fredag, juni 23, 2006

Vi elsker vort land

synges der ved alle bålene i aften Glædelig midsommer og Sankt Hans !
"Vi elsker vort land,
og med sværdet i hånd
skal hver udenvælts fjende beredte os kende,
men mod ufredens ånd
over mark, under strand
vil vi bålet på fædrenes gravhøje tænde:

hver by har sin heks, og hvert sogn sine trolde,dem vil vi fra livet med glædesblus holde,vi vil fred her til lands,sankte Hans, sankte Hans!
den kan vindes, hvor hjerterne aldrig bli'r tvivlende kolde,
- vi vil fred her til lands,sankte Hans, sankte Hans!
den kan vindes, hvor hjerterne aldrig bli'r tvivlende kolde."
Midsommervisen - også audio m Aksel Schiøtz

Muslimske mangler
(EB side 2.)
Et omfattende forskningsprojekt fra Carsten Niebuhr Instituttet konstaterer, at undervisningen på landets muslimske friskoler ikke opfylder friskolelovens bestemmelser. Den er især gal med færdighederne i kreative fag som billedkunst, fysik, gymnastik og ’medborger-færdigheder’. Der er for megen udenadslære, og mange børn sendes bagefter i koranskoler, hvor der også terpes, så de ikke lærer at løse sociale problemer, hvilket de ville i skolefritidsordninger.
– Det er ikke specielt forbavsende, at disse færdigheder ligger de muslimske friskoler fjernt. Tænk på, at der ikke i muslimske lande findes malere, sportsfolk, videnskabsmænd eller demokrater, som kan begå sig internationalt. Idealet er desværre de dvaske, rige tyksakker i hvide gevandter, som dasker rundt i Saudi-Arabiens diktatur.
Det er mange danske muslimers store paradoks: De beundrer de urimeligheder, de er flygtet fra.

Drop permanent ophold

Langballe i EB:

– Hør nu her. Efter vores mening er permanent opholdstilladelse en uting. Ikke alene til flygtninge, men også til indvandrere. Vi ønsker retten til permanent opholdstilladelse totalt afskaffet. Kravet om to et halvt års arbejde er første skridt i den retning.

Andeby invaderes af multikulturen

Etnisk rensning i Ankeborg!
Jag satt och bläddrade i min brorsons(!) KA tidningar häromdan och drömde mig tillbaka till oskuldens dagar i tidigt åttiotal när jag själv var prenumerant då jag hittade det här komiska mästerverket värdigt Jonathan Swift.
I dessa dagar när PK kärringar med PMS ser heilande leksaker på McDonalds är jag förvånad över att den här "samhällssatiren" slapp igenom det finmaskiga nätet, och självfallet håller jag inte det för mig själv.
Håll till godo. Här finns allt. Okontrollerad invandring, PK- skygglappar, rasistisk okvädning (fårskallar!) och repatriering.

hele striben se hvordan det går


Bush upopulær på DR
og i Wien:
via Filtrat-mail

"Seid umschlungen, Millionen!"

Beethoven og Schiller i Højskolesangbogen.
audio 50 sekunder
Ingmar Bergman har forresten lavet en film med samme navn - Till Glädje - i 1949 længe inden hans mere ufordøjelige periode. Hermed varmt anbefalet.


SVT med næseklemmen på
Sverigedemokraterna i TV igen, men mærket med advarselssymboler lig alkohol eller tobak: SD kan være farligt for dit helbred. Godt med lidt forbrugervejledning.
Sd - rumsrent eller främlingsfientligt?
Partiet har ny symbol och ny partiledning. Sverigedemokraterna vill framstå som fria från främlingsfientlighet. Men forskare pekar på närmast fascistiska åsikter mellan raderna. Aktuellt synar Sverigedemokraterna
.
videoindslag min 5: 27

Sverigedemokraterne stuerene

visse aviser lader dem endda annoncere! Nu ber´jeg Dem ! Jeg ved ikke hvad der skulle være sket demokratisk set siden 2002. Journalisternes skam eller Fingerspitzengefühl ? Frede Vestergaard i WA om det svenske valg bla.:

"Det er ikke kun det mulige regeringsskifte, der gør efterårets valg mere interessant end sædvanlig. Det bidrager også til spændingen, hvorvidt den tværpolitiske Juni-listen og det indvandringskritiske Sverigedemokraterne klarer spærregrænsen på fire procent. Og yderligere om de i givet fald vil være nødvendige for at sikre et borgerligt flertal. Junilisten står i den seneste opinionsmåling fra Statistisk Centralbureau til at få blot 0,8 procent af stemmerne, langt under spærregrænsens fire procent. Men ved Europaparlamentsvalget i 2004 gik den Junilisten på tre måneder fra nul til 14,5 procent af stemmerne, så partilederen Nils Lundgren, der er økonom og tidligere bankdirektør, er fortrøstningsfuld. Hovedparolerne er: Ja til Europa men nej til en EU-stat, magten ud til folket og rigtige job til alle.

