onsdag, juni 28, 2006

Uppgörelsen med klankultur och hedersmord, helt nödvändig

Kulturuppgörelse
Av ERIK MEIER CARLSEN
Ordet kulturkamp har använts och missbrukats i debatten om invandringen.
- Men de medlemmar av rätten som i går dömde nio invandrare och efterkommare för hedersmordet på en ung kvinna och mordförsöket mot hennes man - utan förmildrande omständigheter, tycks föra den nödvändiga kampen mot delar av en invandrarkultur, eller klankultur, som man måste säga klart och otvetydigt nej till. [..]
- Situationen skulle inte vara så skrämmande om de tragiska hedersmorden kunde betraktas som de sorgliga resterna av en ursprungskultur som invandrare och efterkommande sakta men säkert lade bakom sig. Dessvärre är detta inte mönstret i dag.I kraft av polariseringen mellan invandrare och ursprungliga befolkningar söker sig delar av invandrarnas efterkommare tydligt tillbaka till sitt hemlands religion och kultur – för att vinna identitet och plattform i en omvärld som de har svårt att anpassa sig och klara sig i.
Därför är kulturkampen, uppgörelsen med klankultur och hedersmord, helt nödvändig.
BT Ledare, Erik Meir Carlsen, word.dok (oversat af Räknenissen)
Tystnaden

for at illustrere det bemærkelsesværdige i SVT´s tavshed: Der er allerede nu, bare 5 timer efter dommen, 82 internationale artikler om sagen på engelsk alene

Retfærdigvis skal det siges at SVT´s net-nyheder har 11 linjer om sagen, der meddeler så lidt som overhovedet muligt. Men intet om udvisning og tilsammen 104 års fængsel. Døgnets nyhed om Danmark er denne: Danska medier testar prostituerade. Snak om pop og infotainment. Visse ting bør Svensson ikke høre.

Verden - minus Sverige

der er nok bare en vis forsinkelse mens de tænker på hvordan den skal skæres:

Dom i æresdrabs-sag går verden rundt

Leder: Familiemafiaen

som det klart fremgår af denne kujonagtige, voldelige ,truende samling gangsteres optræden under retssagen, burde Danmark i rent selvforsvar, smide dem alle på porten så hurtigt som muligt. Når man oveni vover at true retsvæsnet, - nævninger og vidner - burde målet være fuldt. Det varer desværre nok en stund inden vi kommer dertil. Men den dag vil komme:

Nævningeformand truet

Og alligevel kan han ikke slippe det. Truslerne er der stadigvæk. Ikke mindst da han midt under retssagen kom til at tænke på faren ved det hele, da han hentede et meget nærstående familiemedlem i børnehaven. – Det kan ikke være meningen, at jeg skal kigge mig over skulderen. Men det er desværre sådan det er endt.

Thi kendes for ret

2 udvisninger, livsvarigt fængsel, to gange 16 år, 14 år, 10 og 8 år (laveste straf). Bjørn Elmquist kan godt pakke sine ammestuehistorer sammen til næste tabte sag han påtager sig. En forsvarer skal jo forsvare sin klient, men han behøver jo ikke ligefrem aktivt tro på professionelle løgneres ynkelige udflugter. Men man er vel Radikal.................
- Abbas-klanen har hermed sprængt sig selv til atomer, hvilket næppe forhindrer andre i at gøre det samme.
- Nu hvor også anklageren anker til skærpet straf, har jeg et forslag til kommende sager: Alle de der dømmes i disse sager i fremtiden ,smides ud af landet. Statsborgerskab eller ej. Ellers kan vi formentlig kæmpe mod dette ad infinitum.
Det kunne have nogen fremtidig effekt.
Man spørger sig selv : Hvad koster denne ene sag Danmark ? 8 efterforskere i ni måneder, 9 advokater, fængselsophold osv. osv. 50 millioner kroner? For slet ikke at tale om hvad Manu Sareen og Rushy Rashids "sociale indsatser" kan løbe op i.
- Al hæder til nævningerne, der ikke har haft nogen rar sag at overvære, og følgelig kun optræder pr. fornavn.
En europa-historisk dom. SVT´s Rapport nævner den ikke med ét ord, hvilket lugter ganske mærkværdigt, problemets omfang i Sverige taget i betragtning. Upp-Sverige har en anden målestok for hvad der er "relevant".
Sydsvenskan i Malmø synes det bør noteres:
Livstid för hedersmord i Danmark

