søndag, marts 25, 2007

Forår, Amagertorv

Foto © Snaphanen, klik foto !


»Das Leben der Anderen«
Europa´s største fængsel. Helt unge idag ved næppe hvor tæt de er på totalitarisme - geografisk og i tid.Det interessante er ikke kun hvor langt ind i privatlivet sådanne samfund perverterer folk, men også - at samvittigheden, "Der Gute Mench", alligevel overlever. Som en blomst op gennem beton og asfalt.
Klaus Rifbjerg var bestseller der, men det kan han jo ikke lastes for. Efter "Die Wende" var han ingen stor forfatter i Tyskland - interessant nok. "Alt er jag efter vind". Og kunstnere er ikke præcis de, der jager mindst.


Irankrigen : Optakten ?

Hvis anholdelsen av de 15 britiske marinegastene hadde vært en tilfeldighet hadde neppe Iran eskalert situasjonen ved å overføre britene til Teheran og insistere på at de provoserte Iran. Iran er klar over at en slik hendelse kan få uforutsette konsekvenser. Alle har advart mot noe slikt. Likevel kjører Iran på. Det tyder på en bevisst handling.
Iran spiller høyt spill

Population and the world crisis

link

Arianna Huffington, en menneskelig blog, konstant i bevægelse
Blogging - en beskrivelse af det kick denne blog også får af mediets spontaneitet: 5 minutter efter et foto er taget på gaden i København, ligger det på bloggen - 5 timer inden DR online, 12 timer inden den trykte avis. Vigtige internationale artikler ligger der 12 dage inden de dukker op i oversættelse. Videoer som ingen andre har, kommer nu også her. Hvis ikke det er lidt sjovt at blogge sådan noget............I modsat retning trækker jo trangen til langsomhed for bloggeren. Og for læseren.........?
Og 800 skribenter, det ville ikke være værst. Én mandsblogs er sårbare.
Huffington. Hvad Madonna er for popkulturen, er Arianna Huffington for politisk kultur. Hvis man har været i tvivl om, hvor det har været hottest de sidste 30 år, skal man bare spejde efter Arianna.
Den mest stræbsomme græker siden Ikaros

Normalt blærer medier sig med, hvor tudsegamle de er. Men ikke Huffington Post. Her er det et adelsmærke at være en skrælling – knap to år gammel. Fødselsdatoen står øverst på Huffington Posts hjemmeside, der er blevet et centrum for den politiske opposition i USA – altså den rigtige opposition, ikke det demokratiske partis ledere, der er lige så tunge i røven som New York Times, den avis, de taler gennem.
- 800 bloggere hamrer løs på Huffington Post, debatten er fri og uhæmmet og live, og det er Arianna Huffington, der viser vejen i blogosfæren, hvor mainstream-medierne styrter af sted på deres gamle ben for at være med.
Det eneste, der ikke oser af nyhedsværdi og pionerånd, er navnet – Huffington Post. Et medie, opkaldt efter grundlæggeren – det lyder lidt af Ernst Berling... Lige præcis i dette tilfælde er det ikke så mærkeligt: Huffington Post indeholder godt nok både nyheder, 64 sider med navne på bloggere – deriblandt en lang række vigtige kritikere af Irak-krigen, der hér tidligt fandt et frirum – og verdens mest effektive overvågning af de traditionelle medier. Men her lige før to-årsdagen er Arianna stadig sin Post. Det er hendes blog-kommentarer, der er konstanten på den altid skiftende hjemmeside, og det er hende, man forventer vil ringe med klokkerne, når de gamle medier dør, eller det traditionelle politiske system bryder sammen.
»Men der er heller ingen tvivl om, at internettet og bloggerne har styrket det helt almindelige menneske og hans mulighed for at komme til orde. Der er sket en forskydning fra dem, der har magten over medierne, til dem, der bare har en laptop og en internet-forbindelse.

Weekendavisen : Den mest stræbsomme græker siden Ikaros
Huffington Post

Drömmen om Sverige
Räddningen är nära – men många på flykt fastnar i Danmark
Salama Oda, 35, vet. Han är en av dem som gjorde misstaget att inte sticka direkt. Han har redan fått två avslag. Tills läget i Irak blir tillräckligt lugnt för danskarna att skicka tillbaka honom måste han sitta i lägret.
– Jag vill jättegärna komma till Sverige men jag vet att jag inte har en chans. Svenskarna skulle skicka tillbaka mig.
Han vill inte att landsmän ska drabbas av samma olycka. Han ger alltid råd till nyanlända.
– Jag säger till dem att sticka till Sverige direkt nästa morgon. Innan de måste besöka polisen här.
Danmark – vars regering är i händerna på invandrarfientliga Dansk folkeparti – vill inte ta emot några flyktingar. Hur goda skäl de än har att stanna. De nya asylreglerna är stenhårda. Nästan alla får avslag.
Politiken har fungerat. Så få flyktingar söker sig numera till Danmark att av de 60 flyktingförläggningar som fanns för några år sedan är bara 7 kvar.
Regeringen har infört en rad åtgärder för att göra tillvaron för de få asylsökande så odräglig som möjligt. Ingen tillåts laga sin egen mat. Alla måste äta på cafeterian tre gånger om dagen. De som varit här mer än några veckor får inte ett öre av danska staten. Kläder och skor delas ut en gång i halvåret enligt ett poängsystem. Alla måste anmäla sig till polisen två gånger i veckan. Proceduren är densamma varje gång.
Polisen frågar när flyktingen tänker återvända till Irak. Asylsökanden svarar att det vore som att gå till sin egen avrättning.
– Alla de här åtgärderna är till för att förnedra flyktingarna, säger lägerchefen Jörgen Chemnitz. Att få dem att ge upp och resa hem.
För Zana lever fortfarande hoppet.
Lyckas han ta sig till Sverige ska han försöka få hit sina föräldrar också.

Aftonbladet
jeg skal minde moralist journalisten om at der var 70.000 irakere i Sverige inden Saddam krigen, og der er mange, mange flere på vej mens Europa sidder på sine hænder og skælder ud på USA.

Video: Roger Scruton’s forsvar for nationalstaten

to videoer - her og her


» The Return of Democracy «
"Wellcome to Pentagon City, the ideal american community"
Verfremdung, Udstilling Nikolaj Kirke

"God kunst er altid national. National kunst er altid dårlig
Al god kunst er politisk, al politisk kunst er dårlig."
Harald Giersing

(titel på nederste kunstværk, for en ordens skyld : "European ritual garment, late 20 th century".)

Jeg er fuld af tilgivelse for 27 årige der lige har forladt Det Kongelige Filosofi Akademi Charlottenborg. Verden er ikke så indviklet som de gamle tror. Man kan bare læse FN´s "Convention relating to the Status of Refugees" fra 1951 bag på kataloget - så er den ged barberet!

SR og Sydsvenskan var da også begejstrede. Jeg fik mindre med. Dette ord af Brecht til Walter Benjamin (om det fynske eksil): "Her i Danmark går verden under på en mere stille måde". Ja, det gør den sandelig. Det store brag kommer ikke her - først. I Nikolaj og på Kongens Nytorv består verden nok lidt endnu.

fotos© Snaphanen, klik !

View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net