tirsdag, juli 25, 2006

Filatelistisk

Sverige - den vej !
lærer Catharina Wiklund skrev ordet "integration på tavlen". Eleverne i den indvandretætte Skärholmen i Stockholm tyggede på det svære ord, og begyndte at tegne. (foto webmaster - klik for helskærm)

man vil huske denne serie fra tidligere her på bloggen


I den svenske overklasses Båstad
har man som det ses virkelig seriøse overvejelser. Jeg var der fornylig i Båstad første gang. Og jeg må sige - Hornbæk kan godt pakke sammen. Det absolut mest plebejeriske køretøj jeg så, var en Mercedes Cabriolet. Man siger penge ikke lugter. Det passer ikke! Der stank.
Men de spiser danske is, de "svin":

BÅSTAD.Ända sedan 1958 har Danska glassbaren i Båstad sålt en glass som man kallar Negerkyss. Trots att ordet neger i stort sett försvunnit ur svenskt språkbruk och enligt Svenska akademiens ordlista betecknas som något nedsättande, har glassbaren ägare Björn Brückman behållit namnet.
- Kunder som avstått från att handla i glassbaren när det sett namnet Negerkyssar har vid ett par tillfällen de senaste dagarna också kommit in på tidningens redaktion och kallat det hela för rasism — eller åtminstone smygrasism.
Björn Brückman skrattar åt dylika tolkningar.
— Det är ju löjligt, jag har ju bara ett egennamn ihopsatt av två svenska ord, säger han och menar det vara obegripligt att kalla användandet av ordet neger som kränkande eller till och med rasistiskt.
- Jolina Boldt på Centrum mot rasism håller inte med honom.— Man ska inte använda ord som gör att människor blir kränkta och ledsna, och visst finns det en underton av rasism i namnet, säger hon. Men ändå är det inte en stor och dramatisk fråga för oss.
Helsingborgs Dagblad & Aftonbladet

Politiken
vælger at tegne Pia Kjærsgaard idag. Tænk hvis Roald Als havde tegnet den mere passende Sherin Khankhan. Bare sådan for uforudsigelighedens skyld.

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net