torsdag, august 03, 2006

Socialdemokraterna & islamisterne

Et emne at holde øje med i valgkampen, så tæt løb det tyder på i øjblikket. Alle kneb kommer i brug:

Tisdagen den 2 maj granskade SVT:s Uppdrag granskning de muslimska riksförbunden och då särskilt Sveriges Muslimska Råd (SMR), med högkvarter i en av landets mest kända moskéer, Södermalmsmoskén i Stockholm. I programmet framkom att flera av företrädarna för SMR har förespråkat demokratiföraktande muslimska sharialagar för muslimer i Sverige och att SMR har ett mycket nära samarbete med de kristna socialdemokraterna i Broderskapsrörelsen. Ingen nyhet måhända, men väl värt att nämna än en gång.
- I programmet framkom dessutom att Mahmoud Aldebe, ordförande för Sveriges Muslimska Förbund (SMF), som är en del av paraplyorganisationen Sveriges Muslimska Råd (SMR), efter valet 2002 skickade ett gratulationsbrev till Göran Persson. I brevet stod bland annat följande att läsa:

“Muslimerna gratulerar dig för segern i succévalet. Vi och många av våra företrädare för muslimerna runt om i landet har arbetat hårt för (s)-segern och ökat muslimernas deltagande i valet, särskilt i Stockholm. Mätningarna påpekade högst 38 % men tillsammans vände vi det till (s)-seger över 40 %. Vi muslimer önskar dig framgång och lycka till denna 4 år framåt. Vi hoppas att ni kommer att uppfylla några av muslimernas krav i framtiden.”


Detta är dock ingenting som förvånar. Socialdemokraterna har en vana av att liera sig med islamister. Nedan följer ett par tydliga exempel:

Islamisten Dr Azzam al-Tamimi
Lördagen den 12 november 2005 bjöds till exempel Dr Azzam al-Tamimi, en tongivande islamistisk ideolog och Hamasmedlem, in till ett seminarium i Stockholmsmoskén av Broderskapsrörelsen och Socialdemokratiska Studentförbundet. [...]
Islamisten Tariq Ramadan
Ett annat exempel var då Broderskapsrörelsen och ABF Gotland den 5 juli, i samband med politikerveckan i Almedalen på Gotland, arrangerade ett seminarium där islamisten Tariq Ramadan var inbjuden. [..]

Socialdemokraterna blundar för extremism

Socialdemokraterna väljer således att liera sig med islamister och blunda för deras odemokratiska åsikter.
Avslutningsvis skulle jag än en gång vilja citera frilansjournalisten Salam Karam. Han skrev följande i Expressen den 9 september 2005 om socialdemokraterna och islam:
”Ledande figurer i muslimska församlingar är också aktiva i socialdemokratin, och man har mycket goda relationer till Sveriges kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen. Socialdemokraterna i sin tur, och kanske som ett tack för det stöd de från moskéledningen, har visat en tendens att ignorera och blunda för det faktum att extremism finns på vissa av våra moskéer. Detta har gett Muslimska brödraskapet fritt utrymme att påtvinga sin ideologi på muslimer som besöker våra moskéer.”

Richard Jomshofs blog

der kom et forkølet svar til Karam (Smutskasta inte Stockholms moské) og siden har der været tyst om det.

Hitzbollywood


Af Mogens Rukov, afdelingsleder, Den Danske Filmskole, København K
DET SER UD til at være meget værre, end vi troede. Over hele linjen. I Libanon, med Hizbollah, med de europæiske politikere, med journalisterne, med fotograferne, med det internationale samfund.
Jyllandsposten30.000 opholdstilladelser i år
Kommunerne stejler og tallet er formentlig eksklusiv de 22.000 familiesammeføringer:
Olika bedömningar av kommuners möjligheter att ta emot flyktingar
Kommunerna gör en helt annan bedömning av hur många flyktingar deras bostadsmarknad och arbetsmarknad klarar av att integrera än vad integrationsverket gör, vilket skapar stora problem.
Integrationsverket har skrivit till 226 kommuner
Länk till integrationsverkets sammanställning (pdf)
Det är nu stora problem att hitta kommuner som kan ta emot bland annat de flyktingar som nu har fått uppehållstillstånd i och med den så kallade flyktingamnestin som riksdagen enades om i vintras.
Integrationsverket har skrivit till 226 kommuner som skulle kunna ta emot fler flyktingar än vad de gör i dag, enligt integrationsverkets beräkningar.
En tredjedel svarar nej

