, Hartmann er bare endnu en spidsborgelig kryster. Teaterdirektører plejer at elske at påstå at de har noget "provokerende på plakaten". Bare rolig - det er kun øregas til Arte kataloget: Teaterdirektører er bedsteborgere der leger bohémer.
Overflødigt at bemærke at Shabana Rehman var chokeret over Betty Nansen teatret.
Jette Dali fra Venstres kvindegruppe giver dog ikke op og vil finde at andet sted til en Shabana aften. Det kan dog ikke nås til d. 8 marts.

http://www.shabana.no

Nästa: Dårhuset
Bor du vid tunnelbanestation Möglets Mostrar eller Lat-Centern?
Ja, det vill säga om du bor vid Östermalmstorg eller T-Centralen.
Klicka på länken här intill för att se en karta med anagram
större bild:
http://hem.passagen.se/rauz/


Had eller selvhad ?
tilskuere til landskampen Danmark-Israel.
SF´s neurotiske skyldfølelser :

».....hvor 1,4 milliarder mennesker nu ser på Danmark, som de har været vant til at se på Israel og USA - med had.«

Villy Søvndal & Holger K.Nielsen, Politiken
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net