mandag, juli 24, 2006

"Svenska väljare världens mest stabila"

forudsigelig fremfor alt.............
docenten her synes glad og tilfreds. Hvad der falder mig ind, er demokratisk stivhed, i sidste ende bevidstløshed. Døm selv - ikke mindst efter d. 17. september:

"De politiska partierna skyller ofta sina misslyckanden på de ombytliga väljarna. Men det är en myt att den svenska valmanskåren blir allt rörligare. I själva verket är svenska väljare de mest ideologiskt inriktade i världen, skriver Henrik Oscarsson, docent i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. [..]
- Svenska väljare är de väljare i världen som ägnar sig mest åt så kallad ideologisk röstning. Sambandet mellan grundläggande ideologiska övertygelser – i huvudsak vänster-högerideologi – och partival är starkare i Sverige än i något annat land. Det förklarar varför lejonparten av all väljartrafik äger rum mellan ideologiskt näraliggande partier, företrädelsevis inom blocken. Det är därför hög tid att nyansera den populära uppfattningen att det är vi väljare som är källan till oönskad turbulens och osäkerhet i svensk politik. Kanske är det istället så att den baktalade svenska väljarkåren står för en helt nödvändig politisk stabilitet i ett läge där omsättningen av partiledare, partiföreträdare och partiideologier är större än någonsin?

Sydsvenskan

Tjek dem bare forneden
selvom det vil blive til anseelig mængde gynækologi der. Mere overskueligt - og mindre prekært - ville det være at tjekke 349 Rikdagsmedlemmer i hovedet. Særligt dem fra VP, MP, SAP og Centern:

Nyamko Sabunis förslag om obligatoriska gynundersökningar av alla högstadieflickor borde begränsas till dem med rötterna i ett antal afrikanska länder samt några av länderna i Mellanöstern. Att kontrollera alla svenska flickor vore integritetskränkande och skulle bara gynna dem som förnekar hedersbrottens
existens.

Det skriver i dag folkpartiets talesman i integrationsfrågor, MAURICIO ROJAS.

Ledren Enpartistaten har gode pointer, ikke mindst om det gigantiske snylterparti der har siddet tungt på landet i 65 år og tvangudskrevet store summer til sig selv. En skræmmende dinosaur, der allerede i årtier har haft sin egen selvopholdelse som sit primære formål, og infiltreret samtlige betydende statsinstitutioner.

I höst är det riksdagsval och socialdemokraterna har redan sjösatt sin gigantiska kampanj. I brist på inhemskt högerspöke hotar den med exempelvis USA, landet där pengarna sägs styra politiken. Det är bara det att s-kampanjen utslaget per capita är sex gånger dyrare än den som fick Bush återvald 2004.

Persson har annonceret, at nu skal det blive godt at være gammel i Sverige. Aha, så kan stæreblinde , 92 årige damer måske nu komme på plejehjem? Allerede det ville være et fremskridt.

PET chefen tænker højt
jeg vil da også gerne vide hvordan polarisering overhovedet skal undgås. Men for én der lige har bevidnet Hitz Ut-Tahrir fanatikernes truende fremfærd i København fredag, virker Findsens politiske blik noget ud af fokus. Andelen af voldsparate fanatikere, synes mig stærkt ulige fordelt.
Men klart nok : bordet er dækket op til ballade forlængst, fra Anker Jørgensen og frem. Hvem der tænder en første bordbombe, vil være et tilfælde. Og som tidligere skrevet - så vil de egentlig skyldige sige - det er Dansk Folkepartis skyld.
Jeg spørger mig : Mener han virkelig hvad han siger ? Er det hans kvalificerede gæt? Og forresten, hvorfor giver en embedsmand politiserende interviews ?

Højrefløjens stormtropper: PET advarer mod højrefløjen
Ekstra Bladet 24. juli 2006
Højre-rabiate kan skabe et samfund med uro og konflikter, siger spionchef Lars Findsen
Hos Politiets Efterretningstjeneste (PET) holder man et skarpt øje med hele den racistiske højrefløj, hvor de forskellige foreninger alle har et bestemt mål: At bekæmpe de fremmede i landet. [..]

- På den anden side er der en risiko for en øget polarisering i samfundet. Lars Findsen er bekymret over udviklingen, da den i yderste konsekvens kan føre til terroraktioner i Danmark.
– Hvis vi får en øget polarisering i samfundet, kan det fremme et skel, som kan give uro og konflikter i vores land. Denne ’dem og os’-kultur er ikke sund og kan medvirke til at fremme ekstremistiske islamister. Som sikkerhedstjeneste i Danmark har vi ingen interesse i en øget polarisering, siger Lars Findsen.
Vil provokere
Han forklarer også, at dele af det højreekstremistiske miljø har en dagsorden, som går ud på at provokere etniske minoriteter til en modreaktion, hvor højrefløjen så bagefter kan sige: ’Se hvad vi sagde, der er ikke andet end problemer med dem’. Selv om højrefløjen forsøger at sige, at venstrefløjen er værre og mere voldelig, ser PET ikke udviklingen blandt de venstreorienterede så markant som blandt de højre-rabiate. bolther@eb.dk

Tålmodighed belønnes
denne anseelige sølvmåge tømte bid for bid papirkurven på Gl. Strand, for at nå ned til madstumperne. Midt blandt hundrevis af turister. Op, ned, op ned. Smart fugl. (foto © webmaster) klik f. stort

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net