mandag, marts 19, 2007

Debatobstruktion

sådan sikrer man sig de mest enkle diskussioner tager 25 år og ingen problemer løses:
Hedersvåldet. "Alla som väljer att bosätta sig i Sverige måste ­förstå vilka värderingar som råder här", skriver Kristersson.
- Ett mycket olyckligt uttalande som inte stämmer med verkligheten. Även vanlig svensk misshandel inom hemmet sanktioneras ju ofta av omgivningen, säger Aycan Şermîn Bozarslan, ordförande för Kurdiska riksförbundet till SvD.se.Enligt Aycan Şermîn Bozarslan bidrar socialborgarrådet till att förstärka de fördomar som finns om hedersrelaterat våld.
- Han får det att låta som om det svenska våldet skulle vara bättre än hedersvåldet. Men i grunden handlar det ju om samma förtryck, att patriarkatet utövar makt, säger hon till SvD.se.
Satsning mot hedersvåld får kritik


"Hennes styrka är inte tänkandet"
Persson sågar Bildt och Sahlin: "Så jävla dålig"
få om nogen er i højere grad "inviteret på abud" en Sahlin. Hun var på tapeter efter Ingvar Carlson allerede i 1996. Så forsvandt Anna Lindh ( i langt højere grad et offer for multikulturalismen end Sverige vil være ved) - og senst 5 andre kandidater før Sahlin :Göran Persson är inte nådig i sin beskrivning av Mona Sahlin och Carl Bildt i första avsnittet av den nya SVT-dokumentären som börjar på måndagskvällen.

Göran Persson sade vid sossarnas stora partikongress i helgen att Mona Sahlin har utmärkta förutsättningar och kommer att klara jobbet på bästa sätt, skriver SVT Text.

-Men i TV-rutan ikväll låter det alltså annorlunda, delvis inför hemlig kamera.
I avsnittet, inspelat 1997, beskriver den förre statsministern sin partikamrat Mona Sahlin med minst sagt fräna ordalag."Det är inte så märkvärdigt det som kommer över hennes läppar men hennes styrka är inte tänkandet utan att förmedla ett budskap", säger Persson enligt SVT Text och tillägger enligt Aftonbladet."Man tilltror henne en större politisk kapacitet än hon har. Det var där man kanske tycker att det går lite för långt."

Och i ett avsnitt inspelat 1999 har statsministern en hel del av säga om nuvarande utrikesministern Carl Bildt. "Jag är ju hjälpt. Bildt är så jävla dålig. Jag undrar vart han ska ta vägen, Vad ska han göra? Jag tycker synd om honom", säger Göran Persson till Erik Fichtelius "Ordförande Persson" sänds ikväll klockan 20 i Kanal 1.
Dagens PS

Adam Holms forunderlige rejse
man skal vel forstå Holm derhen, at hvis skolelærerne havde været ordentligt uddannede, så havde vi ikke haft et stærkt Dansk Folkeparti i Folketinget. Pædagogikkens magt er stor. Undervurdér aldrig en seminarist eller en DR journalist på rejse:

"180 lärare från södra Sverige har nu fått lära sig om högerextrema rörelser och främlingsfientliga partier. Den här typen av utbildning har saknats i Danmark, menar Adam Holm historiker och journalist på Danmarks Radio.
Dansk folkeparti

På sex år har Danskt folkeparti gått från att vara ett helt marginaliserat parti till att nu vara landets viktigaste parti, som på egen hand kan godkänna eller förkasta regeringspolitiken.
I dag har man tonat ner de åsikter som kunde betecknas som uttalat rasistiska. Man är varken höger eller vänster och kallar sig för de sanna socialdemokraterna. Allt för att kunna bedriva en hård invandrarfientlig politik, menar Adam Holm.
– Mitt intryck är att det efter sju åtta års debatt inte har varit någon samlad motoffensiv, varken politisk eller pedagogisk, mot Danskt folkeparti, säger han."

Lärare utbildas om främlingsfientlighet
View Guestbook Sign Guestbook
Powered by iguest.net