- Ligesom Sverigedemokraterne har Juni-listen imidlertid det problem, at selv om de er opstillingsberettigede får de ikke sendetid i radio og tv på lige fod med de nuværende partier i Riksdagen.Hvad Sverigedemokraterne angår, har de rigsdækkende aviser Dagens Nyheter og Svenska Dagbladet ophævet forbuddet fra sidste valg mod partiets annoncer, hvorimod tabloid-avisen Expressen fastholder annonceforbuddet.

»I dag findes der ingen grund til at udfærdige et generelt annonceringsforbud for Sverigedemokraterne. De må bedømmes på hvert enkelt budskab og på den måde de udformer annoncen. En avis som Dagens Nyheter skal have meget vide rammer for ytringsfriheden. Så længe en annoncør ikke åbenlyst krænker grundloven eller menneskerettighederne eller begår grove, etiske overtrædelser, må de annoncere i Dagens Nyheter,« sagde bladets chefredaktør Jan Wifstrand forleden til sin egen avis.

- Journalisten havde også spurgt Svenska Dagbladets chefredaktør Lena K. Samuelsson, som mente, at partiet var blevet så stuerent, at et annonceforbud ikke længere er motiveret. »Partiet er helt enkelt blevet mere etableret i vores demokratiske system,« sagde hun. Sydsvenskan har allerede bragt annoncer fra partiet. »Vi har problemer med trykkefrihedsloven, som den ser ud*. Min opgave er derfor ikke at indskrænke den yderligere,« sagde chefredaktør Peter Melin.

- Forud for valgkampen for fire år siden dekreterede lederen af den svenske (public service) radioavis Ekot, at medarbejderne ved enhver omtale af Sverigedemokraterne skulle betegne det som »det fremmedfjendske parti Sverigedemokraterne«.

- Dengang fik Sverigedemokraterne cirka en procent af stemmerne ved valget. I det netop afholdte, såkaldte ungdomsvalg på nettet arrangeret af Aftonbladet med deltagelse af 120.000 15–22-årige fik partiet 12 procent af stemmerne (blandt drengene 17 procent). Selv om under-søgelsen ikke er statistisk pålidelig, er det langt mere end ved de tidligere ungdomsvalg, så resultatet har vakt opstandelse i medierne og blandt de etablerede partier.

- Senest har partiet fokuseret stærkt på, at den svenske diskrimineringsombudsmand forleden – af hensyn til elever med anden religiøs baggrund – frarådede skolerne at afslutte skoleåret i kirken og synge den gamle salme »Den blomstertid nu kommer«, som er Sveriges mest afholdte. (* må i sammenhængen betyde: allerede eller i forvejen)

Men rolig, nu ingen panik

Däremot ökar samlingsgruppen ”övriga” till 5,2 procent, den högsta siffran på länge. Uppgången beror på att Sverigedemokraterna går framåt och samlar runt 2,5 procent av sympatierna. Detta förklaras sannolikt med den stora publicitet som det främlingsfientliga partiet fick i Aftonbladet-Lunarstorms ”Ungt Val” nyligen. I en nätomröstning där uppgav elva procent av deltagarna mellan 15 och 21 år att de ville rösta på Sverigedemokraterna. ”Ungt Vals” nätomröstning fick stor spridning i medierna, men sade absolut ingenting om opinionsläget eftersom röstningen inte byggde på något statistiskt urval. Men tidigare har småpartier som tillfälligt hamnar i rampljuset fått ett ryck i opinionen.

Sydsvenskan

Levende historie
foto © webmaster (klik)
Hun står der endnu som gennem talløse generationer. Desværre er ostebåden v. Holmens Kirke væk:
- Gammel Strand er et meget præcist navn, for i den tidlige middelalder gik kystlinien her, og Gammel Strand har sandsynligvis været den strand, hvor fiskerne landede deres fangst. Lige siden har livet på Gammel Strand stået i vandets og fiskens tegn. Det var her fiskerkonerne i mange år solgte fiskernes fangst til byens borgere. Du kan stadig være heldig at finde en spillevende fiskekone ved siden af kollegaen i bronze, en skulptur som blev opstillet i 1940. Her sælger hun fisk fra stadepladsen med udsyn til Kroghs Fiskerestaurant, i øvrigt en af byens bedste når det gælder fisk.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net