Kultur-kampen og opgøret med klankulturen og æresdrab,er helt nødvendig.
"Fra Sverige og Tyskland kender vi eksempler på æresdrab, men ikke eksempler på, at sådanne drab har ført til så omfattende en dom over familiemedlemmer og allierede som den dom, der faldt i går.
- Men den danske lovgivning giver mulighed for at straffe for medvirken i form af »tilskyndelse til« eller hjælp til - eller råd om - udførelse af forbrydelser. Det giver mulighed for at bedømme den sammensværgelse, som ligger bag æresdrabet, som det kulturelle fænomen, den er. [..]
- Men netop ved at domfælde hele kredsen markerer nævningene, at det danske retssystem har mødt et fremmed og frastødende mønster af forbrydelse, der må forstås og fordømmes, som det, det er: Et forvredent udtryk for en fremmed kulturform, der aldrig må vinde indpas her i landet.
Situationen ville ikke være så skræmmende, hvis de tragiske æresdrab kunne betragtes som de sørgelige rester af en oprindelige kultur, som indvandrere og efterkommere langsomt men sikkert lagde bag sig. Desværre er det ikke mønstret i dag.
I kraft af polariseringen mellem indvandrere og oprindelige befolkninger søger dele af indvandrernes efterkommere tydeligt tilbage til deres hjemlands religion og kultur - for at vinde identitet og ståsted i en omverden, som de har svært ved at tilpasse sig og klare sig i.
Derfor er kultur-kampen, opgøret med klankultur og æresdrab, helt nødvendig."


Erik Meir Carlsen, BT Leder

Tyskland: Glæde, fremtidstro, stolthed

(fotos © webmaster - klik f. helskærm)

De tyske politikere så nok helt rigtigt, da de snuppede VM for næsen af Sydafrika.
For én der som jeg har rejst jævnligt i landet i 45 år, var det et helt anderledes Tyskland denne gang.
For første gang synes de at kunne flage uden skamfølelse. Der er flag over alt. Stemningen blandt folk på gaden er nogenlunde således: NU er vi endelig færdige med at sone, nu er vi endelig forenede med "die ossies", nu tror vi økonomien kan rettes op. Det skulle såmænd ikke undre mig om de giver det stivbenede, stagnerende Frankrig baghjul inden længe.
- Pskykologisk er det som om WW 2 og genforeningen først er overstået nu. Wessies og Ossies er et folk, og der er overskud til at tænke på de arbjedsløse i Mecklenburg-Vorpommern.
- Og tyskerne har da også meget at være stolte af: Die Wiederaufbau, selvopgøret med fortiden og den tunge byrde genforeningen var. Tre generationer skulle det tage.
- Man glæder sig med dem. Lad dem da også bare vinde VM. Hvad der er godt for Tyskland, er som bekendt godt for Danmark.
- Angantyrs altid vågne øje på Tyskland har lidt baggrundartikler om den nye optimisme. Selv har jeg været på farten og ikke læst aviser:
Det er VM-fodbold-tid og selv tyske fodboldfans er begyndt at svinge det tyske flag.
Mit dem Start der Fußball-Weltmeisterschaft dominiert Schwarz-Rot-Gold in den deutschen Innenstädten. Bei den Bundesbürgern kommt das gut an.In einer am Dienstag veröffentlichten Umfrage des Magazins „Stern“ erklärten 61 Prozent der Befragten, sie fänden die vielen Fahnen „gut“ oder „sehr gut“. 21 Prozent fanden sie „weniger“ oder „überhaupt nicht gut“. 18 Prozent hatten keine Meinung.
Deutsche wollen Flagge zeigen

Angantyr


SVT er en skamplet !
Nilsons betragtninger kan - i meget mildere grad, selvfølgelig - overføres på Danmarks Radio. SVT er i det store hele en udsøgt lidelse. Jeg har ikke noget imod en vis pædagogisk indstilling, (at TV f.eks. sender film der hæver sig over sinkestadiet) men på SVT er den langt over gevind. Og navnlig : Den breder sig ind over det politiske stof også. "Vi de oplyste, informerer hermed undersåtterne":
"Öppen och hederlig debatt där även sverigedemokrater, USA-anhängare och andra fruktansvärda människor finge delta. Jag menar: en debatt där alla tycker i stort sett samma, normalfallet i Sverige, är ju inte precis upplysande.
- Privatisera äntligen Sveriges Television. Givetvis med krav på public service - verklig, inte som nu undermålig! SVT:s chefer - låt mig slippa ange namn, tack! - har sen länge bara två mål med verksamheten:

1. Att fortsätta med den mögliga, smygsocialistiska indoktrinering som naturligtvis är alldeles självklar för ett statsägt företag i en enpartistat.
2. Att med hjälp av vilka skitprogram som helst få höga tittarsiffror, så att man kan påstå sig vara populär.[..]
- Sverige fick tv betydligt senare än alla jämförbara länder. Olof Palme skröt med att några "av de bäst använda dagarna i mitt liv" ägnades åt att stoppa kommersiell tv - alltså breddning, mångfald och konkurrens. Av slentrian är SVT fortfarande dominerande. Men bolaget missköter sin uppgift och bidrar därför till en växande, intellektuell isolering.SVT är en skamfläck.

Ulf Nilson: Dags att privatisera SVT

Eurabia

det Eurabia som Expressens kulturredaktør ikke vil vide af. Se hvordan de lyserøde forsigtigpettere på The Economist bevæger sig kilometre bag den sidste fjert:

The Economist om Eurabia…
For få år siden ville The Economist kunne have brugt denne forside-illustration som et eksempel på islamofobi. Holdningen til islam er stadig appeasende hos de kulturfornægtende liberalister, men præmisserne for debatten flytter sig også her ligefrem proportionalt med islamiseringen af Europa.

se Uriasposten

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net