Men av de 170 kommuner som har svarat säger en tredjedel blankt nej till att ta emot fler flyktingar.
De övriga som har svarat kan tänka sig att ta emot fler flyktingar, men i många fall ett lägre antal än vad integrationsverket vill placera ut.
Just i år väntas nämligen omkring 30 000 personer få uppehållstillstånd i Sverige, och det är en kraftig ökning jämfört med tidigare.

SR Ekot


Livsfarlig velfærd
og det er kun Stockholm, og kun denne sygdom:
De långa köerna för hjärtoperation i Stockholm utsätter patienterna för stora risker. Hittills i år har elva köande patienter vid Karolinska Universitetssjukhuset avlidit. Nu slår en ansvarig på kliniken larm om bristande resurser, underbemanning och för få vårdplatser.
”Allt fler köande patienter kommer att mista livet”
– Under årets första sex månader har elva patienter på väntelistan dött. Det är naturligtvis mycket allvarligt. Listan skulle ha varit ännu längre om inte cirka 60 patienter själva tagit initiativ att operera sig i Uppsala genom att utnyttja vårdgarantin, säger Jan Liska, tillförordnad verksamhetschef på den klinik som utför hjärtoperationer.
Väntetiderna för hjärtoperationer på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har ökat. Patienter kan få vänta i upp till sex månader om deras fall inte är akut. På ett år har antalet patienter som väntar på hjärtoperation ökat, från 180 patienter till drygt 250 patienter. [...]
Allvarliga konsekvenser

Enligt Jan Liska avled tio hjärtpatienter i Stockholm förra året i väntan på operation, året dessförinnan dog fyra patienter. Men bara under det första halvåret i år har alltså elva patienter på väntelistan avlidit.
Fler hjärtsjuka dör i väntan på operation

Nye indsigter
Det går jo ikke at være enig med sine fjender. Hvad der har ændret Rothsteins syn på Politiken artiklen d. 27 (Politiken og de blinde øjne), fremgår desværre ikke, men vi der var tilstede vil da godt have været indviet i det: (klik f. større billede)lidt af artiklen her:

Politiken og de blinde øjne
Politiken 27. juli 2006
Af Helle Merete Brix og Lars Hedegaard, redaktører af Sappho.dk
Politiken har gjort et fantastisk stykke arbejde i forbindelse med fredagens demonstrationer for og imod Israel: En reporter har bevæget sig fra redaktionslokalerne ud på Rådhuspladsen og leveret en pauver dækning af Hizb-ut-Tahrirs demonstration mod 'Jødestaten'. Ifølge Politiken behøver man ikke bekymre sig om en yderligtgående bevægelse med få støtter i det muslimske bagland.

-Vi var andre, der så og lyttede og fik associationer til nazisternes march mod magten i 30'ernes Tyskland. Som landets øvrige dagblade har Politiken heller ikke fået med, at to mennesker blev overfaldet af Hizb-ut-Tahrir-støtter i løbet af dagen. Denne ene var Sapphos fotograf, der måtte søge tilflugt i en butik på Nørrebro, efter at fire Hizb-ut-Tahrir-demonstranter havde truet med at smadre hans kamera og skulle til at gå løs på ham. Der var indført 'nye regler' for fotografering på det Nørrebro, som Hizb-ut-Tahrir i stigende grad kontrollerer.

mere udførlig beskrivelse: Til kamp mod "Jødestaten"
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net